Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Ο Γιάννης Βασιλείου στο πλευρό των «αγανακτισμένων» της διασκέδασης

Από τον Βαγγέλη Καράλη

Ο ένας μετά τον άλλον ξεσπούν καλλιτέχνες, επιχειρηματίες κέντρων διασκέδασης και εργαζόμενοι, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι με τα νέα μέτρα τούς «πετάει στον δρόμο» οδηγώντας τους στην ανεργία.

Μετά το χθεσινό ρεπορτάζ της «Espresso», αναφορικά με την πανελλαδική συγκέντρωση επιχειρηματιών και εργαζομένων σε κέντρα διασκέδασης και νυχτερινά μαγαζιά στο Σύνταγμα τη Δευτέρα στις 24 Αυγούστου στις 18.00, με κεντρικό σύνθημα «Οχι στον αφανισμό του κλάδου διασκέδασης», όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι στον χώρο της διασκέδασης και της εστίασης ξεσπούν για τα νέα καταστροφικά μέτρα με το κλείσιμο των μαγαζιών στις 12 το βράδυ.

Στο πλευρό τους στέκονται ολοένα και περισσότεροι καλλιτέχνες. Ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Βασιλείου μιλώντας στην «Espresso» καταγγέλλει ότι οι ξένες δυνάμεις έχουν βάλει στόχο να καταστρέψουν τη χώρα μας.

f2 VASILIOY

«Θα είμαι από τους πρώτους που θα κατέβουν στο Σύνταγμα ζητώντας το αυτονόητο. Να μην πεθάνει ο κόσμος που δουλεύει στη νύχτα από την πείνα! Υπάρχουν φίλοι μουσικοί που μου ζητάνε 10 ευρώ για να δώσουν γάλα στο παιδί τους. Τόσα χρόνια που είμαι στο τραγούδι, είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζω τόσο τραγικές καταστάσεις! Καταρχάς, αυτό που συζητάμε στον χώρο μου είναι ότι δεν έχουμε δει κανέναν να νοσεί από κορονοϊό. Η γραμμή καταστροφής της χώρας μας είναι κατευθυνόμενη από το εξωτερικό. Αυτοί βαράνε τα νταούλια και εμείς χορεύουμε. Δηλαδή από τις 19.00 έως τις 24.00 στα μπουζούκια δεν θα κολλήσεις κορονοϊό και μετά τις 24.00 με 03.00 θα κολλήσεις; Είναι αστεία όλα αυτά! Θέλουμε να ανοίξουν τα μαγαζιά κανονικά μετά τις 24.00, τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα, όπως κάναμε έτσι κι αλλιώς. Επίσης, θα ήθελα να αναφερθώ και σε κάτι άλλο. Χρυσώνουν το χάπι λέγοντας ότι γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις χρηματοδοτούνται από το κράτος και είναι 10 καλλιτέχνες που ανακυκλώνονται. Οι υπόλοιποι είμαστε στην απέξω. Θα δώσω τον αγώνα μέχρι τέλους για όλους τους εργαζομένους, από την κουζίνα μέχρι το service και τους μουσικούς των νυχτεριών μαγαζιών» λέει εξοργισμένος!

Από την άλλη, ο γνωστός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ιστορικής disco Βοοm Boom Σούλης Καραγιαννίδης μιλώντας στη «Espresso» σοκάρει. «Είμαι έτοιμος να ξεκινήσω απεργία πείνας» λέει με πόνο ψυχής!

f3 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

«Από το 1970 που είμαι επιχειρηματίας πρώτη φορά βρίσκομαι σε τόσο μεγάλη απόγνωση! Φοβάμαι ότι δεν θα μπορώ να ταΐσω τα παιδιά μου. Τα έτοιμα χρήματα τρώγονται εύκολα. Ζητάμε απλώς να μας δοθεί η ευκαιρία να δουλέψουμε. Είμαι έτοιμος να ξεκινήσω απεργία πείνας από την απόγνωσή μου, μήπως και συγκινηθεί το κράτος και καταλάβει τις τραγικές συνθήκες που βιώνουμε. Δώδεκα οικογένειες ζούσαν από εμένα, όλοι αυτοί οι άνθρωποι τώρα είναι στον δρόμο!» υπογραμμίζει αγανακτισμένος στην «Espresso».

«Οι γνωστοί τραγουδιστές που είναι μπροστά οφείλουν να έρθουν στη συγκέντρωση και να στηρίξουν τους συναδέλφους τους» αναφέρει χαρακτηριστικά στην «Εspresso» και ο γνωστός ερμηνευτής Τάκης Κατσάνης.

f4 ΚΑΤΣΑΝΗΣ

«Δυστυχώς, όταν κάποιοι είναι στη δόξα και στο χρήμα δεν μπορούν να καταλάβουν και να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους που πεινάνε. Οι γνωστοί τραγουδιστές οφείλουν να βγούνε μπροστά και να διαμαρτυρηθούν, αλλά δεν τους αφήνει το σύστημα. Δεν είναι μόνο τα ονόματα που φαίνονται και βγαίνουν στις πίστες. Από πίσω υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που τους στηρίζουν, όπου σήμερα πεινάνε! Οι μεγάλοι, λοιπόν, ας αφήσουν τη βόλεψή τους και ας κατέβουν στο Σύνταγμα, διότι αύριο θα είναι τα επόμενα θύματα της καταστροφής της νύχτας» μας επισημαίνει.

Να θυμίσουμε ότι το κλείσιμο των νυχτερινών μαγαζιών στις 12 το βράδυ αποτελεί το τρίτο «χτύπημα» για τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους μετά το ολικό κλείσιμο των μαγαζιών στα μέσα Μαρτίου και τα μέτρα που λήφθηκαν με τη μείωση των πελατών και τις αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια.

Οι εργαζόμενοι στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης βρίσκονται σε απόγνωση, ζητώντας το αυτονόητο: να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης για τον κορονοϊό έχοντας, όμως, την ευκαιρία να εργαστούν και να μη χάσουν τις δουλειές τους.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...