Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Η βαθιά πίστη του Γιάννη Πουλόπουλου στον Θεό και στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο

Τελευταίο χειροκρότημα σήμερα για τον σπουδαίο Γιάννη Πουλόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής, προδομένος από την καρδιά του, σε ηλικία 79 ετών. Από τους πλέον αγαπημένους καλλιτέχνες των Ελλήνων, με τεράστιες και διαχρονικές επιτυχίες στο ενεργητικό του, ο αξέχαστος τροβαδούρος του έρωτα δεν έκρυψε ποτέ τη βαθιά πίστη του στον Θεό, όπως, επίσης, την εκτίμηση και τον θαυμασμό του σε μια προσωπικότητα άρρηκτα συνδεδεμένη με τη νεότερη ιστορία του χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας.

Ο λόγος τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο, που εκοιμήθη τον Ιανουάριο του 2008. Για χάρη του ο Γιάννης Πουλόπουλος παραχώρησε το 2002 μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του (από τις ελάχιστες που είχε δώσει γενικότερα) στον σημερινό συντάκτη της «Espresso» Νίκο Νικόλιζα, ο οποίος έγραφε τότε στην εφημερίδα «Χώρα» του Γιώργου Τράγκα.

Είχαν περάσει 4 χρόνια από τις 28 Απριλίου του 1998 που είχε εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος ο Χριστόδουλος και μόλις δύο χρόνια μετά τη ρήξη του με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας Κώστα Σημίτη με αφορμή την αναγραφή ή όχι του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Μάλιστα, τότε ο Χριστόδουλος είχε αναγάγει σε μείζον ζήτημα το θέμα αυτό, κάνοντας πολυπληθή συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Γιάννης Πουλόπουλος είχε δεχτεί τότε να μιλήσει για όλα στην εφημερίδα του Γιώργου Τράγκα. Στο πλαίσιο αυτής της συνέντευξης, που είχε δοθεί το 2002 στο σπίτι όπου έμενε στα νότια προάστια, ο σπουδαίος καλλιτέχνης είχε αναφερθεί με πάθος στον Χριστόδουλο. «Μικρέ, η συνέντευξη αυτή δίνεται για έναν λόγο: γιατί στηρίζετε ως εφημερίδα τον Χριστόδουλο» είχε πει τότε χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα, θέλοντας να δείξει δημοσίως την αγάπη του προς το πρόσωπο του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου.

«Από τις πρώτες του κινήσεις ο Αρχιεπίσκοπος φαίνεται σωστός. Φαίνεται να αγαπάει τον λαό μας, να σέβεται την Ιστορία του τόπου και όσα μας άφησαν οι πρόγονοί μας ήταν τα πρώτα λόγια του Γιάννη Πουλόπουλου. «Αν βλέπεις έναν άνθρωπο και κατορθώνει να συγκεντρώνει σχεδόν τον μισό πληθυσμό της χώρας του σε ένα συλλαλητήριο, τότε πάει να πει ότι αγγίζει την καρδιά του, ότι κάτι σωστό έχει γίνει. Νομίζω ότι είμαστε τυχεροί» είχε προσθέσει στην εξομολόγησή του. Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα είχε εκμυστηρευτεί ο ερμηνευτής λίγο καιρό έπειτα από τη δημοσίευση της συνέντευξής του, ο Χριστόδουλος είχε επικοινωνήσει με τον μεγάλο ερωτικό τραγουδιστή, ευχαριστώντας τον για τα θερμά λόγια που είχε πει για τον ίδιο, δείχνοντας έτσι τη στήριξή του προς το πρόσωπό του.

«”Έφυγε” ήσυχα και λεβέντικα, όπως ήθελε εκείνος»

φ3 82

Συγκίνησε τα τηλεοπτικά πλήθη η συνοδοιπόρος του Γιάννη Πουλόπουλου στη ζωή για παραπάνω από 35 χρόνια και μητέρα της μονάκριβης κόρης τους. Μιλώντας για τις τελευταίες στιγμές του αείμνηστου συζύγου της η Μπέττυ Κοκκινάκη-Πουλοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο αγαπημένος καλλιτέχνης «έφυγε» με λεβεντιά από τη ζωή. Όπως σημείωσε, μάλιστα, με πόνο ψυχής, δεν είναι έτοιμη να του πει «αντίο».

«Δεν μπορώ ακόμη να τον αποχαιρετήσω. Απλώς σκέφτομαι τη ζωή μου χωρίς αυτόν. Τη ζωή μου χωρίς τον Γιάννη. Δεν μπορώ να τον αποχαιρετήσω, δυσκολεύομαι ακόμη» είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της η εκπομπή «Καλοκαίρι #not», στο Open. «Είχε ταλαιπωρηθεί με το πρόβλημα με τα μάτια του. Του έφερε κατάθλιψη αυτή η κατάσταση και όταν ήρθαν κάποια άλλα προβληματάκια στην υγεία του, δεν είχε το κουράγιο να τα πολεμήσει όσο έπρεπε. ”Έφυγε” ήσυχα και λεβέντικα, όπως ήθελε εκείνος. Τα έκανε όπως ήθελε εκείνος. Είχε μια αγνότητα καλοσύνης. Δεν έκανε ποτέ κακό σε άνθρωπο. Στον μόνο άνθρωπο που έκανε κακό ήταν στον εαυτό του. Ήταν ένας καλός άνθρωπος, κάλος πατέρας. Ήταν αγνός γι’ αυτό που ήταν. Τεράστιος τραγουδιστής» πρόσθεσε η χήρα του Γιάννη Πουλόπουλου. Όπως έγινε γνωστό χθες, η κηδεία του Γιάννη Πουλόπουλου θα γίνει σήμερα το πρωί σε κλειστό κύκλο στα νότια προάστια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...