Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Σενάρια προβοκάτσιας πίσω από τις στάχτες στην Μόρια – Τα τραγούδια των μεταναστών «Bye bye Moria»

«Καραμπινάτη» προβοκάτσια βλέπουν οι Αρχές πίσω από την πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς τη δομή της Μόριας, με τους φιλοξενούμενους μετανάστες να την… αποχαιρετούν τραγουδώντας προκλητικά «bye bye Moria»!

Από τη Νάντια Αλεξίου

Την ίδια ώρα, ένα μη επανδρωμένο τουρκικό UAV επιτηρούσε από αέρος την καταστροφή μέσα στη νύχτα, μεταδίδοντας στη γείτονα (!!!) την εικόνα της πυρκαγιάς, η οποία ξέσπασε την ώρα που το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων έδινε μάχη με δύο άλλα πύρινα μέτωπα, πολύ μακρύτερα από το ΚΥΤ!

Οι πληροφορίες αποδίδουν την πυρκαγιά σε Αφγανούς που βρέθηκαν θετικοί στο κορονοϊό, αλλά δεν δέχτηκαν να μπουν σε απομόνωση. Όμως, πόσο τυχαίο είναι ότι αυτό συνέβη σε μια περίοδο μεγάλης έντασης με την Τουρκία (και ενώ είναι πασιφανές πως οι ορδές των λαθρομεταναστών χρησιμοποιούνται ως «βόμβες» αποσταθεροποίησης από τον Ερντογάν) και ενώ την Τρίτη η εφημερίδα «Turkiye» αναφερόταν σε δημοσίευμά της σε μισθοφόρους από τη Συρία που συμμετείχαν στον εμφύλιο στο πλευρό των φανατικών του τζιχάντ και που είναι έτοιμοι να πολεμήσουν εναντίον της Ελλάδας;

Το ότι πρόκειται για προβοκάτσια που απασχολεί έντονα την κυβέρνηση επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μετά την ολοκλήρωση της κυβερνητικής σύσκεψης στο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχε και ο διοικητής της ΕΥΠ, γεγονός ενδεικτικό της σοβαρότητας του θέματος. Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ εξετάζεται και ο ρόλος κάποιων ΜΚΟ στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μόρια, μεταξύ των οποίων οι White Helmets και Solidarity Now.

5140803

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες προσανατολίζουν τις έρευνες στην εκδοχή του οργανωμένου εμπρησμού και το κλιμάκιο της ΕΥΠ στη Λέσβο πήρε εντολή να διερευνήσει την υποκίνησή του από εξωγενείς παράγοντες. Ο Στέλιος Πέτσας εκτίμησε ότι η φωτιά δεν ήταν τυχαία, σημειώνοντας πως υπήρξε ένα εκτεταμένο μέτωπο αντίδρασης από πρόσφυγες και μετανάστες, στους οποίους ζητήθηκε να μπουν σε καραντίνα, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Εκείνοι αρνήθηκαν και δεν δίστασαν να έρθουν στα χέρια με άλλους φιλοξενουμένους στο ΚΥΤ που συνηγορούσαν στην απομάκρυνσή τους.

Και ενώ το τοπικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής είχε αναλάβει την κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή Βατούσα στο δυτικό κομμάτι της Λέσβου, περίπου 80 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόρια, στο ΚΥΤ ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα πολλαπλές εστίες φωτιάς που κατέστρεψαν την εγκατάσταση, αλλά και τις διπλανές εκτάσεις με ελαιόδεντρα. Αυτό δημιουργεί την αίσθηση ότι η διάσπαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής έγινε σκόπιμα με εμπρησμούς, σε μια ημέρα που οι ισχυροί άνεμοι καθιστούσαν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης και σε βραδινή ώρα, που δεν επιχειρούν τα εναέρια μέσα!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, που ανακοίνωσε ότι η Λέσβος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επιβεβαίωσε σε συνεντεύξεις του ότι εξετάζεται το σενάριο του εμπρησμού. Η εκδοχή αυτή επιβεβαιώνεται από το οπτικό υλικό, που έχει καταγράψει τους διαβιούντες στη Μόρια να διασκεδάζουν με την καταστροφή, να τραγουδούν παρακολουθώντας χωρίς ανησυχία το ΚΥΤ να παραδίδεται στις φλόγες, και ενισχύεται από τη νυχτερινή πτήση του τουρκικού UAV που «κατασκόπευε» την εξέλιξη της φωτιάς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...