Γιατρός στο Νοσοκομείο Αγρινίου παρέπεμψε 60χρονο άνδρα για γυναικολογικές εξετάσεις,

Δεν πίστευε στα αυτιά του ένας 60χρονος άνδρας, όταν πήγε σε ιδιωτικό κέντρο στο Αγρίνιο για να κάνει μια εξέταση και οι νοσοκόμες τού είπαν ότι δεν είναι εφικτό, γιατί το παραπεμπτικό αφορούσε υπερηχογράφημα κάτω κοιλίας με την υποσημείωση «κύστεως, ωοθηκών, μήτρας, σαλπίγγων», που προφανώς αφορά μόνο τις γυναίκες!

Συγκεκριμένα, ο 60χρονος προέβη σε αυτή τη σοβαρή καταγγελία σε τοπική εφημερίδα της Αιτωλοακαρνανίας, κάνοντας σαφές πως το παραπεμπτικό τού το έδωσε γιατρός του Νοσοκομείου Αγρινίου. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο άνδρας διαγνώστηκε με ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής και του δόθηκε παραπεμπτικό για υπερηχογράφημα. Οχι, όμως, αυτό που έπρεπε, αλλά ένα που θα δινόταν μόνο σε γυναίκα!

Ο ασθενής πήγε σε ιδιωτικό κέντρο για την εξέταση, καθώς ήταν αδύνατον να την κάνει στο νοσοκομείο, όμως εκεί διαπίστωσε πως το παραπεμπτικό που του δόθηκε ήταν για υπερηχογράφημα κάτω κοιλίας με την υποσημείωση για εξέταση κύστεως και ωοθηκών. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορέσει να εξυπηρετηθεί, καθώς δεν είχε το σωστό παραπεμπτικό και έφυγε από το ιδιωτικό κέντρο εμφανώς εξαγριωμένος, με το χαρτί στο χέρι!

Όπως έγινε γνωστό, ο 60χρονος θα χρειαστεί να κλείσει εκ νέου ραντεβού στο Νοσοκομείο Αγρινίου, ώστε αυτή τη φορά να μπορέσει να πάρει το σωστό παραπεμπτικό και να απευθυνθεί ξανά στο ιδιωτικό κέντρο για να πραγματοποιήσει την εξέταση.

Ένα συμβάν όπως αυτό αποδεικνύει περίτρανα το γεγονός ότι αν αντιμετωπίζεις ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας στην Ελλάδα, δεν μπορείς να κάνεις την εξέταση που πρέπει, ούτε στο δημόσιο νοσοκομείο αλλά ούτε και σε ιδιωτικό κέντρο, αν το παραπεμπτικό σου είναι λανθασμένο, πράγμα για το οποίο δεν φέρει ευθύνη ο ασθενής, αλλά η… ηλεκτρονική συνταγογράφηση!

14 φ2 μητρα

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ