Ο νέος Ποινικός Κώδικας μειώνει την ποινή βασανιστή συζύγου, που υπέβαλε σε μεσαιωνικά μαρτύρια τη γυναίκα του

«Εκπτώσεις» στο κτήνος

Σε μεσαιωνικά βασανιστήρια υπέβαλε με κτηνώδη τρόπο τη σύζυγό του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του ένας άντρας από την Αχαΐα, ο οποίος καταδικάστηκε, αλλά ο νέος Ποινικός Κώδικας αναγκάζει τον Αρειο Πάγο να αναιρέσει εν μέρει την απόφαση και να αναπέμψει την υπόθεση στο Εφετείο Πατρών για νέα επιμέτρηση της ποινής που του είχε επιβληθεί, ενδεχομένως ευνοϊκότερη!

Ο δράστης, που ζούσε σε περιοχή της Αχαΐας με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους συμπεριφερόταν στη γυναίκα του σαν ιεροεξεταστής! Από το 2012 έως το 2014 η άμοιρη γυναίκα ζούσε μια κόλαση στα χέρια του άντρα της, ο οποίος την υπέβαλε σε ακραία βασανιστήρια. Της έβαζε αναμμένα κάρβουνα ανάμεσα στα δάχτυλα του χεριού, την κατέβαζε από τον τρίτο όροφο στον πρώτο σέρνοντάς την από τα μαλλιά ή άλλες φορές την οδηγούσε στο υπόγειο και την ξυλοκοπούσε ανελέητα μέσα στο σκοτάδι, ακόμα και με το περίστροφο που κατείχε παράνομα!

Ακόμα και εικονική εκτέλεση είχε κάνει ο αδίστακτος βασανιστής, που απείλησε τη σύζυγό του «κρατώντας κολλημένο στον αριστερό κρόταφο του κεφαλιού της την κάννη του πιστολιού του, το οποίο κατείχε και έφερε χωρίς άδεια της αστυνομικής Αρχής, και έχοντας το δάχτυλό του στη σκανδάλη».

Για τις πράξεις του αυτές ο δράστης καταδικάστηκε από το Εφετείο Πατρών σε φυλάκιση τριών ετών και τριών μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για ενδοοικογενειακή απειλή και παράνομη οπλοφορία. Μετά την καταδίκη του, ο… στοργικός σύζυγος προσέφυγε στον Αρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση του Εφετείου. Οι αρεοπαγίτες του Ζ’ Ποινικού Τμήματος απέρριψαν ως αβάσιμη την αίτησή του, όμως έλαβαν αυτεπαγγέλτως υπ’ όψιν τους τον επιεικέστερο νόμο που ισχύει μετά τη δημοσίευση της εφετειακής απόφασης (από 1ης Ιουλίου του 2019), που έχει τεθεί σε εφαρμογή ο νέος Ποινικός Κώδικας.

Έπειτα από αυτά οι αρεοπαγίτες ανέπεμψαν την υπόθεση στο Εφετείο, προκειμένου να αναιρεθεί εν μέρει η καταδικαστική απόφαση ως προς τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής απειλής και της παράνομης οπλοφορίας και να επανακαθοριστεί η συνολική ποινή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ