Επιστήμονες τοποθετούν κολάρα παρακολούθησης σε αγριόγατες στη Θεσσαλονίκη

Άγριες… ψιψίνες με e-κολάρα!

Τις αγριόγατες έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους επιστήμονες στη Θεσσαλονίκη, τοποθετώντας τους ειδικά κολάρα ραδιοπαρακολούθησης, με στόχο την επαναξιολόγηση και την ένταξη του είδους σε κάποια κατηγορία καθεστώτος προστασίας σε εθνικό επίπεδο και παράλληλα τον σχεδιασμό συγκεκριμένων και εστιασμένων δράσεων.

Παρά το γεγονός ότι οι αγριόγατες δύσκολα ξεχωρίζονται από τις οικιακές, δεν είναι απλές γάτες και αποτελούν το μοναδικό άγριο αιλουροειδές με επιβεβαιωμένη παρουσία στον ελλαδικό χώρο. Η μελέτη, που αποτελεί και το θέμα του διδακτορικού της υποψήφιας διδάκτορα στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δέσποινας Μίγκλη, θα εστιάσει στον πληθυσμό της αγριόγατας στην προστατευόμενη περιοχή Κορώνειας – Βόλβης.

Για πρώτη φορά στη χώρα μας οι αγριόγατες θα μελετηθούν με τη χρήση τηλεμετρίας και ήδη έχουν τοποθετηθεί κολάρα σε τρία θηλυκά και δύο αρσενικά ζώα, τα οποία ονομάστηκαν Ηρα, Αφροδίτη, Αρτεμη, Απόλλων και Αρης: «Επειδή πιάσαμε την πρώτη αγριόγατα στο δάσος Απολλωνίας, της δώσαμε το όνομα Απόλλων κι έτσι συνεχίσαμε με το Δωδεκάθεο» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κυρία Μίγκλη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ