Ο Μάνινγκ αλλάζει φύλο και τα… φώτα στο Πεντάγωνο!

Κέρδισε το δικαστήριο που του επιτρέπει να γίνει Τσέλσι Ελίζαμπεθ

Ακόμα έναν «πύραυλο» έριξε στο Πεντάγωνο ο στρατιώτης που έδωσε στον Τζούλιαν Ασάνζ τα στοιχεία-σοκ τα οποία προκάλεσαν σεισμό στον πλανήτη, μέσω της δημοσιοποίησής τους από το WikiLeaks.

Ο Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί σε κάθειρξη 35 ετών για τις αποκαλύψεις του, φέρνει ξανά σε δύσκολη θέση τις ένοπλες δυνάμεις, αυτή τη φορά κερδίζοντας ένα δικαστήριο. Το Leavenworth County District Court τού αναγνωρίζει το δικαίωμα να αλλάξει όνομα. Το «Μπράντλεϊ» παραχωρεί τη θέση του στο «Τσέλσι Ελίζαμπεθ» και ο Μάνινγκ, που ουσιαστικά αναγνωρίζεται ως «γυναίκα εξ αλλαγής φύλου», αποκτά το δικαίωμα να απαιτήσει από τις ένοπλες δυνάμεις να αλλάξουν τα πάντα στη σχετική νομοθεσία.
Το πρώτο και βασικό πρόβλημα του Πενταγώνου ξεκινά από τη θεμελιώδη διάταξη που θέλει άτομα τα οποία έχουν κάνει αλλαγή φύλου να μην κατατάσσονται και στρατιώτες ή στρατιωτικούς που σκοπεύουν να αλλάξουν φύλο να αποστρατεύονται. Η Μάνινγκ, όπως αποκαλείται πλέον, αφού της αναγνωρίστηκε γυναικείο όνομα, δεν μπορεί να απομακρυνθεί από το στράτευμα, καθώς έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη για τη διαρροή πληροφοριών και εγγράφων στο WikiLeaks.
Δεδομένου την ίδια στιγμή ότι αναγνωρίστηκε ως γυναίκα, έστω εξ αλλαγής φύλου, η Μάνινγκ θα επιδιώξει τώρα -όπως ήδη ανακοίνωσε- το Πεντάγωνο να πληρώσει την όποια «θεραπεία» θα κριθεί απαραίτητη προκειμένου να ενταχθεί στο φύλο που επιθυμεί. Μόνο που η εν λόγω διαδικασία δεν υπάρχει στους κανονισμούς των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, αφού άτομα με τέτοια ζητήματα δεν είχαν έως τώρα θέση σ’ αυτές.

«Είμαι αισιόδοξη ότι τα πράγματα μπορούν και θα αλλάξουν προς το καλύτερο» αναφέρει στην ανακοίνωση και προσθέτει ότι αν τα καταφέρει, θα ανοίξει τον δρόμο για όλους τους ανθρώπους που είναι σαν κι εκείνη.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι ενδεικτικό της αμηχανίας που επικρατεί στο υπουργείο Αμυνας είναι το γεγονός ότι εκπρόσωπός του ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά απάντησε ότι δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις σε ό,τι αφορά τον ιατρικό φάκελο της Μάνινγκ. Περιορίστηκε δε να πει πως το στράτευμα συνεχίζει να τη θεωρεί άντρα, αλλά θα την αναφέρει με το γυναικείο της όνομα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ