Οι ελληνικές συνταγές στο βρετανικό τραπέζι

Η μεσογειακή κουζίνα της σεφ Τόνιας Μπάξτον

Είναι η τηλεοπτική πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας στη Βρετανία και γι’ αυτό ο βρετανικός Τύπος την αποκαλεί «Ελληνίδα Ναϊτζέλα» (το «Ναϊτζέλα» παραπέμπει στη γνωστή Βρετανίδα σεφ Ναϊτζέλα Λόσον). Η Τόνια Μπάξτον, με ρίζες στην Κύπρο, αποδίδει στην αυστηρά μεσογειακή διατροφή της διάφορα καλά, ανάμεσα στα οποία ότι στα 46 της χρόνια έχει τα επίπεδα γονιμότητας 30άρας.

«Μου είπαν ότι έχω αρκετά ωάρια για να μπορώ να μείνω έγκυος και στα πενήντα. Είμαι πεπεισμένη ότι αυτό οφείλεται στον τρόπο ζωής μου. Εχω γεννηθεί στη Βρετανία, αλλά έχω ένα πολύ καλό: τον ελληνικό τρόπο ζωής και διατροφής» λέει, διαφημίζοντας ουσιαστικά τα θετικά της Ελλάδας, που κουβαλάει στο σώμα και την ψυχή της.

Με τέσσερα παιδιά, υποχρεώσεις που απορρέουν από την εκπομπή «My Greek Kitchen», που παρουσιάζει στο Discovery Channel, αλλά και τον συμβουλευτικό της ρόλο στην αλυσίδα εστιατορίων The Real Greek, είναι πράγματι εντυπωσιακή η φρεσκάδα της – τόσο η βιολογική όσο και η εμφανισιακή. Η Μπάξτον, που ζει στο Λονδίνο και είναι παντρεμένη με αρχιτέκτονα, υποστηρίζει ότι ακολουθεί αυστηρά διατροφή που είναι πλούσια σε ελαιόλαδο και σκόρδο. Ενδεικτικά φαγητά που φτιάχνει καθημερινά είναι φακές, κεφτεδάκια με μπρόκολο και σπανάκι, αλλά και γεμιστές πιπεριές. Αν και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Βρετανία, δεν μασάει τα λόγια της. Δηλώνει ανοικτά πως θεωρεί τις Βρετανίδες «τεμπέλες» επειδή προτιμούν να τρώνε επεξεργασμένα τρόφιμα αντί να μαγειρεύουν.

Η Ελληνίδα μαγείρισσα της Βρετανίας ετοιμάζει τώρα κι άλλες δουλειές. Συζητάει να γράψει βιβλίο που θα εκδοθεί από τον οίκο Blink Publishing, ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την παραγωγή μιας δικής της εκπομπής μαγειρικής στο δίκτυο ITV.

Κ. Νικολοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ