Το τρένο των παραισθήσεων

Ακινητοποιημένο στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του Ναυπλίου, έχει γίνει στέκι (αλλά και σπίτι) τοξικομανών και καλλιτεχνών του γκραφίτι

Αυτό το τρένο δεν είναι… μυστήριο, αλλά εστία μόλυνσης! Σε στέκι τοξικομανών και «καλλιτεχνών» του γκράφιτι, τελευταία μάλιστα και σε… σπίτι (!) έχουν μετατραπεί η ατμομηχανή και τα βαγόνια του τρένου που βρίσκεται ακινητοποιημένο εδώ και χρόνια στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Ναυπλίου.

Η δυσοσμία από τα βαγόνια είναι πολύ έντονη, ενώ η περιοχή έχει γίνει επικίνδυνη για την υγεία των ατόμων που συχνάζουν σε αυτό το κεντρικό σημείο της πόλης, δίπλα στο λιμάνι. 

Η εικόνα είναι αποκρουστική και κάθε άλλο παρά κολακεύει την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Τα βαγόνια αυτά χρησιμοποιήθηκαν μέχρι τα τέλη του 2010, οπότε σταμάτησαν τα τακτικά δρομολόγια από και προς την πόλη. 

Η έκταση είχε παραχωρηθεί από το Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου στον ΟΣΕ για να χρησιμοποιηθεί ως σταθμός στη θέση του παλιού, που αντίστοιχα είχε παραχωρηθεί από τον ΟΣΕ στον δήμο. Και στο Αργος πάντως ο σιδηροδρομικός σταθμός, που είναι χτισμένος πριν από το 1900 και αποτελεί ιστορικό μνημείο της πόλης, παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ