Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ημέρες Ωνάση στον Σκορπιό για το «πάρτι της δεκαετίας»

Απόρθητο φρούριο έχει γίνει το «νησί των θησαυρών» με αφορμή τα 25α γενέθλια της Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα

Σε ασφυκτικό κλοιό ο Σκορπιός εξαιτίας του πάρτι της… δεκαετίας, που θυμίζει ημέρες Ωνάση! Πεζοναύτες, αστυνομικοί, βατραχάνθρωποι, θερμικές κάμερες, ακόμη και άνδρες της Core Security (της φημισμένης ιδιωτικής εταιρίας που προσφέρει τις υπηρεσίες της στον διεθνή ποδοσφαιριστή Ντέιβιντ Μπέκαμ) έχει επιστρατεύσει ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ για την προστασία του ίδιου, της κόρης του και των υψηλών προσκεκλημένων, που άρχισαν από χθες να καταφθάνουν στο νησί.

Για χάρη των 25ων γενεθλίων της λατρεμένης του κόρης Εκατερίνα, η οποία θέλει να τα γιορτάσει σήμερα με ένα χλιδάτο πάρτι, για το οποίο να μιλά όλη η υφήλιος, ο Ρώσος ολιγάρχης φρόντισε να μετατρέψει τον επίγειο παράδεισο του Αριστοτέλη Ωνάση σε απόρθητο φρούριο… Ηδη από νωρίς χθες το πρωί ελικόπτερα, σκάφη, αλλά και… ετοιμοπόλεμοι άνδρες έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή. Ελεγχαν σπιθαμή προς σπιθαμή όλα τα σημεία και ελάμβαναν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε τίποτα να μη χαλάσει την εκδήλωση που ετοιμάζει εδώ και καιρό η Εκατερίνα.

Τα μέτρα που έχει λάβει ο νέος ιδιοκτήτης του Σκορπιού για την ασφάλεια αλλά και την προστασία τόσο της ιδιωτικής ζωής του ίδιου όσο και των καλεσμένων του είναι δρακόντεια.

Με απόφαση του Λιμεναρχείου Λευκάδας, η οποία κοινοποιήθηκε προς όλες τις αρμόδιες Αρχές, από την περασμένη Δευτέρα έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης επιτρέπεται η είσοδος μόνο στα διαπιστευμένα για την εκδήλωση σκάφη, που θα αγκυροβολήσουν γύρω από τα νησιά Σκορπιός και Σκορπίδι. Ολα τα υπόλοιπα «παρείσακτα» θα πρέπει θα βρίσκονται σε απόσταση 500 μέτρων. Διαφορετικά θα υπάρξουν σοβαρές κυρώσεις.

Από το μεσημέρι της Τρίτης στον Σκορπιό βρίσκεται και επίλεκτη ομάδα της εταιρίας security Core, η οποία παρέχει υπηρεσίες σε αστέρες του Χόλιγουντ και διεθνείς ποδοσφαιριστές, όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Οι άνδρες ασφαλείας της οικογένειας Ριμπολόβλεφ έχουν τοποθετήσει σημαδούρες γύρω από τις παραλίες και οποιοσδήποτε περνάει από το νησί καταγράφεται. Στον Σκορπιό έχουν εγκατασταθεί επίσης κάμερες που ελέγχουν τους χώρους απ’ άκρη σ’ άκρη, ενώ οι περιπολίες των σεκιούριτι είναι συχνές, τόσο με αυτοκίνητα όσο και με σκάφη.

Κατέφθασαν ήδη με mega yachts οι πρώτοι υψηλοί προσκεκλημένοι

Ηδη από χθες το απόγευμα άρχισαν να καταφθάνουν στον Σκορπιό οι πρώτοι υψηλοί καλεσμένοι της Εκατερίνα. Στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου έριξαν άγκυρα η θαλαμηγός «Samadhi», με σημαία Cayman και άγνωστους επιβάτες, το πλωτό παλάτι «Domino», το οποίο είχε ξεκινήσει από τις Κάννες, καθώς και τo κρουαζιερόπλοιο «Seabourn spirit» με σημαία Bahamas.

Οπως είναι φυσικό, τα mega yachts μαγνήτισαν τα βλέμματα όλων των κατοίκων στο Νυδρί, αφού αποτελούν συνώνυμο της χλιδής. Ωστόσο κανείς δεν μπόρεσε να διαπιστώσει ποιοι φιλοξενούνται στα πλωτά παλάτια. Η κόρη του Ρώσου μεγιστάνα έχει προσκαλέσει προσωπικότητες από το διεθνές jet set και τη showbiz, μεταξύ των οποίων ο πρίγκιπας Αλβέρτος, η κόρη της πριγκίπισσας Καρολίνα του Μονακό, Σαρλότ Κασιράγκι, αλλά και ποδοσφαιριστές της ομάδας του πριγκιπάτου.

Πόσο θα κοστίσουν ελικόπτερα της Αστυνομίας, σκάφη του Λιμενικού, βατραχάνθρωποι και εκπαιδευμένα σκυλιά (Κ-9)

Την ώρα που στον Σκορπιό η σαμπάνια θα ρέει άφθονη και οι υψηλοί καλεσμένοι στο πάρτι της Εκατερίνα θα λικνίζονται με τη μουσική των πιο hot αστέρων της ποπ, κάποιοι άλλοι θα βρίσκονται με το… δάχτυλο στη σκανδάλη! Αλλωστε ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ δεν ήταν δυνατόν να αφήσει χωρίς προστασία την αγαπημένη του κόρη, ούτε βέβαια τους… guest stars που θα της τραγουδήσουν το «Ηappy birthday».

Κι επειδή το χρήμα δεν του λείπει, αποφάσισε να απευθυνθεί και στις ελληνικές Αρχές για την παροχή ανθρώπων και μέσων για την ασφάλεια όσων βρεθούν στον Σκορπιό, «εκμεταλλευόμενος» σχετικό προεδρικό διάταγμα που υπογράφηκε πριν από δύο χρόνια και το οποίο προβλέπει την ενοικίαση αστυνομικών από άτομα με υψηλά βαλάντια, που θέλουν εξειδικευμένη προστασία. Εκείνη την εποχή μάλιστα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είχε φτιάξει και «τιμοκατάλογο» για τα μέσα που θα παρέχει σε μεγιστάνες τύπου Ριμπολόφλεφ:

*Αστυνομικός ειδικά εκπαιδευμένος στην προστασία υψηλών προσώπων. Κόστος: 30 ευρώ την ώρα, συν τα οδοιπορικά του, αν πρόκειται για αποστολή εκτός έδρας.

*Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. μαζί με χειριστές και πλήρη λειτουργία μηχανημάτων, σαρωτές, θερμικές κάμερες, συσκευές εντοπισμού όπλων και εκρηκτικών. Κόστος: 1.500 ευρώ η ώρα πτήσης με πλήρη λειτουργία.

*Αστυνομικός σκύλος με συνοδό. Κόστος: 50 ευρώ η ώρα, συν τα έξοδα μετακίνησης και φαγητό για συνοδό και σκύλο, αν απασχοληθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, με δεδομένη την εξασφάλιση καταλύματος.

*Περιπολικά και συμβατικά οχήματα. Κόστος: 40 ευρώ η ώρα, συν τα έξοδα βενζίνης για μετακίνηση εκτός έδρας.

Ηδη εξετάζεται τώρα από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης το αίτημα του Ρώσου μεγιστάνα, καθώς οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ έχουν ζητήσει από την ΕΛ.ΑΣ. την παροχή πλήρως εξοπλισμένου ελικοπτέρου και ενός τουλάχιστον αστυνομικού με πολιτικά σε 24ωρη βάρδια από χθες ως και την επομένη του πάρτι! Αλλά και από το Λιμενικό Σώμα έχουν ζητήσει ένα περιπολικό σκάφος και βατραχανθρώπους.

Μάλιστα η εταιρεία που φέρεται ως ιδιοκτήτρια του Σκορπιού με πρόσφατο έγγραφο που απέστειλε στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ζητεί ένα ταχύπλοο σκάφος επανδρωμένο με έξι λιμενικούς, ώστε να περιπολούν γύρω από το νησί από τον Ιούλιο μέχρι και τον Οκτώβριο.

Η εταιρεία επικαλείται τον σχετικό νόμο περί «ενοικίασης αστυνομικών» και δηλώνει διατεθειμένη να πληρώσει τους μισθούς και τα έξοδα κίνησης των ανθρώπων και του σκάφους για όσον καιρό διαρκέσει η φρούρηση. Το αίτημα του Ρώσου κροίσου δεν έχει απαντηθεί ακόμα από τις λιμενικές Αρχές, ωστόσο πιθανότατα η απάντηση θα είναι αρνητική. Και αυτό γιατί ο νόμος περί «ενοικίασης» αφορά άντρες μόνο της Αστυνομίας και όχι του Λιμενικού Σώματος.

Γιούλη Σταρίδα 

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...