Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Στον… δρόμο ο εφοπλιστής Β. Παναγιωτίδης!

Το fund που χρηματοδοτούσε τον ίδιο και την κόρη του του έκανε έξωση (με ντου ιδιωτικού στρατού στην εταιρία της Κηφισιάς) και απέλυσε αμέσως 15 υπαλλήλους τους

Σε… ξέρα φαίνεται πως έπεσε το μεγαλόπνοο σχέδιο που είχε καταστρώσει ο γνωστός εφοπλιστής Γαβριήλ -για τους φίλους του, Βίλλυ- Παναγιωτίδης για να μην επενδύσει το μερίδιο που του αναλογούσε στη ναυτιλιακή εταιρία του, αντίθετα με όσα είχε συμφωνήσει με τους εκ του εξωτερικού επενδυτές. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της παγκόσμιας ναυτιλίας βρέθηκε -κυριολεκτικά- στον… δρόμο κι έγινε κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ των εφοπλιστών, Ελλήνων και ξένων, που συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή των Ποσειδωνίων! Αλλοι γελούσαν και άλλοι έκλαιγαν με το πάθημα του Βίλλυ Παναγιωτίδη το πρωί της Τρίτης 27 Μαΐου έξω από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας του Excel Maritime Carriers στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο ισχυρός άνδρας του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Oaktree Capital, Howard Marks, και ο ομόλογός του στην Angelo Gordon αποφάσισαν να πάρουν δραστικά μέτρα κατά του Ελληνα εφοπλιστή, καθώς διαπίστωσαν ότι εκμεταλλευόταν την επένδυσή τους. Και η απόφαση ήταν να πετάξουν στον δρόμο τόσο τον ίδιο όσο και την όμορφη κόρη του Ισμήνη, η οποία είναι μία από τις πλέον περιζήτητες νύφες παγκοσμίως!

Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν στην Κηφισιά ακόμη αποτελούν το talk of the town! Εντρομοι περαστικοί και κάτοικοι είδαν έναν ολόκληρο στρατό από άνδρες ιδιωτικής εταιρίας να εισβάλουν στα γραφεία της πάλαι ποτέ ναυτιλιακής του Παναγιωτίδη και να βγάζουν στο πεζοδρόμιο όλο το προσωπικό της Excel Maritime, δεκάδες χαρτόκουτα με προσωπικά αντικείμενα του Βίλλυ, της κόρης του, αλλά και των εργαζομένων, ακόμη και… υπολογιστές!

Οπως έγινε γνωστό, οι νέοι μεγαλομέτοχοι της κάποτε εισηγμένης με τον στόλο των 36 ποντοπόρων φορτηγών, η Oaktree και η Angelo Gordon, ανέλαβαν τον έλεγχο του κτιρίου και με τη βοήθεια του στρατού ιδιωτικής ασφάλειας αλλά και αστυνομικών απέλυσαν ατάκα κι επιτόπου δεκαπέντε εργαζομένους (το μάξιμουμ που επιτρέπει η ελληνική εργατική νομοθεσία), ενώ ενημέρωσαν τους υπολοίπους ότι θα τους μεταφέρουν κάπου στο Κορωπί! Σοκαρισμένοι οι εργαζόμενοι, προσπαθούσαν να βρουν μια λύση, αλλά μάταια… Οσο και αν προσπάθησαν να εντοπίσουν στο τηλέφωνο τον εφοπλιστή ή την κόρη του Ισμήνη, αυτό στάθηκε αδύνατο. Ηταν σαν να είχε ανοίξει η γη και να τους έχει καταπιεί…

Τι ακριβώς είχε συμβεί όμως και ο κόμπος έφτασε στο χτένι για τους νέους μεγαλομετόχους; Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφοπλιστής (πριν από κάποιους μήνες έχασε τον έλεγχο και άλλης ναυτιλιακής του, της Torm) λέγεται ότι κορόιδευε τους άλλους μετόχους και ότι ποτέ δεν έβαλε τα 50 εκατομμύρια δολάρια που προέβλεπε η συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους των 900 εκατομμυρίων δολαρίων (!!!), η οποία του επέτρεπε να διατηρήσει το 8% της εταιρίας (από 40% περίπου που είχε πριν) και το management. Ετσι οι τράπεζες (ακούγεται πως μαζί με τις ξένες ήταν και η Εθνική) πούλησαν το χρέος στο αμερικανικό Oaktree και αυτοί μόλις πήραν χαμπάρι ότι ο Βίλλυ δεν σκόπευε να καταβάλει αυτά που του αναλογούσαν, τον εκπαραθύρωσαν.

Ρεζίλι στα Ποσειδώνια

Δεν φτάνει που ο Βίλλυ Παναγιωτίδης έχασε τον έλεγχο της εταιρίας, αυτό έγινε μία ακριβώς εβδομάδα πριν από την παγκόσμια γιορτή της ναυτιλίας, τα Ποσειδώνια, που διεξήχθη στη χώρα μας. Ολοι προσπαθούσαν να δώσουν μια εξήγηση για όσα συνέβησαν σε έναν από τους ισχυρότερους εφοπλιστές της χώρας. Ο ίδιος πάντως δεν έδωσε το «παρών», καθώς -όπως σχολιάστηκε- το ρεζίλι ήταν μεγάλο! «Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι άνθρωποι του Oaktree Capital δεν γουστάρουν να παίζουν άλλοι με τα δικά τους λεφτά!» σχολίαζαν οι πλοιοκτήτες. Οι Αμερικανοί αυτοί δεν είναι άγνωστοι στην Ακτή Μιαούλη. Κάθε άλλο… Εχουν πάρει και την (επίσης υπερχρεωμένη) εταιρία δεξαμενόπλοιων του Πέτρου Γεωργιόπουλου, την Genmar, αλλά τον διατήρησαν επικεφαλής «επειδή μπορούν να συνεννοηθούν και δεν τους κοροϊδεύει», επισημαίνουν πηγές από τον χώρο. Εχουν όμως στήσει και άλλη συνεργασία με Ελληνα εφοπλιστή, η οποία πάει ρολόι: έχουν βάλει έναν «σκασμό λεφτά» (περί τα 500 εκατομμύρια δολάρια, λέγεται) σε κοινοπραξία με τον Πέτρο Παππά, τόσο στη StarBulk όσο και στην Ocean Bulk. Αλλη «πάστα» εφοπλιστή βέβαια ο Παππάς από τους προαναφερθέντες. Ισως και να βγει κερδισμένος από την κακοτυχία του Βίλλυ.

Η νεαρή Ισμήνη με σπουδές στο Λονδίνο και στη Βοστόνη

Ο ΒΙΛΛΥ Παναγιωτίδης είχε στρώσει στη δουλειά και την όμορφη κόρη του, τη νεαρή Ισμήνη, η οποία λατρεύει την καλή ζωή και τα ταξίδια και είχε τον ρόλο της διευθύντριας ανάπτυξης της Excel. Πριν από περίπου έναν χρόνο η Ισμήνη Παναγιωτίδη είχε καταθέσει προσφορά για δύο υπό πλειστηριασμό πλοία της ναυτιλιακής του μπαμπά, επιχειρώντας ίσως να τα πάρει φθηνά, αν πιστέψουμε τα λεγόμενα στα ναυλομεσιτικά γραφεία. Η Ισμήνη μεγάλωσε μέσα στο γραφείο του πατέρα της από πολύ μικρή, λένε κάποιες άσπονδες φίλες της που τις χρεώνουν όσα και η ναυλαγορά στον πατέρα της: «Δεν μπορεί οι επιχειρήσεις να βουλιάζουν και οι επιχειρηματίες να πλουτίζουν». Αυτό το μάθημα φαίνεται πως τους έδωσαν τώρα το Oaktree και η Angelo Gordon… Κρίμα για την Ισμήνη. Επειτα από σπουδές στο Boston University και μεταπτυχιακό στη ναυτιλία από το Cass Business School του Λονδίνου είχε εδώ και επτά χρόνια αναλάβει τη θέση του επικεφαλής ανάπτυξης της εισηγμένης του μπαμπά. Κατατάχθηκε μεταξύ των ανερχόμενων αστέρων της ναυτιλίας, καθώς οι συνεχείς επαφές της με θεσμικούς επενδυτές και αναλυτές την είχαν προικίσει με πολύτιμη εμπειρία. Νέα, έξυπνη και όμορφη, είχε φωτογραφηθεί με χάρη στο «παλάτι» που διαθέτει η οικογένεια στο Πόρτο Χέλι.

Από τα καρφιά στα εφοπλιστικά σαλόνια με περιουσία που αγγίζει τα 1,3 δισ. δολάρια

Ο ΒΙΛΛΥ Παναγιωτίδης, ο άνθρωπος που φιγούραρε στο παρελθόν ανάμεσα στους τρεις τέσσερις πλουσιότερους Ελληνες εφοπλιστές στον κόσμο μαζί με τον Οικονόμου, τον Αγγελικούση και τον Λάτση, τώρα προσπαθεί να μαζέψει τα απόνερα… Ωστόσο, αν και οι ναυτιλιακές του έπεσαν σε… ξέρα, ο ίδιος εξακολουθεί να διαθέτει τεράστια προσωπική περιουσία που κατά την εκτίμηση του «Forbes» αγγίζει τα 1,3 δισ. δολάρια!Γιος του Αλέξανδρου και της Ισμήνης, ο Γαβριήλ Παναγιωτίδης αρχικώς ασχολήθηκε με το μικρό οικογενειακό εργοστάσιο καρφιών. Στη ναυτιλία μπήκε λόγω του πατέρα του που ήδη είχε αγοράσει κάποια πλοία. Ο 22χρονος Βίλλυ μπήκε στα βαθιά νερά το 1978, όταν πέθανε αιφνιδίως ο πατέρας του. Η αγορά λέει ότι ο κ. Παναγιωτίδης έκανε τη χρυσή κίνηση στη διάρκεια της δεκαετίας του ΄90, όταν επένδυσε στη ναυτιλιακή εταιρία Τorm.

Αν και αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, είναι κοινό μυστικό ότι του αρέσουν οι κοσμικές εκδηλώσεις και δη τα πάρτι. Μάλιστα, στο πολυτελές chalet του στην Αράχοβα έχει παραθέσει μαζί με τη σύζυγό του Μαίρη αξέχαστα πάρτι και δείπνα, ενώ προσωπικότητες από κάθε γωνιά του πλανήτη έχουν φιλοξενηθεί στις πολυτελείς βίλες του στη Μύκονο και στο Πόρτο Χέλι. Ενα από τα περίφημα πάρτι του, που συζητιόταν για αρκετό καιρό, ήταν αυτό που είχε δώσει στην Αγορά του Ολυμπιακού Σταδίου με εναέρια χορευτικά και ζωντανή πολυμελή ορχήστρα, η οποία χάριζε ζωντάνια και κέφι στη βραδιά και στους μαθημένους σε πολυτελείς εκδηλώσεις προσκεκλημένους από όλη τη showbiz, καθώς και σε εκατοντάδες ξένους brokers, τραπεζίτες και στελέχη ναυτιλιακών εταιριών που έδωσαν το «παρών».

Γιούλη Σταρίδα 

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...