Ερωτευμένο δελφίνι με την εκπαιδεύτριά του!

Η σχέση λατρείας που είχαν και η τραγική κατάληξη

Επρεπε να εκπαιδεύσει ένα δελφίνι, ώστε να μάθει να μιλάει. Αυτό όμως που τελικά προέκυψε μέσα από τη συστηματική και στενή σχέση διδασκαλίας ήταν η Μάργκαρετ Χάο Λόβατ να αναπτύξει ερωτική σχέση με τον Πίτερ και το δελφίνι να έχει συχνά σεξουαλική διάθεση.

Ηταν η δεκαετία του ’60, όταν η 23χρονη τότε ερευνήτρια έπαιρνε μέρος σ’ ένα χρηματοδοτούμενο από τη ΝΑΣΑ πείραμα που έγινε στις Παρθένους Νήσους προκειμένου να διδαχθούν τα πανέξυπνα θαλάσσια θηλαστικά να μιλούν αγγλικά. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, είχαν πλημμυρίσει ένα σπίτι με νερό, ώστε να μπορούν να κολυμπούν τα δελφίνια, ενώ οι επιστήμονες τα παρακολουθούσαν στενά. Σε αυτό το σπίτι η Λόβατ γνώρισε τον Πίτερ, ένα έφηβο δελφίνι που «ενηλικιωνόταν σεξουαλικά», όπως λέει η ίδια.

Δασκάλα και μαθητής δέθηκαν και σταδιακά η σχέση τους προχώρησε σ’ ένα πιο σαρκικό επίπεδο. «Στον Πίτερ άρεσε να είναι μαζί μου. Τριβόταν στο γόνατό μου, στο πόδι μου, στο χέρι μου και του το επέτρεπα. Δεν ένιωθα άβολα, όταν δεν το έκανε πολύ άγαρμπα. Στην αρχή τον έβαζα στον ειδικό ανελκυστήρα και τον άφηνα μια μέρα να παίξει με τα θηλυκά» εξηγεί η ίδια σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.

«Ηταν σεξουαλική η έλξη που ένιωθε. Για εμένα δεν ήταν. Αισθησιακή ίσως. Το έβλεπα ως ένα κομμάτι αυτού που συνέβαινε. Ημουν εκεί για να γνωρίσω καλά τον Πίτερ και αυτό ήταν κομμάτι του Πίτερ» εξηγεί για το γεγονός ότι μπήκε στη διαδικασία της σεξουαλικής επαφής με το δελφίνι.

Αυτός ο ακραίος πειραματισμός ωστόσο κατέληξε σε τραγωδία. Το πείραμα σταμάτησε να χρηματοδοτείται κι έτσι ο Πίτερ έχασε την καθημερινή επικοινωνία με τη Λόβατ. Λίγο καιρό μετά, όπως την ενημέρωσαν, το δελφίνι αυτοκτόνησε, αρνούμενο να αναπνεύσει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ