Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η Λέχου που έγινε… στρίγγλα

Η εντυπωσιακή και… τρομακτική φωτογράφηση της ηθοποιού για τις ανάγκες του θεατρικού έργου

Η πρωθιέρεια των Ολυμπιακών Αγώνων «δαιμονίζεται»! Η Κατερίνα Λέχου αφήνει για λίγο τα… ολυμπιακά ιδεώδη και ανεβαίνει στο σανίδι για να υποδυθεί τη στρίγγλα στο σαιξπηρικό θεατρικό έργο «Το ημέρωμα της στρίγγλας» που κάνει οσονούπω πρεμιέρα στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Με όψη τρομακτική -ακόμη και χρωματιστούς φακούς στα μάτια έβαλε θέλοντας να δείξει πόσο αλλοπρόσαλλη είναι η προσωπικότητα της ηρωίδας που ενσαρκώνει-, η δημοφιλής ηθοποιός ποζάρει στον φακό σε μια διαφορετική ανάγνωση του έργου που οδηγεί άπαντες στα άκρα!

Συγκρούσεις, μηχανορραφίες, μπερδέματα αλλά και συνεχείς ανατροπές κάνουν τη ρομαντική κωμωδία του Σαίξπηρ να αγγίζει τα όρια της φάρσας αλλά και της παρωδίας των ταινιών τρόμου!

Στο μικροσκόπιο φυσικά του διαχρονικού κειμένου μπαίνει η αιώνια μάχη των δύο φύλων, η διαμάχη μεταξύ γυναικών και αντρών, που εδώ ωστόσο, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Φωτεινής Μπαξεβάνη, παίρνει διαστάσεις… θρίλερ.

Οπως δήλωσε η πρωταγωνίστρια κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Ανεσις, το έργο ήταν απλώς η αφορμή για μια σημαντική συνεργασία. «Ενα κείμενο παίρνει ζωή από τους ανθρώπους. Εδώ η ανθρώπινη συμμετοχή αποτυπώνεται με τον πιο γοητευτικό τρόπο. Αυτό εμένα μου εξιτάρει τη φαντασία, φωτίζει πτυχές του ρόλου που δεν τις φανταζόμουν, με βοηθά να δημιουργήσω και να επιβιώσω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πρεμιέρα, που έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιουνίου, θα γίνει σε έναν ιδιαίτερο χώρο, στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού, ο οποίος μάλιστα φιλοξενεί πρώτη φορά θεατρική παράσταση.

Στο πλευρό της Κατερίνας Λέχου, ως ευγενής Πετρούκιος που προσπαθεί να «εξημερώσει» την άγρια προσωπικότητα της Κατερίνας, θα βρίσκεται ο Τάσος Ιορδανίδης.

Μαζί τους παίζουν οι Σοφία Φαραζή, Αντίνοος Αλμπάνης, Αγγελος Μπούρας, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Ευθύμης Ζησάκης, Δημήτρης Διακοσάββας, Τερέζα Γριμάνη και Θοδωρής Κατσαφάδος.

Τη μουσική της παράστασης έχει συνθέσει ο Θάνος Μικρούτσικος, ενώ τους στίχους των κομματιών έχει γράψει ο Οδυσσέας Ιωάννου.

Γιώτα Βαζούρα 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...