Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Οργή και πόνος στο facebook για το «τέρας»

Στο σκαμνί ο 40χρονος που έσφαξε μπροστά στο παιδί της την 32χρονη μητέρα. Ξεσηκώθηκαν εναντίον του οι συγγενείς

Πριν από περίπου ένα χρόνο το πανελλήνιο είχε «παγώσει» από το αποτρόπαιο έγκλημα στο Στείρι Βοιωτίας, όταν ένας 40χρονος έσφαξε την 32χρονη γυναίκα του αδερφού του μπροστά στα μάτια του μόλις 2,5 ετών γιου της! Στις 23 Ιουνίου, στη δίκη που αναμένεται να συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Καρπενησίου έπειτα από διακοπή που είχε γίνει τον Απρίλιο, θα ζωντανέψουν οι φρικιαστικές μνήμες της 8ης Ιουλίου του 2013.

Με αφορμή τη δίκη, τα αδέρφια του θύματος έχουν ξεκινήσει ένα κύμα διαμαρτυρίας εναντίον του δράστη στο facebook. Μάλιστα ανάρτησαν τη φωτογραφία του γράφοντας: «Αυτός είναι ο δολοφόνος της αδερφής μας! Την κατακρεούργησε μπροστά στα αθώα μάτια του μόλις 2,5 χρόνων παιδιού της. Δευτέρα 23/6/14 στο Καρπενήσι Ευρυτανίας θα καταδικάσουμε το “ανθρωπόμορφο τέρας” Νικόλαο Παπαδημητρίου του Δημητρίου και της Αθηνάς, ο οποίος μας στέρησε την κόρη, αδερφή, σύζυγο και μάνα από τα δύο της ανήλικα παιδιά. Σας περιμένουμε!!! Τα αδέρφια της Λουκάς, Χρύσα, Αλέξανδρος. Το δικό σας like δηλώνει τη συμπαράστασή σας προς εμάς αλλά και τον πρόωρο και άδικο χαμό της αδερφής μας».
Ηταν 3.00 μετά το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου του 2013, όταν ο δράστης είπε στη μητέρα του, με την οποία έμενε στο ίδιο σπίτι, ότι θα πήγαινε δίπλα στου αδερφού του για να πιει καφέ. Ανυποψίαστη, η άτυχη γυναίκα άνοιξε την πόρτα στον φονιά της, ο οποίος της είπε ότι πήγε επίσκεψη για καφέ. Εκεί της έκοψε την καρωτίδα και στη συνέχεια έβγαλε το παιδί από το σπίτι, κλείδωσε την πόρτα και αυτοτραυματίστηκε. Το παιδί γεμάτο αίματα ανέβηκε στον πάνω όροφο, στο σπίτι της γιαγιάς του, η οποία κατατρόμαξε όταν το είδε σε αυτή την κατάσταση. Αμέσως το πήρε αγκαλιά και το έπλυνε νομίζοντας πως είχε κάπου κοπεί. Οταν όμως διαπίστωσε πως το αγοράκι δεν είχε κανένα τραύμα, κατέβηκε αλαφιασμένη στο σπίτι του αδελφού του δράστη. Αρχισε να χτυπάει την πόρτα σαν τρελή, αλλά δεν της άνοιγε κανείς.

Οι γείτονες που έσπευσαν έσπασαν ένα παράθυρο και κατάφεραν να μπουν στο σπίτι, όπου αντίκρισαν ένα φρικιαστικό θέαμα: η άτυχη κοπέλα, μητέρα δύο αγοριών 2,5 και 10 ετών, κειτόταν στο πάτωμα νεκρή, μέσα σε λίμνη αίματος, με κομμένο τον λαιμό της, ενώ δίπλα της, επίσης μέσα στα αίματα, ψυχορραγούσε ο δράστης, ο οποίος αφού σκότωσε την 32χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο άντρας μεταφέρθηκε αμέσως με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αφού είχε κόψει με το μαχαίρι τις φλέβες του και είχε μαχαιριές στην κοιλιά. Αν και η κατάστασή του κρινόταν εξαιρετικά σοβαρή, τελικά κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Στη δίκη που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο, αλλά διακόπηκε, η μητέρα του δράστη δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου πως εννέα μήνες δεν επισκέφτηκε τον γιο της στην φυλακή, ούτε έχει μιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο. Οταν μάλιστα ρωτήθηκε από τον πρόεδρο γιατί το παιδί της έφτασε σε αυτή την πράξη, απάντησε: «Δεν έχω βγάλει κανένα συμπέρασμα. Δεν ξέρω, ο Θεός και η ψυχή του μόνο γνωρίζουν».

Ψάχνουν να βρουν την αιτία για την άγρια δολοφονία

Ο 40χρονος δράστης στην απολογία του είχε αναφέρει ότι ο λόγος που σκότωσε τη νύφη του ήταν ότι εκείνη προσπαθούσε να τον… δηλητηριάσει. Ο σύζυγος του θύματος ανέφερε ότι αγνοεί τους λόγους για τους οποίους ο αδερφός του έκανε κάτι τέτοιο και πως γι’ αυτόν έχει τελειώσει.

Η διαδικασία ήταν πολύωρη, ενώ ο πρόεδρος του δικαστηρίου διέταξε τη διακοπή της δίκης επ’ αόριστον προκειμένου ο δράστης να εξεταστεί από ψυχίατρο. Ωστόσο ο ψυχίατρος που κατέθεσε στο δικαστήριο και είχε εξετάσει τον δολοφόνο μόλις μία ημέρα μετά την πράξη του, τόνισε πως τέτοιου είδους εγκλήματα -με μαχαίρι και πολλαπλά χτυπήματα- παραπέμπουν σε έγκλημα ερωτικού πάθους. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν προέκυψε από τις καταθέσεις των μαρτύρων, εκτός από αυτήν της αδερφής του θύματος, που είπε πως ο δράστης ζήλευε την οικογένεια του αδερφού του και πως στο πίσω μέρος του μυαλού του μπορεί να υπήρχε ερωτικό κίνητρο.

Εύα Παπαδάτου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...