Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Εφοπλιστής με 1.131 (!) κιλά ηρωίνη

Το φορτίο εντοπίστηκε έπειτα από κοινή επιχείρηση ελληνικών και αμερικανικών Αρχών σε αποθήκη στο Κορωπί και στη βίλα του στη Φιλοθέη

Μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης που έχουν εντοπιστεί στην Ευρώπη και τη μεγαλύτερη που βρέθηκε ποτέ στην Ελλάδα, ετοιμαζόταν να προωθήσει στο εξωτερικό διεθνές κύκλωμα διακίνησης, στο οποίο φέρεται να συμμετείχαν ένας Ελληνας εφοπλιστής, η εν διαστάσει σύζυγός του -κόρη γνωστού εμπόρου διαμαντιών-, ο ανήλικος γιος του από τον πρώτο γάμο του, αλλά και Τούρκοι βαρόνοι ναρκωτικών. Ορμητήρια του κυκλώματος ήταν μια πολυτελής βίλα στη Φιλοθέη και μια αποθήκη στο Κορωπί, όπου βρέθηκε ηρωίνη βάρους άνω του ενός τόνου!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, την αρχική πληροφορία για τη δράση του κυκλώματος των μεγαλεμπόρων είχε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος.

Η πληροφορία ανέφερε πως το συγκεκριμένο κύκλωμα εισήγαγε μεγάλες ποσότητες καθαρής ηρωίνης στην Ελλάδα από το Ιράν, στη συνέχεια τη συσκεύαζε σε σακιά με μαρμαρόσκονη και την προωθούσε στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, μέσα σε φορτηγά με ειδικές κρύπτες. Μέρος του σκληρού ναρκωτικού θα παρέμενε στην Ελλάδα προκειμένου να διακινηθεί στις πιάτσες των τοξικομανών στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλης της χώρας. Για την πληροφορία είχαν ενημερωθεί η Δίωξη Ναρκωτικών της ΕΛ.ΑΣ. και το γραφείο της αμερικανικής DEA μέσω του Ελληνα συνδέσμου της, του απόστρατου αντιστρατήγου της ΕΛ.ΑΣ. Γιάννη Ραχωβίτσα, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με διεθνείς επιτυχίες στην αντιμετώπιση των οργανωμένων κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών. Επειτα από πολύμηνες έρευνες και στενή συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών, οι τελευταίοι κατάφεραν να διεισδύσουν στο κύκλωμα που φόρτωνε τα ναρκωτικά στο Ιράν και να παγιδεύσουν με δορυφορικούς πομπούς μεγάλο μέρος του φορτίου που προοριζόταν για την Ελλάδα. Ετσι, ανά πάσα στιγμή οι Αμερικανοί γνώριζαν πού βρίσκεται το φορτίο του θανάτου, χάρη στη δορυφορική τεχνολογία που διαθέτουν.

Με φορτηγά αυτοκίνητα, αλλά και με πλοία, η ηρωίνη έφτανε στην Ελλάδα και αμέσως το κύκλωμα των Ελλήνων και των Τούρκων, το οποίο δραστηριοποιούταν στη χώρα, την παραλάμβανε και τη μετέφερε με πολυτελή αυτοκίνητα τζιπ και SUV στην αποθήκη στο Κορωπί.

Σε σακιά μαρμαρόσκονης

Εκεί αποθήκευαν τις συσκευασίες και τις έκρυβαν στα σακιά με τη μαρμαρόσκονη, τα οποία προορίζονταν για εξαγωγή στη δυτική Ευρώπη. Λιμενικοί, αστυνομικοί και στελέχη της DEA παρακολουθούσαν στενά εδώ και μήνες τις κινήσεις των μελών του κυκλώματος στην Αθήνα, στη βόρεια Ελλάδα, ακόμη και στα Χανιά, προκειμένου να διαπιστωθούν όλες οι πτυχές του.

Το βράδυ της Πέμπτης αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τη μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψη των κακοποιών, με παράλληλες έρευνες στη Φιλοθέη, στο Κορωπί και στη Νέα Ερυθραία.
Συνολικά κατασχέθηκαν ένας τόνος και 131 κιλά καθαρή ηρωίνη, της οποίας η αξία υπολογίζεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνελήφθησαν έντεκα άτομα, ανάμεσά τους ο εφοπλιστής με την πρώην σύζυγό του και τον 15χρονο γιο του, ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι Τούρκοι υπήκοοι.

Στη βίλα της οδού Αθ. Διάκου στη Φιλοθέη, όπου διέμενε ο εφοπλιστής με την οικογένειά του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς περίπου 500 κιλά ηρωίνη, ενώ τα υπόλοιπα 631 κιλά του ναρκωτικού βρέθηκαν συσκευασμένα στην αποθήκη του Κορωπίου, όπου συνελήφθησαν οι αλλοδαποί.

Τον συνέλαβαν μαζί με την εν διαστάσει σύζυγό του

ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ των διωκτικών Αρχών, που παρακολουθούσαν διακριτικά τη βίλα της Φιλοθέης, έβλεπαν τον 44χρονο εφοπλιστή Ε.Γ. να μπαινοβγαίνει με πολυτελή αυτοκίνητα, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούσαν και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας. Μάλιστα, κατά τις παρακολουθήσεις διαπίστωσαν πως ο 44χρονος, που δηλώνει ιδιοκτήτης τεσσάρων δεξαμενόπλοιων στο Ντουμπάι, επισκεπτόταν συχνά και την αποθήκη του Κορωπίου. Η εν διαστάσει σύζυγος του εφοπλιστή, Κ.Σ., είναι κόρη γνωστού Ελληνα εμπόρου διαμαντιών, ο οποίος όσο ζούσε, διατηρούσε μεγάλες επιχειρήσεις στο Καμερούν. Μαζί με τον 15χρονο γιο του συζύγου της, με τον οποίο και η ίδια έχει έναν γιο, 14 ετών, συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για κατοχή κι εμπορία ναρκωτικών, καθώς φέρεται να γνώριζαν ότι στη βίλα όπου κατοικούν υπήρχαν 500 κιλά ηρωίνη.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...