Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Η… κατάρα των Ροκφέλερ!

Μία ακόμη τραγωδία για τη “δυναστεία”, καθώς ο 65χρονος Ρίτσαρντ σκοτώθηκε όταν το αεροσκάφος του συνετρίβη έξω από τη Ν.Υ.

Eνα ακόμη σκληρό χτύπημα επιφύλασσε η μοίρασε σε μία από τις πιο γνωστές δυναστείες των ΗΠΑ, με την απώλεια του Ρίτσαρντ Ροκφέλερ. Ο 65χρονος δισέγγονος του βαρόνου των πετρελαίων Τζον Ροκφέλερ σκοτώθηκε όταν το μονοκινητήριο αεροσκάφος του συνετρίβη έξω από τη Νέα Υόρκη, εν μέσω ομίχλης. Και είναι μία ακόμη τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι ο διάσημος για τη φιλανθρωπική δράση του παιδίατρος είχε πάει λίγες ώρες νωρίτερα στα γενέθλια του 99χρονου πατέρα του.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για «κατάρα των Ροκφέλερ», καθώς αυτή δεν είναι η πρώτη τραγωδία που πλήττει την οικογένεια. Φυσικά δεν λείπουν και τα σκάνδαλα που έχουν φέρει πολλές φορές στο επίκεντρο τους Ροκφέλερ. Το πρώτο σοκ ήρθε το 1951, όταν η Γουίνφρεντ Ροκφέλερ σκότωσε τα δύο από τα παιδιά της και αυτοκτόνησε στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη. Μόλις δέκα χρόνια αργότερα, το 1961, ο Μάικλ, γιος του Νέλσον Ροκφέλερ, που είχε υπηρετήσει τέσσερις φορές ως κυβερνήτης της Νέας Υόρκης κι εξελέγη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί προεδρίας Τζέραλντ Φορντ, πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες, ενώ συγκέντρωνε έργα τέχνης ιθαγενών στη Νέα Γουινέα. Το κανό του ανετράπη και μετά χάθηκαν τα ίχνη του. Η σορός του δεν βρέθηκε ποτέ και πιστεύεται πως μάλλον έπεσε θύμα κανιβαλισμού.

Ο γόνος των Ροκφέλερ λέγεται πως κατάφερε να βγει κολυμπώντας στην ακτή κι εκεί τον έφαγαν κανίβαλοι. Κάτι όμως που η δίδυμη αδελφή του Μαίρη δεν αποδέχτηκε ποτέ. Το 1978, ο αδελφός του Νέλσον Ροκφέλερ, Τζον ΙΙΙ, σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα κοντά στο κτήμα της οικογένειας στο Ποκαντίκο Χιλς. Εναν χρόνο μετά, ένα μάλλον ερωτικό σκάνδαλο συγκλόνισε την οικογένεια. Ο πρώην κυβερνήτης Νέλσον Ροκφέλερ πέθανε στο σπίτι του, όπου βρισκόταν με την 25χρονη βοηθό και -κατά κάποιους- ερωμένη του. Ωστόσο εκείνη περίμενε τουλάχιστον μία ώρα, προτού καλέσει ασθενοφόρο, ενώ η σορός του Ροκφέλερ αποτεφρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να υποβληθεί σε νεκροψία.

Και όπως συμβαίνει σε πολλές βαθύπλουτες οικογένειες, των οποίων τα μέλη έχουν όλα τα υλικά αγαθά, η κατάθλιψη και η μοναξιά έχουν επίσης θέση. Η Ιλέιν Ροκφέλερ, δισέγγονη του ιδρυτή της δυναστείας, αποκάλυψε πέρυσι ότι η μητέρα της μαχόταν με την κατάθλιψη, ενώ ο πατέρας της ήταν απών στην παιδική της ηλικία, λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεών του. Ομως, το μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο που είχε να κάνει με το όνομα Ροκφέλερ δεν προήλθε από τους κόλπους της οικογένειας, αλλά από τον απατεώνα Κρίστεν Γκερχαρτσρέιτερ που ενώ ήταν καταζητούμενος για δολοφονία, μπήκε στον κόσμο της τέχνης ως Κλαρκ Ροκφέλερ. Ολα κατέρρευσαν όταν απήγαγε την κόρη του στη διάρκεια διαμάχης για την κηδεμονία της. Ο Ροκφέλερ-μαϊμού καταδικάστηκε για τη δολοφονία της σπιτονοικοκυράς του και βρίσκεται στη φυλακή.

Παιδίατρος με φιλανθρωπική δράση

Ο ΡIΤΣΑΡΝΤ Ροκφέλερ αντιμετώπιζε το επάγγελμα του γιατρού, το οποίο εξασκούσε από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80, ως μέσο για να προσφέρει βοήθεια σε ανθρώπους που τον είχαν πραγματικά ανάγκη. Παιδίατρος στην ειδικότητα, δούλεψε ως γιατρός αλλά και ως καθηγητής Παιδιατρικής έως το 2000, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Παράλληλα, ασχολούταν ενεργά με τη φιλανθρωπία. Ηταν ιδρυτής του Health Commons Institute, ενώ υπηρέτησε ως επικεφαλής της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα, στο τμήμα των ΗΠΑ, από το 1989 έως το 2010. Είχε ταξιδέψει σε πολλά σημεία του κόσμου προκειμένου να συντονίσει το έργο της οργάνωσης, αλλά και να προσφέρει προσωπική βοήθεια, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε στρέψει το ενδιαφέρον του στην αρωγή βετεράνων που επιστρέφουν στις ΗΠΑ από τους πολέμους σε Αφγανιστάν και Ιράκ, αντιμετωπίζοντας μετατραυματικό στρες ή άλλα ψυχολογικά προβλήματα. Δεν δίσταζε μάλιστα να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ προκειμένου να εξετάσει προσωπικά πρώην στρατιώτες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...