Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εξώδικη δήλωση της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου για πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso»

Με εξώδικη δήλωση που απέστειλαν στην εφημερίδα «Espresso» και...

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Αττική σαν παραμύθι

Οι (κρυμμένες) τοποθεσίες που είναι λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας κλέβουν την παράσταση

Μια κατάφυτη λίμνη και σκηνικό που θυμίζει κάτι από το παραμύθι της Χιονάτης. Ενας εντυπωσιακός καταρράκτης που σας επιτρέπει να κάνετε μπάνιο στα νερά του. Μια χρυσή ακτή με ύφος κυκλαδίτικο, υπέροχο ηλιοβασίλεμα και τέλειο λιμανάκι. Ενα σπήλαιο με σπάνιους σχηματισμούς, που αναπαριστούν μέχρι και το άγαλμα της Ελευθερίας. Και ένας εντυπωσιακός αρχαίος τόπος λατρείας του χθόνιου ήρωα Αμφιαράου. Θα μείνετε φέτος το καλοκαίρι αμανάτι στον κλεινόν άστυ -έλλειψη χρημάτων, στάση… διακοπών; Δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά δεν χάλασε και ο κόσμος. Η «Espresso της Κυριακής» σας αποκαλύπτει τα ωραιότερα σημεία της Αττικής, που δεν θυμίζουν καθόλου Αθήνα!

Λίμνη Μπελέτσι

Αν επιθυμείτε να απολαύσετε τον καθαρό ουρανό και μια χαλαρωτική απόδραση σε ένα πανέμορφο και καταπράσινο τοπίο, κατευθυνθείτε στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, για να βρεθείτε στην τεχνητή λίμνη Μπελέτσι. Περιηγηθείτε ανάμεσα στις βελανιδιές, στα πεύκα, τα πλατάνια, στις μυρτιές και στα κούμαρα στα σηματοδοτημένα μονοπάτια για πεζοπορία και ξαποστάστε στα ξύλινα τραπεζάκια που έχουν στηθεί εκεί για πικνίκ. Η λίμνη, που ονομάζεται και Κιθάρα λόγω του σχήματός της, με επιφάνεια πέντε στρεμμάτων και σε υψόμετρο 600 μέτρων, είναι προστατευόμενος υδροβιότοπος τόσο για τα αποδημητικά πουλιά και για τα ψάρια της. Για να φτάσετε στον κρυμμένο παράδεισο στην περιοχή Αγία Τριάδα των Αφιδνών, θα περάσετε τη Βαρυμπόμπη και το Κατσιμίδι, θα κατευθυνθείτε προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία και διασχίζοντας το οροπέδιο της Αγίας Τριάδας, θα ανηφορίσετε την οδό Κίρκης, για να δείτε τελικά να εμφανίζεται μπροστά σας η λίμνη.

Στην Παιανία

Αν είστε από εκείνους που γοητεύονται από τα σπήλαια και τους σχηματισμούς τους ή είστε φαν του Διρού και λάτρεις της εξερεύνησης, τότε υπάρχει για εσάς ένα «Κουτούκι», που μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό… σπηλαιολόγο. Το σπηλαιοβάραθρο της Παιανίας άνοιξε τις πύλες του για τους επισκέπτες το 1963, αφού πέρασαν 37 ολόκληρα χρόνια μετά τη… βουτιά της κατσίκας στη φυσική είσοδό του, που οδήγησε και τον βοσκό να ανακαλύψει το σπήλαιο. Ο επιβλητικός κεντρικός θάλαμός του, διαστάσεων 60×60 μέτρων, χωρίζεται σε αρκετά μέρη από σειρές με χρωματιστούς σταλακτίτες, σταλαγμίτες και εντυπωσιακές κολόνες. Ανάμεσα στους εντυπωσιακούς σχηματισμούς θα δείτε πιστά… αντίγραφα από την Ολυμπιακή Δάδα, το άγαλμα της Ελευθερίας, τον Πύργο της Πίζας, ενώ θα βρεθείτε μπροστά ακόμη και σε δράκο. Ο φωτισμός του δεν είναι τόσο καλός, αφού η συντήρησή του φαίνεται να έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί, γι’ αυτό εξοπλιστείτε με έξτρα μεγάλους φακούς. Θα το βρείτε ανοιχτό από τις 9.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι, με τιμή εισιτηρίου πέντε ευρώ (τηλ.: 210-6642108).

Οι παραλίες

Για πιο καλοκαιρινή ατμόσφαιρα με χροιά Κυκλάδων επιλέξτε την παραλία του Χάρακα. Η κατοικημένη περιοχή δεν είναι ορατή και η παραλία φαίνεται εντελώς απομονωμένη. Η ψιλή άμμος, ο ξερός βράχος, τα ολοκάθαρα νερά και η θέα στα αντικρινά νησάκια Πάτροκλος και Γαϊδουρονήσι θα σας κάνουν να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε ακόμη εντός των τειχών. Θα τη βρείτε πηγαίνοντας προς Σούνιο. Στα όρια των Δήμων Κερατέας και Λαυρίου θα συναντήσετε στα αριστερά την ταμπέλα παραδοσιακός οικισμός Χάρακα. Είναι απαραίτητο να πάρετε μαζί σας εφόδια, αφού δεν υπάρχουν καντίνες και ταβέρνες. Λίγο πιο κάτω υπάρχει άλλο ένα διαμάντι για ολοήμερες βουτιές, η εξωτική παραλία των Λεγρενών, απομακρυσμένη και ήσυχη. Θα τη βρείτε λίγο μετά το 60ό χιλιόμετρο Αθηνών – Σουνίου, με ανοιχτόχρωμη ψιλή άμμο και κρυστάλλινα νερά, με έξτρα δώρο ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα αλλά και ένα κοντινό πολύ γραφικό λιμανάκι.

Καταρράκτης

Σε περίπτωση που η βουτιά στη θάλασσα δεν σας δροσίσει αρκετά, τότε σίγουρα θα σας δροσίσουν τα νερά του καταρράκτη στην Πεντέλη, στην περιοχή Ντράφι – Καλλιθέα. Εκατό μέτρα από τον ασφαλτωμένο δρόμο των Αχαιών κρύβεται ένα σκηνικό που ταιριάζει σε παραμύθια. Ενας καταρράκτης με ύψος περίπου 10 μέτρων και ένα ποτάμι με καθαρά κρυστάλλινα νερά για να κάνετε εντός των συνόρων της Αττικής μπάνιο, όπως δεν φανταζόσασταν ποτέ ότι θα μπορούσατε να κάνετε! Μάλιστα, μπορείτε να φτάσετε εκεί και με αστικό λεωφορείο, το 451 προς Παλαιά Πεντέλη (κατεβείτε στην 1η ή τη 2η στάση επί της οδού Αχαιών).

Το αρχαίο Αμφιάρειο είναι στη Σκάλα Ωρωπού

Νοτιοδυτικά της Σκάλας Ωρωπού, κοντά στον Κάλαμο, το Αμφιάρειο, τόπος λατρείας του χθόνιου θεού και ήρωα του Αργους Αμφιαράου και παράλληλα μαντείο και θεραπευτήριο ακόμη και για ψυχασθενείς (!), είναι από τους εντυπωσιακότερους αλλά και πιο άγνωστους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής. Εκτείνεται στο βάθος μιας χαράδρας, μέσα σε ένα πυκνό πευκοδάσος και φτάνει στις όχθες της ρεματιάς, στο Μαυροδήλεσι. Θα περιηγηθείτε ανάμεσα στα λουτρά, στη στοά, στο πολύ καλά διατηρημένο θέατρο με τους επιβλητικούς μαρμάρινους θρόνους στην ορχήστρα του, τα ερείπια του ναού, τα ίχνη των βωμών και των κατοικιών, που ήρθαν στο φως από την αρχαιολογική σκαπάνη, για να αποκαλύψουν έναν τόπο με πανελλήνια απήχηση, που ιδρύθηκε στα τέλη του 5ου αι. π.Χ.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...