Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Η ζωή-κόλαση για τον πατέρα ενός αυτόχειρα

Το δριμύ κατηγορώ του 58χρονου δικηγόρου σε δικαστές και αστυνομικούς που δεν απέτρεψαν τον γιο του να αυτοκτονήσει

Με όση δύναμη του έχει απομείνει, ο χαροκαμένος δικηγόρος από τον Βόλο Δημήτρης Σταθόπουλος μίλησε στην «Espresso» για τον τραγικό χαμό του 24χρονου γιου του, Θανάση, που πριν από 19 ημέρες έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στα κρατητήρια της Ασφάλειας Καρδίτσας, όπου είχε μεταφερθεί για να παραστεί στη δίκη στην οποία ήταν κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του πατέρα του!

«Η αυτοκτονία του παιδιού μου θα είχε αποφευχθεί αν το δικαστήριο δεν διέκοπτε και η δίκη είχε τελειώσει αυθημερόν… Το παιδί μου δεν γυρίζει. Εύχομαι μόνο να είναι το τελευταίο θύμα από την ίδια αιτία» λέει ο γνωστός δικηγόρος.

«Ηθελα να σώσω το παιδί»

Την ασύλληπτη τραγωδία αδυνατεί να τη συλλάβει ανθρώπινος νους. Ο 24χρονος Θανάσης αυτοκτόνησε μέσα στο κρατητήριο την ημέρα της δίκης του, καθώς δεν άντεξε -όπως μας εξήγησε ο πατέρας του- τη διακοπή της και τη συνέχισή της αρκετές ημέρες μετά, στις 25 Ιουνίου. «Παρότι είμαι δικηγόρος, δεν καταλαβαίνω τον λόγο αυτής της διακοπής. Εγώ είχα δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν παρίσταμαι ως πολιτική αγωγή, αλλά ως πατέρας τάσσομαι με το μέρος της υπεράσπισης. Οπως κάθε πατέρας, ήθελα να σώσω το παιδί μου. Κι επιτακτικά ζητούσα την αθώωσή του» λέει.

Με επιστολή που απέστειλε ο 58χρονος δικηγόρος εκφράζει μια σειρά από βασανιστικά ερωτήματα, αναμένοντας -όπως αναφέρει- απαντήσεις για όσα εκτυλίχθηκαν εκείνο το πρωινό της 19ης Ιουνίου, όταν ξεκίνησε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καρδίτσας η δίκη του γιου του.

«Η συνεδρίαση του δικαστηρίου έπρεπε, σύμφωνα με τον νόμο, να αρχίσει στις 9.00 π.μ., όμως άρχισε στις 9.33 π.μ. Χάθηκαν 33 πολύτιμα λεπτά της ώρας. ΓΙΑΤΙ; Η πρόεδρος του δικαστηρίου Βασιλική Γιαννακού στην έναρξη της διαδικασίας ρώτησε αν υπάρχει πολιτική αγωγή. Ο συνήγορος υπεράσπισης του γιου μου κ. Νίκος Παπαπέτρος, δικηγόρος Βόλου, απάντησε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει πολιτική αγωγή, αλλά ότι εγώ, ο παθών πατέρας, είμαι με το μέρος της υπεράσπισης» αναφέρει -μεταξύ άλλων- και προσθέτει: «Κατά την εξέτασή μου ως μάρτυρα δήλωσα: “Κυρία πρόεδρε, δεν παρίσταμαι με την ιδιότητα του συνηγόρου, ώστε να χρησιμοποιώ το ρήμα “ζητώ” ή “παρακαλώ”. Παρίσταμαι με την ιδιότητα του πατέρα και χρησιμοποιώ το ρήμα “ΙΚΕΤΕΥΩ”. Σας ικετεύω λοιπόν, ΑΘΩΩΣΤΕ τον γιο μου, αφήστε τον ελεύθερο να σταθεί στα πόδια του μαζί με τον πατέρα του, την αδελφή του και τη μητέρα του».

Ομως, παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο, «η πρόεδρος του δικαστηρίου και η εισαγγελέας Παρασκευή Σάκκουλα έκαναν πάρα πολλές ερωτήσεις σε μένα και στους υπόλοιπους μάρτυρες με αποτέλεσμα να περάσει πολύ η ώρα… Τελικά η δίκη διακόπηκε για τις 25 Ιουνίου». Ο Θανάσης τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας βρέθηκε απαγχονισμένος στα κρατητήρια. Είχε χρησιμοποιήσει τα κορδόνια από τα παπούτσια του. Ο Γολγοθάς για την οικογένεια είχε ξεκινήσει στις 9 Σεπτεμβρίου του 2013, όταν ύστερα από έντονη λογομαχία, ο 24χρονος είχε επιτεθεί στον πατέρα του μέσα στο δικηγορικό γραφείο του και του είχε καταφέρει αρκετές μαχαιριές, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

«Γιατί δεν του έδωσαν τα φάρμακά του και τον άφησαν με τα κορδόνια του;»

Εκτός από τους δικαστές, ο τραγικός πατέρας επιρρίπτει ευθύνες και στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καρδίτσας για την αυτοχειρία του γιου του μέσα στα κρατητήρια. «Εχω ήδη ζητήσει την ποινική και πειθαρχική δίωξη των αστυνομικών για πλημμελή φύλαξη» λέει ο Δημήτρης Σταθόπουλος στην «Espresso» και προσθέτει: «Διότι αν έκαναν καλά τη δουλειά τους, τότε θα είχαν προλάβει το κακό. Ο θάνατος του παιδιού μου προσδιορίστηκε στις 5.30 τα ξημερώματα της 20ής Ιουνίου. Εγώ ενημερώθηκα από τους αστυνομικούς στις 9.15 και, όπως μου είπαν, τον είχαν βρει νεκρό στις 7.00 το πρωί. Εύλογα λοιπόν ρωτώ. Από τις 5.30 μέχρι και τις 7.00 που τον εντόπισαν, αυτοί πού βρίσκονταν; Τόση ώρα δεν είχαν δει ότι ήταν απαγχονισμένος; Ακόμη ένα ερώτημα που με βασανίζει είναι γιατί δεν έλεγξαν ότι είχε στα αθλητικά του παπούτσια τα κορδόνια. Δεν γνωρίζουν ότι παπούτσια και άλλα αφαιρούνται από τους κρατουμένους για να μην κάνουν κακό στον εαυτό τους;» τονίζει και προσθέτει: «Και αν του είχαν πάρει τα κορδόνια, τότε πού τα βρήκε και τα έκανε θηλιά; Τα είχαν αφήσει δίπλα του;»

Καταλήγοντας ο κ. Σταθόπουλος επισημαίνει ακόμη μία σοβαρή παράλειψη στην οποία φέρεται να υπέπεσαν οι αστυνομικοί. «Το παιδί μου ήταν άρρωστο και έπρεπε να παίρνει τα φάρμακά του. Ομως, το πρωινό της 19ης Ιουνίου, το πρωί της δίκης, όταν τον συνάντησα στα δικαστήρια μου είπε ότι οι αστυνομικοί δεν του είχαν δώσει τα φάρμακά του. Δεν ξέρω αν του τα έδωσαν και το βράδυ. Με όλη αυτήν την πίεση που είχε, αν τελικά δεν πήρε και τα φάρμακά του, τότε όλο αυτό συνετέλεσε στο να φθάσει σε αυτό το σημείο. Δεν άντεξε και έβαλε τέλος στη ζωή του».

Γιούλη Σταρίδα 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...