Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Αγγίζουν» τη συμμορία με το σίδερο

Στο μικροσκόπιο των Aρχών δύο περιοχές στις οποίες φέρεται να κινούνται τα αδίστακτα μέλη της

Μία ανάσα από τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της αδίστακτης συμμορίας που απειλεί τα θύματά της με πυρακτωμένο σίδερο και τους προκαλεί εγκαύματα, προκειμένου να αποκαλύψουν πού έχουν κρυμμένα χρήματα και κοσμήματα, βρίσκονται οι διωκτικές Αρχές.

Την ίδια ώρα δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση των κακοποιών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», η εγκληματική οργάνωση εκτός από τη ληστεία της οικογένειας γνωστού δικηγόρου στους Θρακομακεδόνες, τη σύζυγο του γνωστού δερματολόγου που είχε κάψει με σίδερο στην κοιλιακή χώρα μέσα στο σπίτι της στη Φιλοθέη και έναν 65χρονο στη Νέα Ερυθραία που είχε «σιδερώσει» στο στήθος, κρύβεται πίσω και από τέταρτο χτύπημα.

Οι δράστες εισέβαλαν σε σπίτι στον Γέρακα και απείλησαν με ατμοσίδερο τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη του. Στις αρχές Ιουνίου τέσσερα άτομα, κατά πάσα πιθανότητα Γεωργιανοί, εισέβαλαν βραδινές ώρες στη μονοκατοικία ενός ηλικιωμένου απόστρατου των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι κακοποιοί απείλησαν με όπλα τον άτυχο ηλικιωμένο, ενώ ο αρχηγός τους (ένας άνδρας σωματώδης, ψηλός και με βραχνή φωνή που μιλούσε «σπαστά» ελληνικά) απείλησε να κάψει το θύμα του με το ατμοσίδερο, εάν δεν του αποκάλυπτε πού είχε κρυμμένα χρήματα και αντικείμενα αξίας.

Ο ηλικιωμένος έδωσε όσα χρήματα είχε στους κακοποιούς και ορισμένα κοσμήματα, τα περισσότερα οικογενειακά κειμήλια, με αποτέλεσμα οι δράστες να φύγουν από τη μονοκατοικία χωρίς να του προξενήσουν κακό.

Στοιχεία

Οι αστυνομικές Αρχές που ερευνούν με ιδιαίτερη προσοχή την υπόθεση φέρεται να έχουν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία, τα οποία -όπως εκτιμούν- ίσως τους οδηγήσουν τις επόμενες ώρες στο κατώφλι των δραστών. Ετσι έχουν βάλει στο στόχαστρό τους δύο συγκεκριμένες περιοχές στις οποίες φέρονται να κινούνται τα αδίστακτα μέλη της άγριας σπείρας. Μάλιστα σε μια από αυτές τις περιοχές φέρεται να συχνάζει και ο φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας, ο άνθρωπος δηλαδή που τη «βρίσκει» να απειλεί και να καίει τα θύματά του με οικιακό σίδερο, όπως είχε κάνει με τη σύζυγο γνωστού δερματολόγου και πιο πρόσφατα σε γνωστό δικηγόρο στην περιοχή των Θρακομακεδόνων (η συμμορία είχε εισβάλει στο σπίτι του 53χρονου και είχε κρατήσει ομήρους ολόκληρη την οικογένειά του για περισσότερο από δύο ώρες).

Ηδη οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας στήνουν μπλόκα και πραγματοποιούν προσεκτικές παρακολουθήσεις υπόπτων, που εκτιμούν πως έχουν σχέση -έστω και περιφερειακά- με τη σπείρα.

Παράλληλα με τη βοήθεια του σούπερ κοριού που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. αυτές οι δυο περιοχές στην κυριολεξία «σαρώνονται» από το ειδικό μηχάνημα, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν ύποπτα τηλεφωνήματα που θα οδηγήσουν στην πλήρη εξάρθρωση της άγριας συμμορίας με το σίδερο.

«Αργά η γρήγορα θα πέσουν στα χέρια μας και θα τους οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει. Ηδη γνωρίζουμε ένα μεγάλο μέρος από τις κινήσεις αυτών των κακοποιών» ανέφερε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...