Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Eλενα Χριστοπούλου: Η artist manager σε ρόλο κριτή στο reality «My Style...

Υπό άκρα μυστικότητα «έκλεισε» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Εβελυν Καζαντζόγλου με νέο hairstyle

Νέο look για την Εβελυν Καζαντζόγλου. H fashion expert...

Ηλίας Καμπακάκης: Νέο διπλό ψηφιακό άλμπουμ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single του «1000 φορές»,...

Ειρήνης Στεριανού: Το μοντέλο και ηθοποιός σε λαμπερό event με φίλους...

Η σειρά γυαλιών ηλίου της Ειρήνης Στεριανού είναι γεγονός...

«Αγγίζουν» τη συμμορία με το σίδερο

Στο μικροσκόπιο των Aρχών δύο περιοχές στις οποίες φέρεται να κινούνται τα αδίστακτα μέλη της

Μία ανάσα από τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της αδίστακτης συμμορίας που απειλεί τα θύματά της με πυρακτωμένο σίδερο και τους προκαλεί εγκαύματα, προκειμένου να αποκαλύψουν πού έχουν κρυμμένα χρήματα και κοσμήματα, βρίσκονται οι διωκτικές Αρχές.

Την ίδια ώρα δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση των κακοποιών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», η εγκληματική οργάνωση εκτός από τη ληστεία της οικογένειας γνωστού δικηγόρου στους Θρακομακεδόνες, τη σύζυγο του γνωστού δερματολόγου που είχε κάψει με σίδερο στην κοιλιακή χώρα μέσα στο σπίτι της στη Φιλοθέη και έναν 65χρονο στη Νέα Ερυθραία που είχε «σιδερώσει» στο στήθος, κρύβεται πίσω και από τέταρτο χτύπημα.

Οι δράστες εισέβαλαν σε σπίτι στον Γέρακα και απείλησαν με ατμοσίδερο τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη του. Στις αρχές Ιουνίου τέσσερα άτομα, κατά πάσα πιθανότητα Γεωργιανοί, εισέβαλαν βραδινές ώρες στη μονοκατοικία ενός ηλικιωμένου απόστρατου των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι κακοποιοί απείλησαν με όπλα τον άτυχο ηλικιωμένο, ενώ ο αρχηγός τους (ένας άνδρας σωματώδης, ψηλός και με βραχνή φωνή που μιλούσε «σπαστά» ελληνικά) απείλησε να κάψει το θύμα του με το ατμοσίδερο, εάν δεν του αποκάλυπτε πού είχε κρυμμένα χρήματα και αντικείμενα αξίας.

Ο ηλικιωμένος έδωσε όσα χρήματα είχε στους κακοποιούς και ορισμένα κοσμήματα, τα περισσότερα οικογενειακά κειμήλια, με αποτέλεσμα οι δράστες να φύγουν από τη μονοκατοικία χωρίς να του προξενήσουν κακό.

Στοιχεία

Οι αστυνομικές Αρχές που ερευνούν με ιδιαίτερη προσοχή την υπόθεση φέρεται να έχουν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία, τα οποία -όπως εκτιμούν- ίσως τους οδηγήσουν τις επόμενες ώρες στο κατώφλι των δραστών. Ετσι έχουν βάλει στο στόχαστρό τους δύο συγκεκριμένες περιοχές στις οποίες φέρονται να κινούνται τα αδίστακτα μέλη της άγριας σπείρας. Μάλιστα σε μια από αυτές τις περιοχές φέρεται να συχνάζει και ο φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας, ο άνθρωπος δηλαδή που τη «βρίσκει» να απειλεί και να καίει τα θύματά του με οικιακό σίδερο, όπως είχε κάνει με τη σύζυγο γνωστού δερματολόγου και πιο πρόσφατα σε γνωστό δικηγόρο στην περιοχή των Θρακομακεδόνων (η συμμορία είχε εισβάλει στο σπίτι του 53χρονου και είχε κρατήσει ομήρους ολόκληρη την οικογένειά του για περισσότερο από δύο ώρες).

Ηδη οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας στήνουν μπλόκα και πραγματοποιούν προσεκτικές παρακολουθήσεις υπόπτων, που εκτιμούν πως έχουν σχέση -έστω και περιφερειακά- με τη σπείρα.

Παράλληλα με τη βοήθεια του σούπερ κοριού που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. αυτές οι δυο περιοχές στην κυριολεξία «σαρώνονται» από το ειδικό μηχάνημα, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν ύποπτα τηλεφωνήματα που θα οδηγήσουν στην πλήρη εξάρθρωση της άγριας συμμορίας με το σίδερο.

«Αργά η γρήγορα θα πέσουν στα χέρια μας και θα τους οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει. Ηδη γνωρίζουμε ένα μεγάλο μέρος από τις κινήσεις αυτών των κακοποιών» ανέφερε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Σύνταξη εδώ και τώρα στους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ενα ψήφισμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα έρχεται από σήμερα...

Βούλα Γκίκα: Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε...

Ντόλτσε βίτα για ένστολους λουφαδόρους – Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα καμώματα...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που κόλλησε Covid οκτώ εργαζομένους έκανε παράνομα ιατρικές εξετάσεις

Ρουσφέτι στην πασίγνωστη ηθοποιό που κόλλησε κορονοϊό τουλάχιστον οκτώ...

«Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1;...

Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων...