Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αέρινη η Ελενα Τοπαλίδου για το brand Kourbela

Η Ελενα Τοπαλίδου έκλεψε την παράσταση και ως μοντέλο...

Η North Star Entertainment παρουσιάζει τα σχέδια του Project VORIA του νέου...

Τα επίσημα σχέδια και τη στρατηγική της για το...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος βλέπει την φωτογραφία του Ντίνου

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Τρόμος και αίμα

Από θαύμα δεν υπήρξαν νεκροί στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια της καταδίωξης (με ανταλλαγή πυροβολισμών) του τρομοκράτη

Τρόμος στο κέντρο της Αθήνας, όταν κατά τη διάρκεια της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη έπεσαν πυροβολισμοί, ενώ τραυματίστηκαν ο ίδιος ο τρομοκράτης, ένας αστυνομικός και δύο ανύποπτοι τουρίστες! Μάλιστα, από θαύμα δεν υπήρξαν νεκροί, καθώς η μάχη που έδωσε ο «αντάρτης πόλης» προκειμένου να διαφύγει, έγινε σε μία από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της πρωτεύουσας! Ο άνθρωπος που ήταν ο Νο 1 καταζητούμενος στη χώρα μας συνελήφθη στην οδό Μητροπόλεως. Ο Νίκος Μαζιώτης που τραυματίστηκε από τα πυρά των αστυνομικών θεωρείται από την Αντιτρομοκρατική ως ηγετικό στέλεχος του Επαναστατικού Αγώνα και μαζί με τη σύντροφό του Παναγιώτα Ρούπα είχε εξαφανιστεί, αφού αμφότεροι είχαν αφεθεί ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μηνου της προφυλάκισής τους.

Από το πρωί χθες οι περιοχές της Ακρόπολης, του Θησείου και του Μοναστηρακίου είχαν πλημμυρίσει από εκατοντάδες αστυνομικούς στο πλαίσιο της επιχείρησης «Θησέας» για την καταπολέμηση του παραεμπορίου, της εγκληματικότητας και της διακίνησης ναρκωτικών.

Η επιχείρηση

Γύρω στις 12.35 μια ομάδα αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. που κινούταν στο Μοναστηράκι έλαβε σήμα από το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ: «Ελέγξτε επικίνδυνο άτομο στην οδό Αθηνάς, στο νούμερο… Λάβετε αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας καθώς είναι οπλισμένος. Υψηλή επικινδυνότητα ατόμου, απασχολεί ειδικές υπηρεσίες».

Αμέσως οι έμπειροι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. έφτασαν στο σημείο, έξω από κατάστημα με είδη ρουχισμού και κάμπινγκ. Εκεί είδαν ένα άτομο με λευκή μπλούζα, βερμούδα, γυαλιά και περούκα να περπατά στο πεζοδρόμιο. Οι αστυνομικοί κατέβηκαν από τις μηχανές και με τα χέρια τους να ακουμπούν τις λαβές των πιστολιών τους σταμάτησαν τον ύποπτο.

Ο ένας από τους αστυνομικούς ζήτησε από τον άνδρα να του δώσει την αστυνομική του ταυτότητα. Ο άγνωστος που είχε κρεμασμένη στον θώρακά του μια τσάντα πλάτης απάντησε στον αστυνομικό: «Μια στιγμή να τη βγάλω από την τσάντα μου». Ομως, αντί για ταυτότητα, έβγαλε ένα πιστόλι και πυροβόλησε χωρίς προειδοποίηση εναντίον των αστυνομικών, τραυματίζοντας -ευτυχώς ελαφρά- στο πόδι έναν ειδικό φρουρό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Πανικός

Ακολούθησε πανικός μεταξύ των περαστικών, οι οποίοι έτρεχαν αλλόφρονες να προφυλαχθούν, ενώ οι αστυνομικοί, λειτουργώντας με επαγγελματισμό, διασφάλισαν τον χώρο και τους πολίτες και παράλληλα ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς. Στη συνέχεια, ο Μαζιώτης έφυγε με κατεύθυνση την πλατεία Μοναστηρακίου, ενώ μετά προσπάθησε να φτάσει στα στενά της Πλάκας. Μάλιστα, στο χρονικό αυτό σημείο υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον τρομοκράτη να προσπαθεί να επιβιβαστεί σε ένα ταξί! Ομως οι αστυνομικοί τον ακολουθούσαν σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα στενά και μάλιστα του φώναζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα «…έχεις κι άλλες σφαίρες, ρε;».

Ο Μαζιώτης, ως τέρας ψυχραιμίας, δεν τους απαντούσε, παρά μόνο φρόντιζε να ελέγχει το όπλο του και να τους κρατά σε απόσταση βολής. Με γοργά βήματα κατευθύνθηκε προς τον πεζόδρομο του Μοναστηρακίου, εκεί όπου βρίσκονται τα σουβλατζίδικα και οι ταβέρνες, γεμάτες εκείνη την ώρα τουρίστες που απολάμβαναν ανύποπτοι τα ελληνικά εδέσματα. Εκεί ακολούθησε νέος γύρος πυροβολισμών, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν -ευτυχώς ελαφρά- δύο τουρίστες. Ομως η σύλληψη για τον καταζητούμενο «αντάρτη πόλης» ήταν αναπόφευκτη κι έγινε στην οδό Μητροπόλεως, όταν οι σφαίρες των αστυνομικών τον τραυμάτισαν και ο Νο 1 καταζητούμενος έπεσε αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο…

Τον εντόπισε ένα «καμουφλαρισμένο» ζευγαράκι

ΕΔΩ και τρεις ημέρες γνώριζε η Αντιτρομοκρατική ότι ο Νίκος Μαζιώτης θα «κυκλοφορούσε» γύρω από τις περιοχές του Μοναστηρακίου, του Θησείου και της Ακρόπολης. Μάλιστα, η επιχείρηση «Θησέας» που εκτυλίχθηκε χθες το πρωί σε αυτές τις περιοχές για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών ίσως ήταν «βιτρίνα», ώστε να μπορούν να κινηθούν με άνεση οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής που είχαν ζώσει την περιοχή. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ένα… καμουφλαρισμένο ζευγαράκι της Αντιτρομοκρατικής, που έκοβε βόλτες στην οδό Αθηνάς, ήταν εκείνο που πρώτο εντόπισε τον Νίκο Μαζιώτη να μπαίνει σε κατάστημα στη συγκεκριμένη οδό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επί 22 ημέρες η Αντιτρομοκρατική κοιτούσε ανελλιπώς τις εικόνες από όλες της κάμερες στην Αθήνα με αποτέλεσμα χθες το πρωί να εντοπίσουν τον Μαζιώτη στο σταθμό του ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι.

Η «Espresso της Κυριακής»

Αλλωστε, από τις 15/06 η «Espresso της Κυριακής» ανέφερε σε ρεπορτάζ τις πληροφορίες που είχε η Αντιτρομοκρατική για την παρουσία Μαζιώτη στην Αθήνα και την προετοιμασία μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος. Οι πληροφορίες προέρχονταν από αξιόπιστη πηγή, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλοί καλόβλεπαν και την υψηλή επικήρυξη για τον Μαζιώτη και τη σύντροφό του, η οποία ανέρχεται στο ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Ωστόσο, πέπλο μυστηρίου επικρατεί για τις αναφορές που έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική σχετικά με την παρουσία ενός ψηλού νεαρού άνδρα κοντά στον Μαζιώτη, ο οποίος μάλιστα εξαπέλυσε πυρά σε βάρος των αστυνομικών που καταδίωξαν τον καταζητούμενο και εξαφανίστηκε από την περιοχή όταν πλέον το «παιχνίδι» είχε χαθεί. Επίσης υπάρχουν αναφορές για δύο ακόμη άνδρες, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα κι έφυγαν από την περιοχή με ταχύτητα, όταν πλέον ο Μαζιώτης βρισκόταν σε αστυνομικό κλοιό. Οσον αφορά το ταξί στο οποίο φέρεται να επιχείρησε να μπει ο Μαζιώτης, ο οδηγός εντοπίστηκε από αστυνομικούς και προσήχθη με χειροπέδες στην Αντιτρομοκρατική. Στο μεταξύ, στην κατοχή του Μαζιώτη βρέθηκαν κλειδιά, τηλεκάρτες, ενώ πληροφορία αναφέρει ακόμη και χειροβομβίδα!

Αναρρώνει (σε θάλαμο κρατουμένων) στον νοσοκομείο Ευαγγελισμός

ΣΤΟ δωμάτιο στο οποίο είχε νοσηλευτεί και ο Σάββας Ξηρός στον 10ο όροφο του νοσοκομείου Ευαγγελισμός αναρρώνει κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Νίκος Μαζιώτης που συνελήφθη χθες στην καρδιά της Αθήνας έπειτα από αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς. Ο μέχρι χθες Νο 1 καταζητούμενος τραυματίστηκε στον δεξί ώμο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση από τον διευθυντή της Β’ Ορθοπεδικής Κλινικής Χρήστο Γαρνάβο, ο οποίος προχώρησε σε οστεοσύνθεση του δεξιού βραχίωνα. Να σημειωθεί ότι οι αρχικές εκτιμήσεις των γιατρών ήταν ότι είχε υποστεί τρώση τραχειωνείου αρτηρίας στον δεξί ώμο από σφαίρα, όμως οι ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, έδειξαν ότι το τραύμα δεν ήταν τόσο σοβαρό.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Πάνο Ευστάθιου, ο ασθενής δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του, ενώ γιατροί του νοσοκομείου εκτιμούν ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον 15 ήμερες νοσηλείας. Σημειώνεται ότι ο Νίκος Μαζιώτης μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό, διότι το θεραπευτήριο διαθέτει τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ασφαλείας από την περίοδο της νοσηλείας του Σάββα Ξηρού. Στο νοσοκομείο παραμένει από χθες ισχυρότατη αστυνομική δύναμη από άνδρες των ΜΑΤ και της Αντιτρομοκρατικής, τόσο στην είσοδο του κτιρίου όσο και στον 10 όροφο όπου βρίσκεται το δωμάτιο του Μαζιώτη.

Λαέρτης Βασιλείου: Με ακούμπησε με το πιστόλι

ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ στιγμές έζησε ο γνωστός ηθοποιός Λαέρτης Βασιλείου, όταν το μεσημέρι της Τρίτης βρέθηκε στην… καρδιά της μάχης που δόθηκε μεταξύ αστυνομικών και Νίκου Μαζιώτη στο κέντρο της Αθήνας. Ο ίδιος, φανερά ταραγμένος, εξιστόρησε τα όσα έζησε στην προσωπική σελίδα του στο facebook: «Σήμερα το μεσημέρι κατηφορίζοντας στο Μοναστηράκι ακούω πυροβολισμούς. Σε απόσταση αναπνοής ένας άνδρας με πιστόλι στο χέρι με κοιτάει κατάματα… Εχω παγώσει… Στα 30 μέτρα αστυνομικοί τού φωνάζουν να παραδοθεί… Γυρίζει, τους κοιτάει… Εγώ κάνω βήματα πίσω… Στην επιστροφή του σχεδόν πέφτει πάνω μου… Το πιστόλι του με ακουμπάει στον ωμό τη στιγμή που με προσπερνάει… Πιο πάνω προσπαθεί να σταματήσει ένα αυτοκίνητο για διαφύγει αλλά δεν… Εχω μείνει εκεί και προσπαθώ να συνέλθω… Τρέμω… Οταν γύρισα σπίτι έμαθα ότι συνελήφθη ο Ν. Μαζιώτης».

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...