Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Τον «τσίμπησε» η «αμαζόνα» της αντιτρομοκρατικής

Είδε τον άνδρα με την βερμούδα στην Ομόνοια και τον ακολούθησε

Δεν δεχόταν αμφισβήτηση σε αυτό που πίστευε η 25χρονη «αμαζόνα» της Αντιτρομοκρατικής, η οποία έπεισε τον συνάδελφό της, με τον οποίο προσποιούνταν το ερωτευμένο ζευγαράκι, να ακολουθήσουν τον άνδρα με τη βερμούδα, που μόλις είχε βγει από τον σταθμό του μετρό στην Ομόνοια. «Είναι ο Μαζιώτης» του είπε. «Είμαι σίγουρη και θα το πάρω εγώ εξ ολοκλήρου πάνω μου. Θα τον παρακολουθήσουμε…». Πρόκειται για την 25χρονη Κ., με την οποία επικοινώνησε τηλεφωνικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να τη συγχαρεί για την επιτυχία της, τον εντοπισμό, δηλαδή, του Νίκου Μαζιώτη.

Σε ρόλο ζευγαριού

Η «αμαζόνα» της Αντιτρομοκρατικής το μεσημέρι της Τετάρτης είχε υπηρεσία στον σταθμό του μετρό στην Ομόνοια, μαζί με συνάδελφό της με τον οποίο υποδύονταν το ερωτευμένο ζευγαράκι. Στόχος τους ήταν ο εντοπισμός του «αντάρτη πόλης», για τον οποίο η Αντιτρομοκρατική είχε πληροφορίες πως εκείνη την ημέρα θα κινηθεί στο κέντρο της Αθήνας, χρησιμοποιώντας μέσα μαζικής μεταφοράς. Το «αμέριμνο ζευγαράκι» κάποια στιγμή είδε να βγαίνει από το μετρό ένας άνδρας με λευκή μπλούζα, βερμούδα κι ένα σακίδιο. Ο συνάδελφος της 25χρονης «αμαζόνας» τον κοίταξε καλά, αλλά δεν του έμοιασε για τον Μαζιώτη.

Η 25χρονη αστυνομικός όμως παρατήρησε καλύτερα τον άνδρα και αμέσως η αδρεναλίνη της ανέβηκε στα ύψη: «Αυτός είναι! Είναι ο Μαζιώτης!» είπε στον συνάδελφό της, για να λάβει την απάντηση πως μάλλον κάνει λάθος. Σε αυτό το σημείο και με τόνο που δεν επιδεχόταν αμφισβήτηση είπε στον συνάδελφό της πως παίρνει όλη την ευθύνη πάνω της, οπότε θα τον παρακολουθήσουν. Από πού εκπορευόταν όμως η σιγουριά της «αμαζόνας» που ουσιαστικά έβαλε τέλος στη δράση του Νίκου Μαζιώτη; Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η 25χρονη αστυνομικός είχε μελετήσει ενδελεχώς τα βίντεο που έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική από τις ληστείες που είχε πραγματοποιήσει ο Μαζιώτης και γνώριζε κάθε ιδιαιτερότητα των κινήσεών του.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη αστυνομικός πριν από περίπου δέκα ημέρες κι ενώ κινούνταν με συνάδελφό της- προσποιούμενοι και πάλι το ζευγαράκι- σε περιοχή στα Πατήσια, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για παρουσία του Μαζιώτη εκεί, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν άνδρα με μουστάκι για τον οποίο πίστεψε πως πρόκειται για τον Μαζιώτη. Και σε εκείνη την περίπτωση η παρατηρητικότητά της αμφισβητήθηκε από τον συνάδελφό της, με αποτέλεσμα το… πουλί να πετάξει. Εκτοτε παρακολουθούσε νυχθημερόν τα βίντεο από τις ληστείες του Μαζιώτη, μέχρι που τελικά τον… έβαλε στο χέρι!

Ο ειδικός φρουρός σώθηκε από το γιλέκο που αγόρασε ο ίδιος

Φύλακα-άγγελο φαίνεται πως είχε στο πλευρό του ο ειδικός φρουρός που συμμετείχε στο… κυνήγι του Νίκου Μαζιώτη και δέχτηκε δύο σφαίρες. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Πάτρα πήρε χθες εξιτήριο από το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν, και επέστρεψε στην αγκαλιά της γυναίκας του και του παιδιού τους.

Ο 29χρονος είχε κατέβει στο κέντρο της Αθήνας συμμετέχοντας στην μεγάλη επιχείρηση «Θησέας» για το παραεμπόριο και τα ναρκωτικά. Χωρίς να λογαριάσει τον κίνδυνο, έτρεξε στη μάχη για τη σύλληψη του Μαζιώτη. Οταν ο τρομοκράτης ένιωσε ότι εγκλωβίζεται, πυροβόλησε εναντίον του τουλάχιστον δύο φορές.

Η μία σφαίρα σταμάτησε στο αλεξίσφαιρο γιλέκο του και η δεύτερη τον βρήκε στον μηρό προκαλώντας του διαμπερές τραύμα. «Ενιωσα ένα κάψιμο και έπειτα λιποθύμησα» είπε σε συναδέλφους του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Ωστόσο αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη στην οποία προχώρησαν χθες συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας, ότι το αλεξίσφαιρο γιλέκο που έσωσε τη ζωή του 29χρονου δεν ήταν παροχή της ΕΛ.ΑΣ., αλλά είχε αγοραστεί με δικά του χρήματα!

Δεν αποκλείεται δεύτερο χειρουργείο για τον Μαζιώτη

Κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα δεν υπάρχει στην μετεγχειρητική πορεία υγείας του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος στον θάλαμο κρατουμένων, στον 8ο όροφο του Ευαγγελισμού. Ομως υποβάλλεται σε σειρά νέων εξετάσεων (ακτινοδιαγνωστικές κ.ά.) προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν «χτυπηθεί» νεύρα. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το τραύμα δεν ήταν τόσο επιπόλαιο και προς το παρόν δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο νέας χειρουργικής επέμβασης.

Μετά την προχθεσινή επέμβαση, διάρκειας περίπου δυόμισι ωρών, από τον διευθυντή της Β’ Ορθοπεδικής Κλινικής Χρήστο Γαρνάβο, ο οποίος προχώρησε σε οστεοσύνθεση του δεξιού βραχίονα (τοποθετήθηκαν βίδες για να δέσει το οστό), οι θεράποντες ιατροί χορηγούν στον Μαζιώτη αντιβίωση. Οπως υπολογίζουν, θα παραμείνει κλινήρης στο νοσοκομείο για τις επόμενες τουλάχιστον 10 ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι προχθές, μία ώρα μετά το χειρουργείο, τον επισκέφτηκαν για περίπου 15 λεπτά οι συνήγοροί του Σπύρος Φυτράκης και Δάφνη Βαγιανού, καθώς και η αδελφή του. Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα ασφαλείας μέσα και έξω από τον Ευαγγελισμό παραμένουν δρακόντεια.

Στο μεταξύ, εκτός κινδύνου αναρρώνει στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο 29χρονος αστυνομικός που είχε διαμπερές τραύμα στον αριστερό μηρό από τα πυρά Μαζιώτη, ενώ ακόμα μία ημέρα από τις διακοπές του έχασε τελικά ο 19χρονος Αυστραλός τουρίστας, ο οποίος «χτυπήθηκε» (θραύσματα) στον δεξιό αστράγαλο. Ο νεαρός επρόκειτο να πάρει εξιτήριο από τον Ερυθρό Σταυρό, χθες ωστόσο οι θεράποντες ιατροί έκριναν ότι θα πρέπει να παραμείνει -για προληπτικούς λόγους- στο νοσοκομείο ακόμα ένα 24ωρο. Στον νεαρό χορηγήθηκε αντιβίωση προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα μολύνσεων από το τραύμα.

Το …τζατζίκι ξανά στη θέση του – Το μόνο που θυμίζει το προχθεσινό πιστολίδι είναι τα σημάδια από τις σφαίρες

ΜΕΤΑ τις εικόνες «πολέμου» στο Μοναστηράκι το μόνο που θυμίζει την προχθεσινή σφοδρή ένοπλη συμπλοκή ανάμεσα στους αστυνομικούς και τον Νίκο Μαζιώτη είναι τα «αποτυπώματα» που άφησαν στα τραπέζια γνωστής ψησταριάς της περιοχής οι σφαίρες από το όπλο του τρομοκράτη.

Πλέον, η καρδιά της πρωτεύουσας χτυπά ξανά σε κανονικούς ρυθμούς, μακριά από τη «σκιά» του σοβαρού περιστατικού. Οι παραγγελίες για κεμπάμπ και χωριάτικη σαλάτα πέφτουν βροχή από τους εκατοντάδες τουρίστες που θέλουν να γεμίσουν τα στομάχια τους προτού ξεκινήσουν την περιπλάνησή τους στα γραφικά σοκάκια της Πλάκας.

Επικράτησε απόλυτος πανικός

«Οταν ο Μαζιώτης γύρισε προς τη μεριά των αστυνομικών που τον καταδίωκαν και άνοιξε πυρ, όλος ο κόσμος έσκυψε κάτω από τα τραπέζια. Την ώρα των πυροβολισμών, ακριβώς δίπλα από τον ένοπλο καθόταν μία κυρία με ένα μικρό κοριτσάκι κι έτρωγαν στο τραπέζι» λέει ο Αντώνης Σκιαθάς, υπεύθυνος του ψητοπωλείου στο τέλος της οδού Μητροπόλεως, όπου τραυματίστηκαν ελαφρά δύο τουρίστες. Οπως συμπληρώνει ο 58χρονος, «από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς οι περισσότερες σφαίρες έπεσαν χαμηλά. Επικράτησε ο απόλυτος πανικός, αλλά ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα».

Ο 54χρονος Ευάγγελος Μόσχος, υπεύθυνος καταστήματος ρούχων στην οδό Πανδρόσου, κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά όταν άκουσε τους αστυνομικούς να περνάνε έξω από το μαγαζί του και να φωνάζουν στον κόσμο «προσοχή, κάντε στην άκρη»! «Στην αρχή δεν πήγε το μυαλό μας ότι πέρασε από εδώ ο Μαζιώτης. Αναστατωθήκαμε από τη φασαρία και βγήκαμε να δούμε τι συμβαίνει. Στη συνέχεια ακούσαμε σειρήνες, είδαμε περιπολικά, ανοίξαμε τις τηλεοράσεις και καταλάβαμε τι συνέβη» αναφέρει ο κ. Μόσχος.

Διαβάστε επίσης: Το «βαθύ λαρύγγι» που τα είπε όλα θα πάρει το 1.000.000;

Θεοδόσης Π. Πάνου  

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...