Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η hi-tech ασπίδα προστασίας για παιδιά από απειλητικά email αλλά και sms

Η «σωτήρια» εφαρμογή Cyberkid που δίνει τη δυνατότητα στα πιτσιρίκια να έχουν άμεση επαφή με τις αστυνομικές Αρχές

Εναν ηλεκτρονικό φύλακα-άγγελο έχουν πλέον στη διάθεσή τους τα ελληνόπουλα που σερφάρουν στο διαδίκτυο και είναι κάτοχοι «έξυπνων» κινητών, χάρη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πρόκειται για τη «σωτήρια» εφαρμογή Cyberkid, που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά, σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής, να επικοινωνούν αμέσως με τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές. Η εφαρμογή παρουσιάστηκε από τον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη, παρουσία των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, και Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα (smartphones application) και παρέχει στους ανηλίκους τη δυνατότητα να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω κλήσης ή μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.

Cyber Alert

Οι υποδοχείς, από την πλευρά τους, θα διαχειρίζονται τον κίνδυνο ή την απειλή -η οποία προέρχεται μέσω διαδικτύου- μέσα από το Κέντρο Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (Cyber Alert), που θα έχει έδρα στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Προσδοκούμε μέσα στους επόμενους δύο μήνες να έχει “κατέβει” η εφαρμογή αυτή από 500.000 χρήστες κινητών τηλεφώνων και με τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας να φτάσει τους 3.500.000 χρήστες. Η ανάπτυξη της ειδικής διαδικασίας στα ελληνόπουλα, μέσω του Cyber Alert, αποτελεί όχι μόνο ευρωπαϊκή αλλά και παγκόσμια καινοτομία» τόνισε ο ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης.

«Ξεκινάμε μια πολύ σημαντική δράση με “συμπαίκτη” μας το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η προστασία των ανηλίκων είναι πρώτη μας προτεραιότητα. Με αυτή την εφαρμογή που θέτουμε από σήμερα στην υπηρεσία των παιδιών τούς προσφέρουμε έναν “ηλεκτρονικό άγγελο” για να τα προστατεύει και να τα προειδοποιεί» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Εκτός από το Cyberkid, παρουσιάστηκε πρωτοβουλία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, μέσω της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και με τη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας, που αφορά την καθιέρωση της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο ως μιας διαρκούς ενημερωτικής δράσης στα σχολεία.

Και στα σχολεία

Στο πλαίσιο αυτό, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εξειδικευμένοι αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων μία φορά την εβδομάδα θα συνδέονται ταυτόχρονα μέσω διαδικτύου με 50 σχολεία της επικράτειας. Ετσι θα παρουσιάζονται με τρόπο κατανοητό και προσιτό στους μαθητές οι κίνδυνοι του διαδικτύου, η προστασία από αυτούς και η ασφαλής αντιμετώπισή τους.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Το υπουργείο Παιδείας διέθεσε στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος 450 σχολεία και θα διαθέσει και τα 12.000 σχολεία στην υπηρεσία αυτής της πραγματικά αξιέπαινης δράσης που οραματίστηκε και εκτελεί ο κ. Σφακιανάκης».

Σημειώνεται ότι το Cyberkid είναι μια πρωτοβουλία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που υλοποιείται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Γιούλη Σταρίδα 

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...