Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η North Star Entertainment παρουσιάζει τα σχέδια του Project VORIA του νέου...

Τα επίσημα σχέδια και τη στρατηγική της για το...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος βλέπει την φωτογραφία του Ντίνου

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Αυξημένος κίνδυνος αναπηρίας για πρόωρα βρέφη

Η προωρότητα, που ορίζεται ως η γέννηση πριν από...

Ο επικηρυγμένος ζούσε στο Μαρούσι με την «δασκάλα» σύντροφό του!

Διέμενε σε διαμέρισμα με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα (που συστηνόταν ως δασκάλα) και τον γιο τους

Επί ενάμιση χρόνο ο Νίκος Μαζιώτης διέμενε σε διαμέρισμα του Αμαρουσίου και κινούνταν κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας, πραγματοποιώντας ληστείες και τρομοκρατικά χτυπήματα! Μετά τη σύλληψη του τρομοκράτη η Αντιτρομοκρατική έψαχνε αγωνιωδώς το κρησφύγετο του «αντάρτη πόλης», μέχρι που μια γυναίκα «κελάηδησε» κι έδωσε την πολυπόθητη πληροφορία στην ΕΛ.ΑΣ.!

Η οικία του 5ου ορόφου στην πολυκατοικία της οδού Υψηλάντους 27, στα σύνορα Πεύκης – Αμαρουσίου, είχε ενοικιαστεί προς το τέλος του 2012 με αρχές του 2013 με μια πλαστή ταυτότητα που είχε η σύντροφος του Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εισέβαλε στο διαμέρισμα-κρησφύγετο του ζευγαριού όταν ένοικος της πολυκατοικίας αναγνώρισε τον Νίκο Μαζιώτη από τη φωτογραφία της πλαστής ταυτότητας που είχε μαζί του κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής στο Μοναστηράκι.

Η γυναίκα, αφού εξέτασε τη φωτογραφία, διαπίστωσε πως ο άνθρωπος που απεικονίζεται δεν είναι άλλος από τον σύζυγο της ξανθιάς «δασκάλας» που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα του 5ου ορόφου και την έβλεπε συχνά με το μικρό αγοράκι τους, το οποίο άκουγε στο όνομα «Λάμπρος». Το ζευγάρι είχε δώσει αυτό το όνομα στο αγοράκι του προς τιμήν του νεκρού «συντρόφου» του Λάμπρου Φούντα, ο οποίος είχε πέσει νεκρός έπειτα από συμπλοκή με αστυνομικούς στην περιοχή της Δάφνης.

Ιδιωτικός υπάλληλος

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η συμβία του Νίκου Μαζιώτη στους γείτονές της -με τους οποίους είχε καλές σχέσεις- εμφανιζόταν ως δασκάλα, ενώ ο ίδιος ο «αντάρτης πόλης» έλεγε στους «περίεργους» συγκάτοικους της πολυκατοικίας πως είναι ιδιωτικός υπάλληλος και χρειάζεται συχνά να ταξιδεύει για τις ανάγκες της εταιρίας στην οποία εργάζεται.

Αμέσως μετά το τηλεφώνημα της ενοίκου της πολυκατοικίας, η οποία είπε στον αστυνομικό που σηκώνει το τετραψήφιο νούμερο της Αντιτρομοκρατικής ότι ο Μαζιώτης «είναι ο κύριος που ζει στον πέμπτο μαζί με τη δασκάλα σύζυγό του», σήμανε συναγερμός και μέσα σε λίγα λεπτά η οδό Υψηλάντους είχε γεμίσει από άντρες της ΕΛ.ΑΣ.

Με τα κλειδιά που είχε στην κατοχή του ο Μαζιώτης αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής άνοιξαν την πόρτα του διαμερίσματος, την πόρτα του κοινού γκαράζ, αλλά και τη μικρή αποθηκούλα, που επίσης είχε νοικιάσει το ζευγάρι στην πολυκατοικία.

Ωστόσο η έρευνα σε όλα τα σημεία όπου κινούνταν το ζευγάρι μέχρι αργά τη νύχτα δεν είχε ολοκληρωθεί, καθώς πρώτα έπρεπε να ελεγχθούν με μικροκάμερες όλοι οι χώροι, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι παγιδευμένοι με εκρηκτικά.

Οσο για τη σύντροφο του Μαζιώτη -και πιθανόν συγγραφέα των προκηρύξεων του Επαναστατικού Αγώνα-, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η συμπλοκή στο Μοναστηράκι γείτονες την είδαν να φεύγει από το διαμέρισμα έχοντας μαζί της μία μικρή βαλίτσα και φυσικά το παιδί της.

Ενταλμα κατά 35χρονου γνωστού αντιεξουσιαστή συνεργάτη του

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους συνεργάτες του Νίκου Μαζιώτη, καθώς χθες εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος ενός 35χρονου αντιεξουσιαστή ο οποίος φέρεται να συμμετείχε σε τουλάχιστον δύο ληστείες που διέπραξε ο συλληφθείς τρομοκράτης σε Μέθανα και Ακράτα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τα στοιχεία που κατέθεσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 35χρονου, το συγκεκριμένο πρόσωπο απεικονίζεται στα βίντεο που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ. να μπαίνει μαζί με τον Ν. Μαζιώτη στα δύο τραπεζικά υποκαταστήματα που είχε ληστέψει ο «αντάρτης πόλης» στα Μέθανα και την Ακράτα το καλοκαίρι του 2013.

Ο 35χρονος καταζητούμενος πλέον αντιεξουσιαστής δεν είναι άτομο άγνωστο στην Αντιτρομοκρατική, καθώς το όνομά του είχε εμπλακεί στην απαγωγή του Βορειοελλαδίτη μεγαλοβιομήχανου Γ. Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη το 2008, για την οποία είχε κατηγορηθεί ο «φαντομάς» Β. Παλαιοκώστας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 35χρονος είναι ο άνθρωπος που φέρεται να έκλεψε το αυτοκίνητο που είχε χρησιμοποιηθεί στην απαγωγή και στη συνέχεια το 2010, όταν η Αντιτρομοκρατική εξάρθρωσε τον Επαναστατικό Αγώνα, το όχημα αυτό είχε βρεθεί στην κατοχή του Ν. Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα, δείχνοντας έτσι την «ευθεία σχέση τους» με τον Β. Παλαιοκώστα.

Μάλιστα αποτυπώματα, αλλά και γενετικό υλικό του 35χρονου είχαν βρεθεί στα δύο τραπεζικά υποκαταστήματα που είχαν ληστέψει μαζί με τον Ν. Μαζιώτη. Επιπλέον, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ταυτοποίησαν και τον γραφικό χαρακτήρα του 35χρονου, καθώς στο τραπεζικό υποκατάστημα στην Ακράτα αρχικά είχε εμφανιστεί ως πελάτης, πραγματοποιώντας κατάθεση μικρού χρηματικού ποσού προκειμένου να κάνει κατόπτευση του χώρου.

Η «Espresso» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της στις 12/04/2014 είχε αποκαλύψει πως η Αντιτρομοκρατική είναι στα ίχνη δυο συνεργών του καταζητούμενου τότε δραπέτη, καθώς οι κάμερες σε τραπεζικά υποκαταστήματα αλλά και στο κέντρο της Αθήνας μετά τη βομβιστική επίθεση που είχε εξαπολύσει ο Μαζιώτης στο κτίριο της Τραπέζης της Ελλάδος είχαν καταγράψει τα χαρακτηριστικά τους.

Ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα

ΠΟΙΝΙΚΗ δίωξη για πέντε κακουργήματα και σωρεία πλημμεληματικών πράξεων ασκήθηκε σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη και των άγνωστων συνεργών του. Η ογκώδης δικογραφία για την υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, αν και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να διαβιβαστεί στους ειδικούς εφέτες ανακριτές που χειρίζονται τις υποθέσεις τρομοκρατίας. Αναλυτικά, η ποινική δίωξη αφορά τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας, των ληστειών τελεσθέντων από κοινού και κατά συρροή από δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, από μία εκ των οποίων προήλθε βαριά σωματική βλάβη, του εμπρησμού από πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα από κοινού, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ’ επάγγελμα και συνήθεια κατ’ εξακολούθηση, παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες, παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...