Εκθεση ζωγραφικής Κατερίνας Σταμπολίτη – «Οσα φέρνει ο άνεμος»

Η τρίτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Σταμπολίτη με τίτλο:« Όσα φέρνει ο άνεμος» παρουσιάζεται στην plage Γαλάζια Ακτή σε ένα καλοκαιρινό σκηνικό από 31 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου.

Η τρίτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Σταμπολίτη με τίτλο: «Όσα φέρνει ό άνεμος» παρουσιάζεται στην plage Γαλάζια Ακτή σε ένα καλοκαιρινό σκηνικό από 31 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου.
Η έκθεση περιλαμβάνει 30 έργα με ακρυλικά χρώματα, λειτουργεί σε ενότητες και η θεματολογία αντλείται από τον τίτλο της έκθεσης «Όσα φέρνει ό άνεμος».

Η δημοσιογράφος Γιώτα Βαζούρα αναφερόμενη στο έργο της καλλιτέχνιδας σημειώνει:
«Η ζωγραφική της κατατάσσει την καλλιτέχνιδα σ΄εκείνο το είδος χειρονομιακής τέχνης που επικεντρώνεται στον αυθορμητισμό της έκφρασης και στην ατομικότητα της δημιουργού. Η ζωγραφική χειρονομία λοιπόν παίζει εδώ εξέχοντα ρόλο προσδίδοντας στους πίνακες μια προσωποποίηση και δικιά τους ζωή. Μια τέτοια ζωγραφική μας απελευθερώνει από την καταναγκαστική τυραννία και την ψευδαίσθηση της αναπαράστασης ενεργοποιώντας τη δύναμη του ασυνειδήτου και του φανταστικού ψυχισμού.

Ο Κάρλ Γιουγκ μας επεσήμανε πρώτος ότι η σφαίρα της τέχνης ανήκει στο ασυνείδητο: εκεί βρίσκεται το μεγάλο απόθεμα των ζωτικών δυνάμεων που κάθε άνθρωπος διαθέτει και στις οποίες φθάνουμε πρωτίστως με την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση. Αυτό το ζωγραφικό τοπίο του «είναι» ανιχνεύει η Κατερίνα Σταμπολίτη αναδεικνύοντάς το σε ένα από τα συστατικά της ύπαρξης».

Η ζωγραφική της διαγράφει ένα δικό της τοπίο, μια καινούρια εμπειρία. Θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε μια τέτοια ζωγραφική ως το εικαστικό ισοδύναμο εκείνου που στη λογοτεχνία ονομάζεται ελεύθερη ή αυτόματη γραφή.

Εγκαίνια: Πέμπτη 31 Ιουλίου, ώρα 19:00
Τόπος: Plage Γαλάζια Ακτή, Λεωφόρος Ποσειδώνος 206, Σχοινιάς,Μαραθώνας – τηλ. 22940 55800

Διάρκεια: Από 31 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου
Πληροφορίες: Κατερίνα Σταμπολίτη – τηλ 6937 199 813

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ