Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Η απόβαση των άφραγκων!

Η ανάρτηση στο διαδίκτυο που έκανε λόγο για κακή ποιότητα τουριστών αναστάτωσε τη Μύκονο

Θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο έχει ξεσηκώσει το κείμενο μιας αναγνώστριας του protagon.gr για το επίπεδο του τουρισμού στη Μύκονο, το οποίο τιτλοφορείται «Η επέλαση της φτήνιας». Λόγω των έντονων αντιδράσεων που προκλήθηκαν το ενημερωτικό σάιτ αναγκάστηκε να «κατεβάσει» το άρθρο, ωστόσο ο ντόρος στα social media δεν λέει ακόμη να κοπάσει.

Η αναγνώστρια του σάιτ protagon.gr, η οποία δηλώνει εργαζόμενη στη Μύκονο, δεν φανταζόταν ποτέ τι θα προκαλούσε η «έμπνευσή» της να στείλει προς δημοσίευση ένα κείμενο στο οποίο περιγράφει τις… τραυματικές εμπειρίες που ισχυρίζεται ότι έχει βιώσει στο νησί των ανέμων. Ρίχνοντας όμως κανείς μια ματιά στα γραφόμενά της αντιλαμβάνεται γιατί το κείμενο έχει προκαλέσει τόσες αντιδράσεις και σχόλια αγανάκτησης. Η αναγνώστρια, που υπογράφει ως Καλλιόπη Θεοδωροπούλου, δηλώνει εξοργισμένη από την… ποιότητα των τουριστών του νησιού, τους οποίους χαρακτηρίζει «φτηνούς»:

«Αυτό που συμβαίνει φέτος το καλοκαίρι στη Μύκονο είναι κατάντια και πλήρης ξεπεσμός ενός κοσμοπολίτικου νησιού, που αυτή τη στιγμή που σας γράφω χτυπιέται αλύπητα από ένα απίστευτης αγένειας, θράσους, γυφτιάς, κακογουστιάς, φτήνιας και λεκτικής επιθετικότητας τσουνάμι, που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί» σημειώνει και βιάζεται να εξηγήσει τα λεγόμενά της: «Το νησί είναι γεμάτο ανθρώπους τόσο φτηνούς σε όλες τους τις εκφάνσεις, που οι περισσότεροι από όσους μένουμε και δουλεύουμε εδώ έχουμε, πλέον, φρικάρει. Μέσα Ιουλίου, στην καρδιά του καλοκαιριού, και έχει μποτιλιάρισμα στο Ματογιάννι από τα παιδικά καροτσάκια ώρα 2.00 το πρωί. Με παιδάκια να κοιμούνται και γονείς να χαζεύουν βιτρίνες! Ανθρωποι που ποτέ πριν δεν είχαν πατήσει στο νησί, ξαφνικά το έχουν γεμίσει με άθλιους τρόπους και εμφανίσεις! Πιο φτήνια πεθαίνεις…» γράφει μεταξύ άλλων η απηυδισμένη πωλήτρια, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Μύκονος έχει γίνει… Λούτσα!

«Και ας με συγχωρέσουν όσοι είναι εκεί, αλλά σίγουρα θα καταλάβουν τι θέλω να πω», γράφει, ενώ απορεί για το πού βρήκαν τα λεφτά ο… μανάβης, η νοσοκόμα, ο γκαραζιέρης και ήρθαν στο νησί για διακοπές!

Τι ήρθαν να κάνουν 

«Εχουμε πάθει σοκ και με την απέλαση της λαϊκούρας, με την καλή έννοια (γιατί υπάρχει και λαϊκός κόσμος με άλλη, εντελώς διαφορετική έννοια) και δεν ξέρουμε, οι εργαζόμενοι, πώς να διαχειριστούμε τους τόνους αγένειας, προσβλητικότητας και επιθετικότητας από όλους αυτούς, που κανείς μας δεν ξέρει πώς ήρθαν (με τι οικονομικό προϋπολογισμό) και τι ήρθαν να κάνουν στη Μύκονο (αφού πάνε για ύπνο, λόγω παιδιών, από τις 12.30), ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ».

Η υπογράφουσα δεν εκφράζει την ίδια αντιπάθεια για τους Τούρκους, τους Ελβετούς και τους Νορβηγούς, που -κατά την κρίση της- αποτελούν φωτεινή εξαίρεση στον τουρισμό της Μυκόνου, ενώ «ευγενικοί» και «γλυκομίλητοι» είναι μονάχα οι «κάτοχοι… επιθέτων της παγκόσμιας ατζέντας!

«Αυτοί εμφανίζονται για μισή, το πολύ, ώρα στη Χώρα της Μυκόνου και αποσύρονται ταχύτατα στις πανάκριβες σουίτες των εξαιρετικών ξενοδοχείων του νησιού». Και καταλήγει: «Η Μύκονος βιώνει το χειρότερο οικονομικά και τουριστικά καλοκαίρι ever»!

«Τιτιβίσματα» οργής και αντιδράσεις στα social media

Το άρθρο της αναγνώστριας του protagon.gr προκάλεσε «τσουνάμι» ουδόλως κολακευτικών σχολίων τόσο για την ίδια όσο και για την ιστοσελίδα που το φιλοξένησε. Σύμφωνα με το e-tetradio.gr, δεκάδες ήταν τα επικριτικά σχόλια που χαρακτήριζαν -ειρωνικά- το άρθρο «υψηλής αισθητικής και έμπνευσης», χωρίς ωστόσο να λείψουν κι εκείνοι που το «επιβράβευσαν» με «like» και «share».

Από την πλευρά του ο Κώστας Γιαννακίδης, βασικός συντελεστής του protagon, ανέφερε στο twitter πως η συγγραφέας του άρθρου δέχεται λεκτικές επιθέσεις.

«Μιλάω μαζί της στο τηλέφωνο. Το καλύτερο που έχει ακούσει στη Μύκονο είναι το “θα φύγεις βράδυ που μας βρίζεις το νησί”» έγραψε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τις ευθύνες της ιστοσελίδας, είπε: «Πάντα, κάθε μέρα, πρέπει κάποιος να φταίει για κάτι, ακόμα και αν δεν ξέρουμε γιατί και πώς».

Μαρία Μεϊμάρη 

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...