Εκοψαν υποψήφιο από τη Σχολή Αστυφυλάκων για… 6 χιλιοστά

Αποκλείστηκε από τη Σχολή Αστυφυλάκων για μόλις… 6 χιλιοστά ένας υποψήφιος, που πέρασε επιτυχώς όλες τις υγειονομικές και τις ψυχοτεχνικές δοκιμασίες

Αποκλείστηκε από τη Σχολή Αστυφυλάκων για μόλις… 6 χιλιοστά ένας υποψήφιος, που πέρασε επιτυχώς όλες τις υγειονομικές και τις ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, όμως τον μέτρησαν ξανά και ξανά για να διαπιστωθεί εάν το ανάστημά του ξεπερνά το 1,70 μ.! Η υπόθεσή του πέρασε από όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης και τελικά το ΣτΕ «έκοψε» τα όνειρα του υποψηφίου, που αποκλείστηκε από τις εισαγωγικές εξετάσεις της ΕΛ.ΑΣ. λόγω ύψους!

Ο νεαρός μετρήθηκε από τέσσερα αρμόδια όργανα, με διαφορετικά αποτελέσματα. Από ειδική επιτροπή βρέθηκε «κοντύτερος» κατά 6 χιλιοστά σε σχέση με την προϋπόθεση της σχολής, ενώ αντιθέτως οι αναστημομετρήσεις της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων και ενός δημόσιου νοσοκομείου βρήκαν το ύψος του πάνω από το όριο. Ο υποψήφιος προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, που έκρινε πως «τη μέρα το ανάστημα του ανθρώπινου σώματος υφίσταται παροδική μείωση», ωστόσο οι σύμβουλοι της Επικρατείας είχαν αντίθετη γνώμη! Εκριναν μη ορθή την εφετειακή απόφαση και παρέπεμψαν την υπόθεση στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, προκειμένου το ανάστημα του υποψηφίου να μετρηθεί και πέμπτη φορά!

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ