Γέρνει η γέφυρα Καλατράβα

Το φιλόπνοο και πανάκριβο έργο των Τρικάλων ρημάζει, απειλώντας ακόμη και ανθρώπινες ζωές

Δεν έφτανε που ένα έργο κόστους πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ έγινε βορά των «κυνηγών» μετάλλων, οι οποίοι το λεηλάτησαν, τώρα η σαθρή γέφυρα Καλατράβα στον Ληθαίο ποταμό των Τρικάλων απειλεί και ανθρώπινες ζωές! Μετά τις αλλεπάλληλες κλοπές υλικών, έχουν απομείνει ελάχιστα μεταλλικά υποστυλώματα, τα οποία έχουν λυγίσει, ενώ ο κορμός της έχει κοπεί και η γέφυρα, απομίμηση αυτής του μεγάλου Ισπανού αρχιτέκτονα, κινδυνεύει να καταρρεύσει.
Ηταν Δεκέμβριος του 2007 όταν, σε μια ανεξήγητη έκρηξη ματαιοδοξίας, αποφασίστηκε η δημιουργία της νέας γέφυρας που θα συνέδεε τις περιοχές Αγίου Οικουμενίου (Σεισμοπλήκτων) και Νέας Ζωαγοράς, με τον προϋπολογισμό της κατασκευής να ανέρχεται σε 715.675,76 ευρώ και τη χρηματοδότηση να προέρχεται από το Γ’ ΚΠΣ – ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο τότε δήμαρχος Μιχάλης Ταμήλος και ο ανάδοχος του έργου Σωτήρης Καραντζούνης. Οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2008, αλλά μόλις έπεσαν τα μπετά και υψώθηκε, η γέφυρα άρχισε να… γέρνει!
«Αστοχία υλικού» ειπώθηκε τότε από τον εργολάβο, που έσπευσε να ξενιτευτεί. Ομως το πόρισμα επιτροπής εμπειρογνωμόνων έλεγε πως η γέφυρα ήταν ευάλωτη στα καιρικά φαινόμενα, καθώς δεν είχε χτιστεί συμπαγής τοίχος, ο οποίος θα έπρεπε να φτάνει μέχρι κάτω από τη στάθμη του νερού. Το φιλόδοξο έργο απέμεινε να ρημάζει αχρησιμοποίητο και τα υλικά του κατέληξαν σε μάντρες ανακύκλωσης από επιτήδειους!

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ