Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

«Ημουν από μικρή το κορίτσι της θάλασσας»!

Η… πριγκίπισσα του «βασιλιά του τσιμέντου» Αλίνα Καλτσίδου στην πρώτη συνέντευξή της σε ελληνική εφημερίδα μιλά για τους γονείς της και τις ρίζες της

Στην παιδική μου ηλικία, ο πατέρας μου ήταν ένας απλός φοιτητής που έκανε τέσσερις δουλειές για να μου προσφέρει όλα όσα είχα ανάγκη, εκμυστηρεύεται η Αλίνα Καλτσίδου μιλώντας για τον πλουσιότερο Ελληνα του κόσμου στην «Εspresso της Κυριακής», στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε ποτέ στον ελληνικό Τύπο.

Μεγάλωσε μαθαίνοντας κάθε μέρα μια νέα ελληνική λέξη, χορεύοντας με τον πατέρα της ελληνικούς χορούς και απολαμβάνοντας τις σπεσιαλιτέ που της έφτιαχνε η μαμά της, όσο εκείνη άκουγε από τον αγαπημένο της μπαμπά όμορφες ιστορίες για τη χώρα του ήλιου. Μοντέρνα πριγκίπισσα και διάσημο «it girl», η Αλίνα Καλτσίδου, μοναχοκόρη του πλουσιότερου Ελληνα στον κόσμο, δεν τα είχε όλα στο χέρι από μικρή.

«Στην παιδική μου ηλικία ο πατέρας μου ήταν ένας απλός φοιτητής που έκανε τέσσερις δουλειές για να μου προσφέρει όσα είχα ανάγκη» εκμυστηρεύεται στην «Εspresso της Κυριακής».

Λατρεία για την πατρίδα

Το αγαπημένο παιδί του Φιλάρετου Καλτσίδη, του ελληνικής καταγωγής Ρώσου δισεκατομμυριούχου από την Κορώνη, έχει ολοκάθαρα το ελληνικό DNA. Είναι επικοινωνιακή, με «ζεστό» χαρακτήρα και χαμόγελο πλατύ, δεμένη με την οικογένειά της και με σεβασμό στις ρίζες της. Αποδεικνύει συνεχώς τη λατρεία της για την Ελλάδα και μέσα από το διάσημο ιστολόγιό της μοιράζεται με τους χιλιάδες διαδικτυακούς φίλους της απ’ όλο τον κόσμο φωτογραφίες από τα ταξίδια της στα όμορα μέρη της χώρας μας. Για την Αλίνα, την κόρη του «βασιλιά του τσιμέντου», όπως είναι παγκοσμίως γνωστός ο Φιλάρετος Καλτσίδης, η Ελλάδα δεν αποτελεί απλώς έναν «επίγειο παράδεισο», όπως συχνά τη χαρακτηρίζει μέσα από τα σχόλιά της, αλλά τη χώρα με την οποία τη συνδέουν δεσμοί αγάπης και σεβασμού, από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής της.

Στην αγάπη της αυτή σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως ο Φιλάρετος Καλτσίδης δεν έκοψε στιγμή τις σχέσεις του με την Ελλάδα, αν και γεννημένος στο ελληνικό χωριό Ταρσόν της Γεωργίας, με αποτέλεσμα η Αλίνα σήμερα να έχει να θυμάται πολλές ελληνικές στιγμές από την παιδική ζωή της στη Ρωσία, όπου μεγάλωσε.

Ποια είναι η σχέση σας με την Ελλάδα;

Παρά το γεγονός ότι πέρασα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου στη Μόσχα, ήμουν ανέκαθεν κορίτσι της θάλασσας. Δεν έβλεπα την ώρα για το επόμενο ταξίδι μας στην Ελλάδα, τη χώρα του ηλιοβασιλέματος και της λαμπυρίζουσας θάλασσας.

Ως παιδί μεγαλώσατε με ελληνικά ερεθίσματα;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν μιλάω πολύ καλά την ελληνική γλώσσα, αλλά ως παιδί ζητούσα από τον πατέρα μου να μου μαθαίνει και από μία νέα λέξη την ημέρα, για να τη χρησιμοποιώ στα ταξίδια μου στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα επομένως τα έχω πάει πολύ καλά στην εκμάθηση των ελληνικών.
Αυτό που θυμάμαι ακόμη από την παιδική μου ηλικία είναι πως όταν επέστρεφε ο πατέρας μου από τη δουλειά, χορεύαμε με ελληνική μουσική, όση ώρα η μητέρα μου μαγείρευε το δείπνο.

Εχετε ταξιδέψει σε άλλα μέρη της Ελλάδας, εκτός από την Κορώνη όπου διαθέτετε ένα υπέροχο σπίτι μπροστά στη θάλασσα;

Επισκέφτηκα την Ελλάδα πρώτη φορά σε ηλικία έξι ετών. Η οικογένεια του θείου μου ζούσε στη Θεσσαλονίκη, επομένως πάντα τους επισκεπτόμασταν πριν από από τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Εκτοτε έχουμε επισκεφτεί πολλά μέρη, από τη Χαλκιδική, την Αθήνα και φυσικά την περιοχή της Πελοποννήσου έως τη Ρόδο, την Κέρκυρα, τη Σαντορίνη, την Κρήτη, τη Μύκονο, την Πάρο, τη Λέσβο, τη Ζάκυνθο και όχι μόνο.

Ποια είναι η σχέση σας με την οικογένειά σας και πόσο σας επηρέασαν οι δικοί σας άνθρωποι και ιδιαίτερα ο πατέρας σας;

Υπήρξα πολύ τυχερή από τη γέννησή μου, επειδή εισέπραξα πολλή αγάπη και από τους δύο γονείς μου. Κάθε μέρα περνούσα χρόνο με τη μητέρα μου, βοηθώντας τη στα ψώνια, στη μαγειρική και στο ράψιμο. Παρά το γεγονός ότι ήμουν απλώς ένα πεντάχρονο παιδί, εκείνη πάντα άκουγε την άποψή μου σαν να ήμουν ενήλικη. Βασικά ήμασταν σαν αχώριστες κολλητές φίλες. Ο μπαμπάς μου ήταν η μεγαλύτερη αγάπη μου. Στη διάρκεια της παιδικής μου ηλικίας ήταν ένας απλός φοιτητής που έκανε τέσσερις δουλειές για να μου προσφέρει όλα όσα είχα ανάγκη, αλλά παρ’ όλα αυτά με πήγαινε τις Κυριακές και στον ζωολογικό κήπο.

Μετά τις σπουδές στα νομικά και το πέρασμά σας από τη δημοσιογραφία αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον χώρο της μόδας. Ποιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο το συζητήσατε;

Λοιπόν, ειλικρινά, δεν υπήρξαν συζητήσεις. Απλώς ένιωσα την ανάγκη να κάνω κάτι για το οποίο είχα ανέκαθεν μεγάλο πάθος.

Πώς αποφασίσατε να δημιουργήσετε το lavitrinedaline.com;

Με φόβιζε ανέκαθεν η σκέψη του να γίνω «ακόμη μία» fashion blogger, επομένως, όταν ο σύζυγός μου Πάτρικ μού πρότεινε να κάνω blog, αρνήθηκα. Υστερα από λίγο καιρό όμως, όταν οι Ελβετοί φίλοι μου μου είπαν για την έλλειψη ποιοτικού Τύπου και blog στην Ελβετία, αποφάσισα να πάρω το ρίσκο.

Ο γάμος της και η νέα κρουαζιέρα

Η ALINA Kaltsidou Poprawski, όπως είναι το πλήρες όνομά της μετά τον γάμο της με τον αγαπημένο της Patrick Poprawski στην Κορώνη, στις 30 Αυγούστου θα συμπληρώσει έναν χρόνο παντρεμένη με τον άνθρωπο που εκτός από σύντροφος της ζωής της, είναι και ο κολλητός της φίλος, αφού μαζί του μοιράζεται πολλές σκέψεις της και μυστικά της.

Τι είναι αυτό που θαυμάζετε περισσότερο στον σύζυγό σας;

Είμαι απίστευτα ευγνώμων στον σύζυγό μου γι’ αυτό τον εκπληκτικό χρόνο κι ελπίζω να περάσουμε πολλά χρόνια ακόμη μαζί, πράγμα το οποίο υποθέτω ότι δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για μας, από τη στιγμή που δεν είμαστε μονάχα ανδρόγυνο, αλλά και κολλητοί φίλοι.

Πώς πήρατε την απόφαση να τελέσετε τον γάμο σας στην Ελλάδα;

Ηταν δεδομένο το πού θα παντρευόμασταν, από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση της οικογενειακής βίλας μας στην Κορώνη. Θέλαμε οι προσκεκλημένοι να αισθανθούν άνετα και ζεστά. Τίποτα πομπώδες. Ενα event μόνο για την οικογένεια και τους στενούς φίλους, το οποίο θα θυμούνται για πολύ καιρό και θα μιλάνε γι’ αυτό στα εγγόνια τους.

Εχετε προγραμματίσει κάποιο επόμενο ταξίδι στη χώρα μας μαζί με τον σύζυγό σας;

Το φετινό καλοκαίρι πήγαμε ήδη μια σύντομη κρουαζιέρα με γιοτ με την οικογένειά μου σε μικρά ελληνικά νησιά που δεν είχα επισκεφτεί ποτέ. Και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τις διακοπές μας στην Ελλάδα μέσα στον μήνα.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα social media που τόσο πολύ αγαπάτε;

Είναι τρελό το πόσο αναπτύχθηκαν μέσα στα τελευταία λίγα χρόνια. Μου αρέσει το γεγονός ότι μπορώ να συμμετέχω στις ζωές των φίλων μου, έστω και από χιλιόμετρα μακριά. Μέσα από τα social media μπορείς να πάρεις μεγάλο όγκο πληροφόρησης, από τις πιο πρόσφατες ειδήσεις έως ποιο είναι το καλύτερο εστιατόριο για να επισκεφτείς σε μια άγνωστη πόλη.

Θάνος Μακρογαμβράκης

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....