Οξυγόνο και καύσιμα στον Αρη

Ρομποτικό σκάφος της NASA θα δημιουργήσει προϋποθέσεις επιβίωσης

Τα «καλά» οικόπεδα πωλούνταν κάποτε με φως, νερό, τηλέφωνο. Στην πιο σύγχρονη εκδοχή, η ΝΑSΑ φιλοδοξεί να προσφέρει συνθήκες διαβίωσης στον Αρη. Και παρότι δεν πωλούνται ακόμη οικόπεδα, όπως στη Σελήνη, η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος φιλοδοξεί να έχει standard παροχή, όταν κάνει επανδρωμένη αποστολή, οξυγόνου και καυσίμων.

Το φιλόδοξο πρόγραμμα προβλέπει ότι το επόμενο σκάφος της, που θα φτάσει το 2021, θα ξεκινήσει διαδικασία για την παραγωγή οξυγόνου και καυσίμων, προκειμένου όταν πατήσει εκεί ανθρώπινο πόδι, να υπάρχουν αποθέματα των δύο βασικών στοιχείων και υποδομές για περαιτέρω παραγωγή τους, ώστε να είναι δυνατή η επιβίωση. Ανάμεσα στις συσκευές που θα μεταφέρει το ερευνητικό σκάφος στον κόκκινο πλανήτη θα είναι μία που μετατρέπει το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο. Και είναι αλήθεια πως από αυτό ο Αρης διαθέτει μπόλικο.

r1r23whgwrhb 1
Τα ρομπότ που βρίσκονται ήδη στον κόκκινο πλανήτη

Επίσης, το διοξείδιο του άνθρακα θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή καυσίμων. Τέλος, το σκάφος θα φέρει δύο κάμερες κι έναν πειραματικό μετεωρολογικό σταθμό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ