Βρήκαν και άλλα προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τα λύτρα Παναγόπουλου

ΑΚΟΜΗ τρία προσημειωμένα χαρτονομίσματα βρέθηκαν από τα λύτρα της απαγωγής του γνωστού εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, αυτή τη φορά σε τράπεζα της Θεσσαλονίκης.

ΑΚΟΜΗ τρία προσημειωμένα χαρτονομίσματα βρέθηκαν από τα λύτρα της απαγωγής του γνωστού εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, αυτή τη φορά σε τράπεζα της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για χαρτονομίσματα των 50 και 100 ευρώ, τα οποία εντόπισε ο μηχανισμός καταμέτρησης συγκεκριμένου τραπεζικού υποκαταστήματος στο κέντρο της συμπρωτεύουσας. Ως γνωστόν, τα λύτρα από την απαγωγή του εφοπλιστή, που είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2009, ξεπερνούν τα 30.000.000 ευρώ, αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμη ολόκληρο το ποσό. Πάντως, επιβεβαιώνονται εκ νέου οι υποψίες των αστυνομικών της Ασφάλειας, που κάνουν λόγο για ξέπλυμα μεγάλου μέρους των λύτρων στη Βουλγαρία, και αυτό διότι ακόμη μία φορά βρέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα στα χέρια φρουτέμπορου της βόρειας Ελλάδας, ο οποίος έχει σχέση με επιχειρηματίες από τη γειτονική χώρα.

Οπως πρώτη είχε γράψει η «Espresso», τα περισσότερα από τα χαρτονομίσματα των λύτρων της απαγωγής που έχουν βρεθεί στη βόρεια Ελλάδα εντοπίστηκαν σε καταθέσεις τις οποίες έκαναν σε τραπεζικά υποκαταστήματα επιχειρηματίες -κυρίως έμποροι φρούτων- που έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βουλγαρία, και τα χρήματα αποτελούσαν μέρος πληρωμής για εμπόρευμα που είχαν πουλήσει σε Βούλγαρους. Κατά συνέπεια, οι υποψίες των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής, που εξιχνίασαν την απαγωγή και οδήγησαν τους δράστες στη Δικαιοσύνη, φαίνεται πως είναι βάσιμες, καθώς μεγάλο μέρος των λύτρων ξεπλύθηκε σε βουλγαρικά «πλυντήρια», αντί ποσοστού 50 με 60% της αξίας του κάθε χαρτονομίσματος.

Ωστόσο, ένα μεγάλο μέρος των λύτρων φαίνεται πως κατέληξε στα χέρια γνωστού κακοποιού, ο οποίος -μέσω των συνεργατών του- φρόντισε να θάψει αυτά χρήματα, προκειμένου να τα βγάλει στην επιφάνεια όταν θα είναι σε θέση να τα ξεπλύνει με ασφάλεια, ίσως σε νυχτερινά κέντρα, όπως έκαναν άλλωστε και ορισμένοι από τους συγκατηγορουμένους του.

Θεοδόσης Π. Πάνου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ