Οσμή σκανδάλου στην ομοσπονδία εργαζομένων στα ΕΛ.ΤΑ.

Οσμή σκανδάλου «βλέπει» η Οικονομική Αστυνομία στη διαχείριση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών

Οσμή σκανδάλου «βλέπει» η Οικονομική Αστυνομία στη διαχείριση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησε στα πρακτικά του ταμείου της συνδικαλιστικής οργάνωσης των ΕΛ.ΤΑ.
Οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν τον έλεγχο στην ΠΟΣΤ διαπίστωσαν εισροές στο ταμείο της συνδικαλιστικής οργάνωσης ποσών που ξεπερνούν τα 10.000.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται από τις επιχορηγήσεις του Δ.Σ. των ΕΛ.ΤΑ. (κυρίως από τις εισφορές των εργαζομένων προς τον συνδικαλιστικό τους φορέα).

Από αυτά τα ποσά, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., παραπάνω από 250.000 ευρώ δεν δικαιολογούνται με παραστατικά και αφορούν την αποζημίωση συνδικαλιστών που πραγματοποίησαν ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό στο πλαίσιο των συνδικαλιστικών τους αρμοδιοτήτων. Τα ποσά αυτά αφορούν έξοδα μετακίνησης, σίτισης και διαμονής.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε έπειτα από το πόρισμα του Λέανδρου Ρακιτζή, επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, και αφορά τα έτη από το 2007 έως και το 2010.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση στο Δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται: «Χαρακτηριστικό είναι ότι συνολικά 463 εντολές πληρωμής για αποζημίωση ταξιδιών εντός της Ελλάδας και στο εξωτερικό, ποσού (228.115,59) ευρώ, δεν συνοδεύονται από κανένα παραστατικό αποδεικτικό τόσο της πραγματοποίησης όσο και του συνολικού πραγματικού κόστους των ταξιδιών. Από τα παραστατικά των ταξιδιών που ελέχθησαν, για τις περιπτώσεις που προκύπτουν οι ημερομηνίες τέλεσης αυτών, μέλη της ομοσπονδίας φαίνεται να έχουν λάβει και παραπάνω αποζημίωση ύψους (23.264) ευρώ σε σχέση με την προβλεπόμενη».

Από την πλευρά της η ΠΟΣΤ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αντικρούει τα όσα λέει η Οικονομική Αστυνομία, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε να δώσουμε το συντομότερο δυνατό στη δημοσιότητα τα πραγματικά στοιχεία που θα διαψεύδουν τις “δόλιες” ανακρίβειες, που θίγουν το συνδικαλιστικό κίνημα και ως συλλογική οντότητα, αλλά και στο επίπεδο των στελεχών του».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ