Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Η άγνωστη ζωή της Σμαράγδας στο άλμπουμ του μπαμπά της

Ο γνωστός ηθοποιός μιλάει για τα παιδικά χρόνια της όμορφης μοναχοκόρης του

Είναι ένας «μεγάλος έρωτας», σαν αυτούς που προκύπτουν ανάμεσα σε όλους τους μπαμπάδες και τις κόρες τους. Μία ημέρα πριν από τα γενέθλια της Σμαράγδας, ο γνωστός ηθοποιός και περήφανος πατέρας Ντίνος Καρύδης αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας άγνωστα περιστατικά με πρωταγωνίστρια τη μοναχοκόρη του. Ο αγαπητός πρωταγωνιστής, όπως και η μητέρα της, η επίσης ηθοποιός Τζούλια Αργυροπούλου, καμαρώνει για το βλαστάρι του και το δείχνει πάντα με τον δικό του τρόπο.

Με νοσταλγία

«Δεν τη συμβούλεψα ποτέ, γιατί οι συμβουλές είναι ό,τι πιο καταπιεστικό για ένα παιδί που κάνει συνήθως το αντίθετο από αυτό που του λες, ως αντίσταση. Αν ήθελα να διαβάσει ένα βιβλίο, για παράδειγμα, το άφηνα στο κομοδίνο μου ή στο δικό της κι έλεγα “κοριτσάκι μου, αυτό μην το διαβάσεις, δεν είναι για σένα”. Υστερα από μερικές μέρες το έβρισκα γεμάτο από σημειώσεις δικές της» αποκαλύπτει στην «Espresso» ο Ντίνος Καρύδης και συμπληρώνει: «Ετσι, στα 15 της είχε ξεκοκαλίσει όλο τον μεγάλο δάσκαλο του θεάτρου Κονσταντίν Στανισλάβσκι, αλλά και άλλους συγγραφείς».

Μιλώντας με νοσταλγία για τα παιδικά χρόνια και όνειρα της όμορφης Σμαράγδας, θυμάται πως από την ηλικία των δέκα ετών είχε αποφασίσει πως θα ακολουθήσει τα χνάρια των γονιών της. «Ημασταν με τον ποιητή Δημήτρη Χριστοδούλου σε ένα ζαχαροπλαστείο και τη ρώτησε τι θα ήθελε να γίνει όταν μεγαλώσει, μια και ήταν πολύ όμορφο κοριτσάκι. Εκείνη του είπε “ηθοποιός” και κοκκίνισε. Oταν τη ρώτησε “γιατί ηθοποιός;”, του απάντησε “για τη μαγεία” κι έπεσε πάλι στο γλυκό κανταΐφι που έτρωγε. Από τότε, χωρίς να της πω εγώ τίποτα, σχεδόν μαγικά, άρχισε μεθοδικά να καλλιεργεί το πνεύμα της, το σώμα της και την ψυχή της, πράγματα απαραίτητα για το θέατρο. Διαισθάνθηκε αυτά που ήθελε να της πω σαν συμβουλές, αλλά δεν το έκανα, μήπως πάει κόντρα. Eτσι, όταν έδωσε εισαγωγικές εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ήταν πανέτοιμη. Eμαθα μάλιστα από μέλος της επιτροπής ότι ο διευθυντής της σχολής είπε “η δεσποινίς Καρύδη είναι έτοιμη ηθοποιός”, αλλά δεν της το είπα ποτέ και το λέω τώρα, μία ημέρα πριν από τα γενέθλιά της».

Τα γενέθλιά της

Αύριο η Σμαράγδα μεγαλώνει ακόμη έναν χρόνο, προσθέτοντας μια χρονιά αναμνήσεων στο άλμπουμ του μπαμπά της, που δεν χορταίνει να ανεβάζει φωτογραφίες τους στο facebook. «Κάθε χρόνο τέτοια μέρα θυμάμαι πολλά. Oπως μια συνάντηση που είχαμε με τον Κώστα Πρετεντέρη σε μια παραλία και της ζήτησε να εμφανιστεί στο σίριαλ στο οποίο έπαιζα, τον “Δρόμο” και αρνήθηκε. Εγώ μέσα μου το χάρηκα. Oταν τη ρώτησα “γιατί, παιδί μου, αρνήθηκες, αφού θέλεις να γίνεις ηθοποιός, φοβάσαι την αποτυχία;”, εκείνη μου απάντησε: “Oχι, φοβάμαι την επιτυχία. Ηθοποιός θέλω να γίνω, μπαμπά, όχι το παιδί-θαύμα. Θα τελειώσω το γυμνάσιο, το λύκειο και θα δώσω εξετάσεις σε μια δραματική σχολή”, όπως κι έγινε. Eδωσε σε δύο και διάλεξε το Εθνικό, επειδή ήταν δωρεάν η φοίτηση και δεν ήθελε να μας επιβαρύνει οικονομικά. Hμασταν πάντα σε κρίση εμείς και γι’ αυτό δεν γκρινιάζουμε τώρα».

Το μεγάλο του όνειρο όμως είναι ένα: «Πριν “φύγω”, θα ήθελα να τη δω να ταυτίζεται με την Αντιγόνη του Σοφοκλή, επειδή έχει τον ίδιο ακριβώς παλικαρίσιο χαρακτήρα με την κόρη του Οιδίποδα. Δεν θα με… χαλούσε να έπαιζε και τη Λυσιστράτη, διότι κι εκεί θα ήταν πολύ καλή».

Επαγγελματικά σχέδια

Oσο για τα δικά του επαγγελματικά σχέδια, μας αποκαλύπτει ότι θα τον δούμε τον χειμώνα στο Θέατρο Ημέρας, στο έργο «Η σιωπή της Πηνελόπης Δέλτα» του Γιώργου Χριστοδούλου, σε σκηνοθεσία Μάγκυς Μοντζολή, με πρωταγωνίστρια την Τζένη Καλλέργη, στο οποίο θα υποδύεται τον πατέρα της ηρωίδας, Εμμανουήλ Μπενάκη.

Για πρώτη φορά παραδέχεται εμμέσως ότι κάτι τρέχει με τον Θοδωρή Αθερίδη

Για πολλά πράγματα μπορεί να μιλήσει κανείς με τη Σμαράγδα Καρύδη, εκτός από τα προσωπικά της. Ομως, πρόσφατα ο Δημήτρης Δανίκας κατάφερε να αποσπάσει αυτό που τόσο καιρό «κυκλοφορούσε», αλλά ποτέ κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν είχε παραδεχτεί.

Ο δημοσιογράφος, στη συνέντευξη που έκανε στην όμορφη ηθοποιό για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος», τη ρώτησε για τη σχέση της με τον Θοδωρή Αθερίδη. «Γιατί ο κόσμος το ’χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Δεν μιλάω δημοσίως για τα προσωπικά μου» απάντησε η Σμαράγδα, για να εισπράξει τον αντίλογο: «Μα, όλοι το ξέρουν και σας χαίρονται. Αυτό δεν είναι σκάνδαλο. Είναι ευλογία!».

Τότε εκείνη εξήγησε για ποιο λόγο δεν θα ήθελε να αναφερθεί σε αυτό: «Δεν μιλάω. Για έναν λόγο. Αν το επιβεβαιώσω, μετά κάποιος άλλος συνάδελφός σου θα με ρωτήσει πώς είναι η σχέση μου. Υστερα κάποιος άλλος, αν έχω κουραστεί με τη σχέση μου. Αυτή η δημοσιότητα δεν έχει τελειωμό. Το ξέρεις και το ξέρω». Αυτό που θέλει για τη σχέση της είναι να «την προστατεύω και (να) με προστατεύω». Αν και πολλοί έχουν την άποψη ότι η όμορφη ηθοποιός είναι εναντίον του γάμου, εκείνη δηλώνει πως είναι υπέρ. «Απλώς δεν μ’ αρέσουν οι τύποι. Οι τελετές, τα στέφανα, οι μπομπονιέρες, όλα αυτά. Μου θυμίζουν γραφικές στιγμές από ταινίες του Κουστουρίτσα» λέει χαρακτηριστικά, αποκλείοντας κάπως έτσι το ενδεχόμενο να τη δούμε νύφη στα σκαλιά της εκκλησίας.

Τεριάννα Παππά 

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...