Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ο Λάκης, «εκείνος κι εκείνος»!

Στα σχέδια του Λαζόπουλου η επαναφορά της θρυλικής σειράς του Μουρσελά με τον ίδιο τον Μιχαλακόπουλο

«Το σίριαλ των σίριαλ» θέλει να επαναφέρει στη μικρή οθόνη ο Λάκης Λαζόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοφιλής δημιουργός σκέφτεται να αναβιώσει στην τηλεόραση τη θρυλική σειρά του συγγραφέα Κώστα Μουρσελά «Εκείνος και εκείνος», που σκηνοθετούσε ο Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Η παραγωγή, που προβλήθηκε στην ΕΙΡΤ από το 1972 έως το 1974 και άφησε ιστορία με πρωταγωνιστές τον αξέχαστο Βασίλη Διαμαντόπουλο και τον σπουδαίο Γιώργο Μιχαλακόπουλο με τα αλληγορικά και συμβολικά της μηνύματα, είναι ο επόμενος φιλόδοξος στόχος του Λαζόπουλου. Να σημειωθεί ότι ποτέ δεν λογοκρίθηκε από τη χούντα, γιατί η γραφή της ήταν υψηλού επιπέδου και οι δύο ηθοποιοί ήταν άριστοι στους ρόλους τους. Οπως πληροφορηθήκαμε από το στενό περιβάλλον του Mr «Αλ τσαντίρι νιουζ», ο Λάκης ήδη έχει έρθει σε επαφή με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο για τη συγκεκριμένη παραγωγή κι αυτό γιατί θεωρεί πως θα ήταν ευχής έργον να συμπρωταγωνιστούσαν στη νέα εκδοχή του «Εκείνος και εκείνος».

Ο Σόλων και ο Λουκάς

Η σειρά αφορούσε δύο απλούς, ρακένδυτους τύπους, τον Σόλωνα και τον Λουκά, οι οποίοι φιλοσοφούσαν τη ζωή, αναθεμάτιζαν την ύλη, έκαναν ωραίους λογισμούς για τη δημοκρατία, την κοινωνία, τον άνθρωπο και την ηθική. Κυρίως μιλούσαν για μια κοινωνία που δεν έχει ως θεό της την κατανάλωση αλλά την αλληλεγγύη, την παιδεία, τις παρέες και τις αξίες. Δύο προβληματισμένοι Ρωμιοί, οι οποίοι έδωσαν πολλά στους τηλεθεατές αλλά και στην υποκριτική τέχνη.34e432rtwr 1

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ο οποίος έκλεψε φέτος τις εντυπώσεις στη θεατρική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Ενας άνθρωπος για όλες τις εποχές» υποδυόμενος τον καγκελάριο της Αγγλίας σερ Τόμας Μορ την περίοδο του Ερρίκου Η’ (την παρακολούθησε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας), άκουσε την πρόθεση του Λάκη, τον οποίο εκτιμά βαθύτατα, με μεγάλη προσοχή. Ο ίδιος, αν και δεν έχει απαντήσει αρνητικά, πιστεύει -όπως πληροφορηθήκαμε από στενούς συνεργάτες του- ότι η αναβίωση μιας τόσο επιτυχημένης σειράς σε δύσκολες εποχές όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα ελλοχεύει ρίσκο και κίνδυνο, εκτός από τη μοιραία σύγκριση με το παρελθόν.

Το κακό είναι ότι η σειρά «Εκείνος και εκείνος» δεν έχει διασωθεί στο αρχείο της δημόσιας τηλεόρασης, αφού οι κασέτες με τα επεισόδια της παραγωγής σβήστηκαν για να γραφτούν αγώνες ποδοσφαίρου. Εχουν μείνει μόνο κάποια μαγνητοσκοπημένα επεισόδια ολιγόλεπτης διάρκειας. Πάντως, ακόμη κι αν ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος αρνηθεί, το σίριαλ θα βρίσκεται στους μελλοντικούς τηλεοπτικούς στόχους του Λαζόπουλου.

Αυτήν την περίοδο ο δημιουργός μπορεί να τρέχει το «Αλ τσαντίρι νιουζ» -επανέρχεται στη μικρή οθόνη αύριο Τρίτη και μάλιστα είναι η πρώτη εκπομπή μετά την απώλεια της μητέρας του Λάκη-, όμως στο πίσω μέρος του μυαλού του υπάρχει συνεχώς η επαναφορά του «Εκείνος και εκείνος». Μια σειρά που θα θυμίσει πολλά στις παλιότερες γενιές και θα διδάξει αρκετά στη νεότερη που καλείται να τα βάλει με τη λιτότητα. Και σίγουρα ο Σόλων σήμερα θα αναφερόταν στους υπερήφανους, αξιοπρεπείς Ελληνες, τους μαχητές που δεν δέχονται την υποτέλεια, αλλά υπερασπίζονται τις ρίζες, τον πολιτισμό τους και την ταυτότητά τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...