Απίστευτη τραγωδία στην Ηλιούπολη! Δύο 17χρονες έπεσαν από την ταράτσα πενταόροφης πολυκατοικίας. Στον τόπο η μία, χαροπαλεύει η αλλη
Δεν έχει προηγούμενο η διπλή τραγωδία που συνέβη χθες το πρωί στην Ηλιούπολη, όπου δύο 17χρονες φίλες πιασμένες χέρι χέρι «βούτηξαν» στο κενό από ταράτσα πενταόροφης πολυκατοικίας, με συνέπεια η μία να χάσει τη ζωή της και η άλλη να «χαροπαλεύει» στο ΚΑΤ!
Σοκαριστική είναι και η αιτία που φέρεται ότι κρύβεται πίσω από τη «βουτιά» θανάτου της μιας κοπέλας. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε το ένα εκ των δύο 17χρονων κοριτσιών, στο οποίο εξηγεί τους λόγους της πράξης του, ανέφερε την ψυχολογική πίεση που ένιωθε, καθώς και τον φόβο του ότι δεν θα τα πήγαινε καλά στις πανελλαδικές εξετάσεις!

Συγκεκριμένα, το σημείωμα που βρέθηκε μέσα στο σακίδιο της μιας 17χρονης στην ταράτσα της πολυκατοικίας, το οποίο προοριζόταν για τους γονείς της, έγραφε: «Μαμά και μπαμπά, τρία χρόνια τώρα είμαι σε μια κατάσταση κατάθλιψης. Και μπορεί αυτός ο κόσμος να έχει τα ωραία του, αλλά ίσως ένας άλλος κόσμος να είναι καλύτερος. Φέτος είναι η χρονιά που θα δώσω πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα πάω καλά. Το ξέρω ότι δεν θα πάω καλά και έτσι θα καταλήξω με μια δουλειά που δεν θα μου δίνει λεφτά. Πλέον, δεν με ευχαριστεί τίποτα από τη ζωή. Δεν μπορώ να δω τίποτα θετικό. Μαμά και μπαμπά, δεν θέλω πια να ζω. Αυτός ο κόσμος δεν είναι πια για μένα. Συγγνώμη, σας αγαπώ πολύ».
Στο ίδιο σημείωμα η 17χρονη δεν αναφέρεται καθόλου στη φίλη της και στους λόγους που επέλεξε κι εκείνη να πέσει στο κενό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα από τα κορίτσια διέμενε στην πολυκατοικία -επί της λεωφόρου Βενιζέλου- όπου σημειώθηκε το άνευ προηγουμένου θρίλερ. Λίγο μετά τις 12.00, κάτω από συνθήκες που ερευνώνται από τις αστυνομικές Αρχές, οι δύο 17χρονες, αφού ήπιαν ένα μπουκάλι βότκα, ανέβηκαν μαζί στην ταράτσα, φόρεσαν ακουστικά, άκουγαν την αγαπημένη τους μουσική και πήδηξαν στο κενό. Η πόρτα της ταράτσας βρέθηκε κλειδωμένη, με τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι την κλείδωσαν οι ανήλικες, προτού προβούν στο απονενοημένο διάβημα.
«Ακουσα κραυγές και στη συνέχεια έναν δυνατό κρότο. Γύρισα το κεφάλι και είδα τα δύο κορίτσια. Πήρα το ΕΚΑΒ και την Αμεση Δράση. Το ΕΚΑΒ ήρθε όντως πολύ γρήγορα, αλλά μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, ήμουν κοντά στην κοπέλα, που ανέπνεε, και της μιλούσα προσπαθώντας να της δώσω δύναμη να κρατήσει τις αισθήσεις της» περιέγραψε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος έχει κατάστημα δίπλα στην πολυκατοικία όπου συνέβη το αδιανόητο περιστατικό. Και πρόσθεσε εμφανώς σοκαρισμένος: «Κατέβηκε μια κυρία από τον πρώτο, η οποία πλησίασε τη μία κοπέλα και είδε ότι ανέπνεε. Στη συνέχεια κατέβηκε και ένα άλλο παλικάρι, που είπε ότι είναι αδελφός της κοπέλας αυτής» δήλωσε.

Ενοικος της πολυκατοικίας αποκάλυψε ότι η μία 17χρονη είχε χάσει πρόσφατα τον πατέρα της και ότι η απώλειά του της είχε στοιχίσει πολύ. «Αυτό το παιδί ζοριζόταν πάρα πολύ, προφανώς, γιατί είχαν υποστεί την απώλεια του πατέρα της. Και, εντάξει, είναι λυπηρό, δηλαδή είναι σοκαριστικό, ρε παιδιά» τόνισε.
Τέλος, γειτόνισσα αποκάλυψε πως, λίγο προτού τα δύο κορίτσια πηδήξουν από τον έκτο όροφο, ζήτησαν από τη διαχειρίστρια τα κλειδιά της ταράτσας. Δευτερόλεπτα αργότερα ακούστηκε ένας δυνατός κρότος από την πτώση τους!
«Η φίλη μου της λέει: “Εκεί που είναι τα κλειδιά, εκεί που τα βάζουμε”. Δεν πρόλαβε να κάνει πέντε βήματα και ακούει το “μπαμ”. Πέσανε τα παιδιά από την ταράτσα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Η ίδια πρόσθεσε πως ουδείς μπορούσε να φανταστεί τι επρόκειτο να ακολουθήσει. «Πού να φανταστεί εκείνη τώρα γιατί και για ποιο λόγο ήθελαν τα κλειδιά. Δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό το τραγικό γεγονός» είπε.
Η ζωή της μιας 17χρονης, η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο ΚΑΤ, κρέμεται από μια «κλωστή»! Συγκεκριμένα, έχει εγκεφαλικό οίδημα, θλάσεις στο συκώτι και στον πνεύμονα, ενώ πολύ σοβαρό είναι και το κάταγμα που έχει υποστεί στη λεκάνη της.
