Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Γκουρμέ πιάτα με τη «συνταγή» του «Game of thrones»!

Το resto-παραμυθοπωλείο στο Αιγάλεω δημιούργησε μενού εμπνευσμένο από την τηλεοπτική σειρά-φαινόμενο

rtewq54tyw35ey 8Η Νταϊνέρις Ταργκάριεν ψάχνει τον πιο επικίνδυνο δράκο της στον ουρανό του Μιρίν, εκείνος όμως από το περασμένο Σάββατο και για τέσσερις μήνες θα… βολτάρει στο Αιγάλεω, συγκεκριμένα στο παραμυθοπωλείο Cap Cap.

Το στέκι που έχει αγαπηθεί, καθώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα παρουσιάζει θεματικά μενού, αφιέρωσε τον νέο κατάλογό του στη σειρά-φαινόμενο «Game of thrones», με αφορμή την έναρξη της πέμπτης σεζόν.

Φαν του σίριαλ και των ηρώων του -και όχι μόνο- έσπευσαν την πρώτη μέρα να απολαύσουν τα πιάτα που είναι εμπνευσμένα κυρίως από τις γαστρονομικές συνήθειες των χαρακτήρων του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, αλλά και να φωτογραφηθούν καθισμένοι στον Σιδερένιο Θρόνο που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του μαγαζιού.rtewq54tyw35ey 7

Στην κύρια αίθουσα ο μαύρος δράκος της Καλίσι, ο επικίνδυνος Ντρόγκον ίπταται με τα φτερά του ανοιγμένα, δείχνοντας ότι είναι ο κυρίαρχος του χώρου. Ο κάθε οίκος έχει τη θέση του: οι Σταρκ, οι Τάλι, οι Ταργκάριεν, οι Γκρέιτζοϊ και οι Λάνιστερ είναι… κρεμασμένοι στους τοίχους, ενώ διακοσμούν ακόμη και τα σουπλά!

Φυσικά από τη διακόσμηση δεν θα μπορούσε να λείπει το ιερό δέντρο εκείνων που πιστεύουν στους Παλιούς Θεούς, το γουέργουντ με τα κόκκινα φύλλα.

Τα αντικείμενα-φετίχ

Αλλωστε ο εμπνευστής και ιδιοκτήτης του χώρου, ο Δημήτρης Μεργούπης Καλαντίδης, φροντίζει πάντα τις λεπτομέρειες.

Οπως μας είπε, προκειμένου να αποδοθεί σωστά το θέμα, έκανε εκτεταμένη έρευνα στο διαδίκτυο ώστε να βρει και να φέρει από το εξωτερικό αντικείμενα για τους φαν. Στα ράφια του ισογείου μπορεί να θαυμάσει κανείς -και να αποκτήσει- μινιατούρες των Σέρσεϊ και Τζέιμι Λάνιστερ ή των απέθαντων Γουάιτγουοκερς, κούπες του καφέ και ποτήρια για το κρασί ή την μπίρα, αλλά και κοσμήματα με τα οικόσημα των μεγάλων οικογενειών του Γουέστερος.

Η έναρξη του θεματικού μενού «Game of thrones» συνέπεσε με τα γενέθλια των τριών χρόνων του Cap Cap, αλλά κι εκείνα του ιδιοκτήτη του.

Κοτόπουλο από το Ντορν και σαλάτα Λάνιστερ με άισμπεργκ

Τι μπορεί να απολαύσει ένας φαν τη σειράς και να αισθανθεί και ο ίδιος ήρωας του Μάρτιν; Κοτόπουλο από το Ντορν αλλά και πεϊνιρλί των… Ντοθράκι!

Σνίτσελ από το Μιρίν, εκεί όπου έχει καταλύσει η Καλίσι, rtewq54tyw35ey 2αλλά και πιάτα με βάση τα ζυμαρικά, όπως θα τα έτρωγαν οι Σταρκ στο Γουίντερφελ, αλλά και οι Μπαράθεον στο Κινγκς Λάντινγκ. Η σαλάτα των Λάνιστερ του Κάστερλι Ροκ βασίζεται στο άισμπεργκ και το ραντίτσιο και μπορεί να συνοδευτεί από κοτόπουλο.

Από το παγωμένο Τείχος, ο Τζον Σνόου και τα «αδέλφια» του της Νυχτερινής Φρουράς προτείνουν μιξ μανιταριών, ενώ από τα highlights του καταλόγου είναι το πιάτο της Βαλίρια, το οποίο, όπως επισημαίνουν οι σεφ, δεν σερβίρεται πια, αφού η περιοχή καταστράφηκε στον Μεγάλο Ολεθρο!

Τα γλυκά είναι αφιερωμένα στις… κυρίες της σειράς! Οι λεμονόπιτες της Σάνσα Σταρκ και η μηλόπιτα της μητέρας της Κάτλιν Σταρκ βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων, όπως άλλωστε και το προφιτερόλ που είναι αφιερωμένο στις «Βροχές του Κασταμίρ», το τραγούδι-ύμνο στον οίκο των Λάνιστερ.

Ελισσάβετ Κυρίτση
Φωτογραφίες: Χρήστος Ζήνας 

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...