Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Κύμα συλλήψεων για τη «λίστα Λαγκάρντ»

Βαριά ονόματα με εκατομμύρια ευρώ σε ξένες τράπεζες, παρότι έχουν ειδοποιηθεί, δεν έχουν εμφανιστεί να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους

Βαριά ονόματα παίρνουν σειρά, αφού έχουν ήδη ειδοποιηθεί και δεν έχουν προσέλθει να πληρώσουν

Ηχηρά ονόματα της οικονομικής ελίτ έχουν χάσει τον ύπνο τους μετά τη σύλληψη του Λεωνίδα Μπόμπολα, καθώς προχωρά η εκκαθάριση της περιβόητης Λίστας Λαγκάρντ από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις επόμενες ημέρες κάποιοι αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου και του ΣΔΟΕ «ξεσκονίζουν» τη Λίστα Λαγκάρντ και είναι έτοιμοι να στείλουν «ραβασάκια» ως τελεσίγραφο στα πρόσωπα που φιγουράρουν σε αυτήν προκειμένου να ακολουθήσουν το ίδιο «δρομολόγιο» με τον επιχειρηματία που διευθύνει τις κατασκευαστικές εταιρείες του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Οπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, η σύλληψη του Λ. Μπόμπολα είναι μόνο η αρχή! Ακολουθούν τώρα και άλλοι που περιλαμβάνονται στην περιβόητη λίστα, αλλά τηρούν σιγήν ιχθύος, παρότι έχουν ειδοποιηθεί να πληρώσουν τον φόρο που τους αναλογεί από τα χρήματα που έβγαλαν σε συγκεκριμένη τράπεζα στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εις βάρος όσων δεν προσέλθουν στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί για να πληρώσουν τα ποσά που τους αναλογούν θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία και η διαδικασία που θα ακολουθείται θα είναι ακριβώς η ίδια με την περίπτωση του Λεωνίδα Μπόμπολα. Και ο ίδιος άλλωστε φέρεται ότι είχε κληθεί να πληρώσει τον φόρο που του αναλογούσε, όπως, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συμβεί και με άλλα βαριά ονόματα (με εκατομμύρια σε ξένες τράπεζες) που ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί για να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους!

Μηνυτήρια αναφορά

Από τη στιγμή που ο κ. Μπόμπολας δεν εμφανίστηκε, υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία, με αποτέλεσμα να ζητηθεί η σύλληψή του από την Οικονομική Αστυνομία στα όρια του αυτοφώρου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μόλις οι αστυνομικοί πήραν στα χέρια τους την εισαγγελική παραγγελία, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον 52χρονο επιχειρηματία και τον ενημέρωσαν ότι είχε κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία εις βάρος του με την κατηγορία της φοροδιαφυγής. Συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, εμφανίστηκε χθες το πρωί στο μέγαρο της ΓΑΔΑ και ανέβηκε στα γραφεία της Οικονομικής Αστυνομίας, όπου τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην εισαγγελία.

Στον εισαγγελέα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος χθες ο Λεωνίδας Μπόμπολας  
Ο Mister ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατέβαλε 1.866.000 ευρώ και γλίτωσε στο παρά πέντε την ποινική δίωξη!

Ηρθε, πλήρωσε (ποσό ύψους 1.866.000 ευρώ) και απήλθε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, γλιτώνοντας στο παρά πέντε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας, που συνελήφθη χθες στο πλαίσιο του αυτοφώρου για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η υπόθεση έφτασε στα χέρια των εισαγγελέων του προανακριτικού τμήματος της Εισαγγελίας Ελένης Τουλουπάκη, Γιώργου Καλούδη και Χρήστου Τζούρα, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου. Σε αυτήν διαπιστώθηκε απόκλιση μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των καταθέσεων του κ. Μπόμπολα ύψους 1.866.000 ευρώ που, με τις προσαυξήσεις, άγγιζε το ποσό των 4.100.000 ευρώ. Η επίμαχη «ασυμφωνία» με τα δηλωθέντα εισοδήματα είχε εντοπιστεί σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις καταθέσεις του 52χρονου επιχειρηματία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με αφορμή την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Κατά πληροφορίες, ο κ. Μπόμπολας είχε κληθεί το προηγούμενο διάστημα να προσέλθει για να «ξεχρεώσει», ωστόσο εκείνος δεν το έκανε.

Στο αρχείο

Τελικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ έσπευσε προτού του απαγγελθούν κακουργηματικού τύπου κατηγορίες να τακτοποιήσει την οφειλή με βάση τις διατάξεις του νόμου Βαλαβάνη (4321/15 άρθρα 1 και 4), καταβάλλοντας στα δημόσια ταμεία το αρχικό ποσό του 1.800.000 ευρώ και γλιτώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις προσαυξήσεις. Εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος, καθώς η αποπληρωμή του προστίμου θέτει επί της ουσίας τον φάκελο της υπόθεσης στο αρχείο.

«Ο Λεωνίδας Μπόμπολας παρουσιάστηκε σήμερα αυτοβούλως στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές προκειμένου να διευθετήσει μια υπόθεση φορολογικής χροιάς. Ηδη η υπόθεση αυτή οδεύει προς αρχειοθέτηση, διότι τακτοποιήθηκε απόλυτα η φορολογική εκκρεμότητα» τόνισε εξερχόμενος από την Εισαγγελία ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Πάντως η αποχώρηση του επιχειρηματία από τα δικαστήρια καθυστέρησε, παρά την ταχύτατη αποπληρωμή των οφειλών που του είχαν καταλογιστεί! Κι αυτό γιατί η παραμονή του στον δεύτερο όροφο της Εισαγγελίας συνέπεσε χρονικά με την άφιξη του «ύποπτου» φακέλου με λευκή σκόνη σε διπλανό γραφείο, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει αναμένοντας τον έλεγχο από τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ!

Υπενθυμίζεται ότι στην επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ» είχαν εντοπιστεί πλην του Λεωνίδα και τα ονόματα του αδελφού του Φώτη Μπόμπολα, ο οποίος ωστόσο φέρεται να έχει αποπληρώσει τις οφειλές του αλλά και της αδελφής του Μαρίας και του πατέρα τους Γιώργου για τους οποίους, σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες του ΣΔΟΕ είναι σε εξέλιξη.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...