Στον «κόσμο του» πριν από το τέλος

Σύμφωνα με τηλεοπτική εκπομπή, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς πέρασε τα τελευταία 24ωρα της ζωής του κρύβοντας ρολόγια σε κάλτσες και ψάχνοντας online φάρμακα

Το «παρανοϊκό» τελευταίο 24ωρο της ζωής του Ρόμπιν Γουίλιαμς παρουσιάζει βρετανική τηλεοπτική εκπομπή αποκαλύπτοντας ότι ο διάσημος ηθοποιός πέρασε τις τελευταίες ώρες της ζωής του σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης και παραισθήσεων, κρύβοντας τα ρολόγια του μέσα σε κάλτσες και ψάχνοντας φάρμακα στο internet.

Ο διάσημος ηθοποιός, που αυτοκτόνησε σε ηλικία 63 ετών, ενώ υπέφερε από μη διαγνωσμένη μορφή άνοιας, φαίνεται πως είχε πλήρη συνείδηση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με εκείνον, αφού πέρασε τα τελευταία 24ωρα της ζωής του αναζητώντας φάρμακα στο διαδίκτυο. Η ιατροδικαστική εξέταση αποκάλυψε αργότερα ότι έπασχε από άνοια με σωμάτια Lewy, μια πάθηση που εξηγεί την παράξενη συμπεριφορά του το τελευταίο διάστημα.

Oπως εξηγεί ο παθολόγος Ρίτσαρντ Σέφερντ μέσα από την εκπομπή με τίτλο «Autopsy», τα προβλήματα άγχους και αϋπνίας, καθώς επίσης και οι περίοδοι σύγχυσης και ανικανότητας λήψης αποφάσεων, συνδέονται άμεσα με τη νόσο. Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις του, ο ηθοποιός είχε συνείδηση της μη διαγνωσμένης ακόμα νόσου του, κάτι που μπορεί να πυροδότησε την παράνοια των τελευταίων ωρών.

Ο ηθοποιός, που βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του τον Αύγουστο του 2014, έχοντας προηγουμένως επιχειρήσει να κόψει τις φλέβες του, αποκαλύπτεται τώρα μέσα από το ντοκιμαντέρ της αναπαράστασης των τελευταίων ωρών της ζωής του πως είχε καθαρίσει το μπάνιο από τα αίματα πριν προβεί τελικά στο απονενοημένο διάβημα.

Η σύζυγός του Σούζαν Σνάιντερ αποκαλύπτει επίσης στην κάμερα πως ο Γουίλιαμς είχε κρύψει μεγάλο αριθμό της συλλογής ρολογιών του μέσα σε μια κάλτσα και την είχε πάει στο σπίτι ενός φίλου του.

«Κάποιος που βιώνει παρανοϊκά συναισθήματα μπορεί να νιώθει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο ή απειλείται από κάτι» λέει η ψυχολόγος Αντζούλα Μουτάντα επιχειρώντας να εξηγήσει στο πλαίσιο της εκπομπής την ψυχοσύνθεση του Γουίλιαμς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ