Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Ο πόλεμος των άστρων»

Virgin Galactic και Blue Origin μάχονται για το ποιο διαστημόπλοιο θα μεταφέρει πρώτο τουρίστες πάνω από τη στρατόσφαιρα

Μπορεί ακόμα τα ταξίδια στο Διάστημα να μην έχουν ξεκινήσει, ο ανταγωνισμός όμως για το ποιος θα πάει πρώτος τουρίστες πάνω από τη στρατόσφαιρα προθερμαίνεται με δηλώσεις για την πρόοδο των προετοιμασιών.

245rt34r34r43H Virgin Galactic, το διαστημικό σκέλος του ομίλου Virgin, έχει στα σκαριά την επανεκκίνηση των δοκιμαστικών πτήσεων με ένα νέο διαστημόπλοιο πριν από το τέλος του χρόνου, ενώ η διαστημική εταιρία του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος ολοκλήρωσε τη δημιουργία μιας ρουκέτας που προορίζεται για υποτροχιακό διαστημόπλοιο το οποίο αναμένεται να πετάξει μες στη χρονιά.

Ο Τζορτζ Γουαιτσάιντς, εκτελεστικός διευθυντής της Virgin Galactic, σε μία από τις ελάχιστες δηλώσεις που έχουν γίνει εκ μέρους της εταιρίας μετά τη θανατηφόρα συντριβή του «SpaceShipTwo» την περασμένη χρονιά, δήλωσε ότι το νέο θα είναι καλύτερο, χάρη στα μαθήματα που προέκυψαν από την τραγωδία που συνέβη όταν ο πιλότος των δοκιμών ενεργοποίησε έναν μηχανισμό που προορίζεται να επιβραδύνει την κάθοδο του σκάφους, ενώ αυτό ήταν σε τροχιά ανόδου.

Δηλώσεις

Μιλώντας στο ετήσιο Συμπόσιο Διαστήματος στο Κολοράντο Σπρινγκς, στην ουσία κινήθηκε στο πνεύμα της δήλωσης του σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον αμέσως μετά το δυστύχημα, που ήθελε να ξεκαθαρίσει ότι η εταιρία θα προχωρούσε μπροστά για να ολοκληρώσει το φιλόδοξο πρότζεκτ της να ηγηθεί στον διαστημικό τουρισμό.

«Η ομάδα μας πηγαίνει περίφημα και έχει ήδη περάσει στο επόμενο στάδιο, αυτό του δεύτερου διαστημοπλοίου» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε «έχουμε ακόμα 700 τύπους που ανυπομονούν να πετάξουν», αναφερόμενος στη λίστα των προκρατήσεων.

Περισσότερες λεπτομέρειες έδωσαν οι αξιωματούχοι της Blue Origin, της διαστημικής εταιρίας του Μπέζος, για το δικό τους «τουριστικό» διαστημόπλοιο, το «New Shepard».

Αυτό είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει τρεις ανθρώπους ή έναν συνδυασμό επιβατών και φορτίου σε ύψους μέχρι 100 χλμ. πάνω από τη Γη. Οι δοκιμές και η ανάπτυξη της ρουκέτας, που ονομάζεται «ΒΕ-3», έχουν ολοκληρωθεί και τώρα μένει αυτή να προσκολληθεί στην κάψουλα «New Shepard» για να γίνει η απογείωση.

«Η μηχανή είναι έτοιμη για πτήση… και έτοιμη για άλλους εμπορικούς χρήστες» δήλωσε ο πρόεδρος της Blue Origin Ρομπ Μέγερσον, που αρνήθηκε ωστόσο να πει πότε θα εκτοξευτεί το «New Shepard», αρκούμενος σε ένα απροσδιόριστο «σύντομα».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Blue Origin δεν έχει αρχίσει να πουλάει εισιτήρια, ενώ δεν έχει δώσει καν ούτε ενδεικτικές τιμές, ενώ είναι γνωστό ότι ένας επιβάτης της Virgin Galactic θα πρέπει να καταβάλει πάνω από 200.000 δολάρια.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...