Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Με «βραχιολάκι» 250!

Από τις 11 Μαΐου 2015 θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για να ενταχθούν στο πρόγραμμα πιλοτικής εφαρμογής του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης…

Από τις 11 Μαΐου 2015 θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για να ενταχθούν στο πρόγραμμα πιλοτικής εφαρμογής του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης, το επονομαζόμενο «βραχιολάκι», το οποίο θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση σε 250 κρατουμένους σωφρονιστικών καταστημάτων. Ωστόσο ο ισοβίτης τρομοκράτης Σάββας Ξηρός έχει αντιρρήσεις για την αποφυλάκισή του, καθώς όπως υποστηρίζει ο συνήγορος του Σπύρος Φυτράκης, η χρήση του «βραχιολιού» και η ακτινοβολία που εκπέμπει ενδέχεται να επιδεινώσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος διευκρίνισε πως δεν έχει πληροφορηθεί επίσημα για την άρνηση του Σάββα Ξηρού και ξεκαθάρισε πως «αν κάποιος δεν δεχθεί το “βραχιολάκι”, δεν θα προχωρήσει η αλλαγή του τρόπου έκτισης σε κατ’ οίκον περιορισμό».

Ξεχωριστή διάταξη

Ωστόσο η περίπτωση του Σάββα Ξηρού δεν εντάσσεται στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, αλλά αποτελεί ξεχωριστή διάταξη για κρατουμένους με αναπηρία άνω του 80%, η οποία περιλαμβάνεται στον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή για την υφ’ όρων απόλυση κρατουμένων.

Το σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης θα εφαρμοστεί στην περίπτωση του Νίκου Ρωμανού, προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας και σε συνολικά 100 υπόδικους με εκκρεμείς υποθέσεις στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, 50 κρατουμένους στις φυλακές Διαβατών, Νιγρίτας, Τρικάλων, Κομοτηνής και Γρεβενών, 50 στο κατάστημα κράτησης Νέων Αυλώνα και 50 υπόδικους του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού. Ως τα τέλη Μαΐου αναμένεται να έχουν εκδοθεί τα σχετικά βουλεύματα.

Το «βραχιολάκι» θα τοποθετείται στο πόδι του επιτηρούμενου πάνω από τον αστράγαλο ή στο χέρι, αν συντρέχουν λόγοι υγείας. Η τοποθέτηση και η παρακολούθηση της λειτουργίας του αποτελεί ευθύνη της εταιρίας G4S, που έχει αναλάβει την προμήθεια και οφείλει να ενημερώνει τις Αρχές σε περίπτωση παραβίασης. Αν η συσκευή δεν εκπέμπει σήμα για περισσότερα από πέντε λεπτά, θα σημαίνει συναγερμός. Αν στην προσπάθεια επικοινωνίας ο επιτηρούμενος δεν απαντήσει, θα ενημερώνονται η Αστυνομία και η αρμόδια τριμελής επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...