Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Ντου διαρρηκτών στο σπίτι του Λούκα Βιλντόζα!

Θύμα διάρρηξης έπεσε το βράδυ της Τρίτης ο Αργεντινός...

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

Είναι «θρύλος» και στο πόλο!

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού κατέκτησαν την Ευρωλίγκα και το γλέντησαν με την ψυχή τους

Θα μπορούσε, κάλλιστα, να χαρακτηριστεί ως «ο θηλυκός Σπανούλης», διότι, πολύ απλά, έχει καταφέρει κάτι μοναδικό. Να πανηγυρίσει την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στο πόλο Γυναικών με δύο διαφορετικές ομάδες.

3eq4terfqrf 4Ο λόγος για την Αλεξάνδρα Ασημάκη, η οποία πανηγύρισε το Σάββατο (25/4) με τον Ολυμπιακό την τρίτη Ευρωλίγκα της καριέρας της μετά το 10-9 επί της δις πρωταθλήτριας Ευρώπης Σαμπαντέλ, με δεύτερη διαφορετική ομάδα, καθώς είχαν προηγηθεί οι κατακτήσεις της διοργάνωσης με τη Βουλιαγμένη το 2009 και το 2010. Μόνο που αυτή τη φορά ήταν κάτι το διαφορετικό, και αυτό δεν συνιστά εκτίμηση, αλλά ατάκα της ίδιας της αθλήτριας.

«Πραγματικά δεν ξέρω πώς να περιγράψω αυτό που ζούμε, η μόνη λέξη που μου έρχεται είναι ότι ζούμε κάτι μαγικό. Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ευρώπης!» τόνισε η διεθνής φουνταριστή, και πρόσθεσε: «Αυτός είναι ο τρίτος τίτλος της Ευρωλίγκας για μένα, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να το σηκώσεις στη χώρα σου, μέσα στον Πειραιά, με αυτό τον υπέροχο κόσμο. Είμαστε ευλογημένες που το ζούμε».

3eq4terfqrf 3Kαι όλα αυτά την ώρα που ο «θηλυκός Πρίντεζης», η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, δήλωνε: «Συγγνώμη που θα το πω έτσι, αλλά για να κατακτήσεις μια τέτοια κούπα πρέπει να έχεις α…!»

«Πριν από το σουτ δεν σκέφτηκα τίποτε! Είναι δύο τελείως διαφορετικές περιπτώσεις, αλλά ιδανικές για τον Ολυμπιακό. Ημουν πολύ σίγουρη ότι θα προκρινόμασταν την Πέμπτη στο μπάσκετ. Ενιωθα ότι η σειρά δεν πρόκειται να πήγαινε σε πέμπτο παιχνίδι, αλλά δεν το συνδύασα ποτέ με τους δικούς μας αγώνες στο Final-4. Λένε, πάντως, ότι τέτοια γεγονότα επιδρούν θετικά στα τμήματα ενός συλλόγου, και το ένα επηρεάζει το άλλο. Επίσης, πολλοί μου έλεγαν: “Αντε και στα… δικά σας!”».

Τώρα για το αν θέλει να πει κάτι κανείς για τον τελικό, είναι πως οι πολίστριες του Ολυμπιακού είχαν ψυχή. Βρέθηκαν να χάνουν με 4-1 στο ξεκίνημα, αντέδρασαν, το έκαναν 8-6. Η Σαμπαντέλ πέρασε εκ νέου μπροστά με σερί 3-0, αλλά στο τέλος «καθάρισε» η Μανωλιουδάκη. Εκανε το 9-9, και, 33” πριν από τη λήξη του αγώνα, το 10-9, και… έβαλε φωτιά στον Πειραιά και στο κατάμεστο «Παπαστράτειο».

Οπως ήταν λογικό και αναμενόμενο μετά από μία τόσο μεγάλη επιτυχία, το γλέντι από το «Παπαστράτειο» μεταφέρθηκε στα μπουζούκια, και δη στο νυχτερινό κέντρο, όπου εμφανίζεται ο Παντελής Παντελίδης και η Ελένη Φουρέιρα, με τις πολίστριες του Ολυμπιακού να είναι και εκεί πρωταθλήτριες.

Εδωσαν ρεσιτάλ στον χορό αλλά και στον λουλουδοπόλεμο, με τη Φιλιώ Μανωλιουδάκη να αποθεώνεται από τις συμπαίκτριές της και όχι μόνο. Δεν έλειψαν selfie φωτογραφίες μεταξύ των θριαμβευτριών, αλλά και αυτές με θαμώνες του μαγαζιού.

Στο μεταξύ, αργά το βράδυ του Σαββάτου (25/4) έγινε γνωστό πως θα δοθεί πριμ στις πρωταθλήτριες Ευρώπης από την ΠΑΕ, ενώ υπήρξε και συγχαρητήρια δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, αλλά και του γ.γ. Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού.

3eq4terfqrf 1Το «παιδί» τού Ν. Στάμενιτς 

Πίσω από τις μεγάλες επιτυχίες του Ολυμπιακού βρίσκεται και ένας άνθρωπος με… ονοματεπώνυμο, και λέγεται Χάρης Παυλίδης, που, από το 1991 έως το 2000, έγινε ένας από τους παίκτες του Ολυμπιακού που συνετέλεσε στην άνοδο και την παραμονή των «ερυθρολεύκων» στην κορυφή.

Εμεινε στον Ολυμπιακό τα δύο χρόνια του Νίκολα Στάμενιτς, από το 1998 έως το 2000, και συγκέντρωσε στοιχεία που τον βοήθησαν στην προπονητική του φιλοσοφία. Ο Χάρης Παυλίδης ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής της ανδρικής ομάδας του Εθνικού. Και από το 2009 γνωρίζει «glory days» στον Ολυμπιακό με τρία πρωταθλήματα (2009, 2011, 2014), έχει παίξει σε δύο Final-4 του Champions Cup (2010, 2011, στα οποία ο Ολυμπιακός κατέκτησε την 4η και την 3η θέση αντίστοιχα), και σε ένα του Len Trophy (2012),και την τελευταία διετία πρωταγωνιστεί.

Πέρυσι ο Ολυμπιακός, στον τελικό της Φλωρεντία,ς επικράτησε με 10-9 της Φιρέντσε, και πήρε το πρώτο ευρωπαϊκό του τρόπαιο, και δη το Len Trophy, και φέτος κατέκτησε την Ευρωλίγκα.

Επιμέλεια
Χάρης Δάντσης

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...