Αστραφτερά ρούχα με… ορθοπεταλιές

Κινέζοι σχεδίασαν κάδο πλυντηρίου που περιστρέφεται μέσω στατικού ποδηλάτου

Η αποστολή «βάζω πλυντήριο» γίνεται λίγο πιο δύσκολη, αλλά πολύ πιο ευεργετική για τη σιλουέτα. Κινέζοι σχεδιαστές δημιούργησαν το Bike Washing Machine που -όπως μαρτυρά και η ονομασία του- είναι ένα στατικό ποδήλατο γυμναστικής, του οποίου τα πεντάλ, αντί για τροχό, περιστρέφουν έναν κάδο πλυντηρίου.

Οταν λοιπόν ο χρήστης γυμνάζεται, τα ρούχα μέσα στον κάδο πλένονται όπως ακριβώς συμβαίνει και στο κανονικό πλυντήριο. Το ακόμη καλύτερο είναι ότι γεννήτρια που υπάρχει ενσωματωμένη στο ποδήλατο αποθηκεύει το περίσσευμα της παραγόμενης από την κίνηση των πεταλιών ενέργειας, ώστε αυτή να χρησιμοποιηθεί από το πλυντήριο χωρίς ο χρήστης να ποδηλατεί συνεχώς.

Ερώτημα ωστόσο παραμένει το ζήτημα της τροφοδοσίας και της αποβολής του νερού, αφού οι σχεδιαστές δεν διευκρινίζουν αν αυτό θα γίνεται αυτόματα. Σε κάθε περίπτωση, οι σχεδιαστές του πανεπιστημίου Dalian υπερτονίζουν ότι αυτό το μηχάνημα μπορεί να αποτελέσει λύση για όσους θέλουν και στατικό ποδήλατο και πλυντήριο, αλλά δεν έχουν χώρο στο σπίτι τους και για τα δύο. Επιπλέον, μπορεί να… ξεφουσκώσει τον λογαριασμό του ρεύματος και να αποτελέσει μια καλή εναλλακτική παραγωγής ρεύματος σε περιοχές που είναι αποκομμένες από το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Το πρωτότυπο του Bike Washing Machine βρίσκεται τώρα στη φάση της κατασκευής από τους φοιτητές του Dalian. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που έχει γίνει προσπάθεια να συνδυαστεί το πλύσιμο με την άσκηση. Το 2011, ο Βρετανός Ρίτσαρντ Χιούιτ είχε παρουσιάσει το Spincycle που με δέκα λεπτά πεντάλ έπλενε και στέγνωνε ρούχα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ