Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 23 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πριν αρχίσετε να εκνευρίζεστε με τις υποδείξεις των...

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Ο Γιάνης και οι νυχτερινοί «επισκέπτες»

Το επεισοδιακό δείπνο στα Εξάρχεια με σαράντα αντιεξουσιαστές να εισβάλλουν στο εστιατόριο Γιάντες

Να χαλαρώσει μετά το… σφυροκόπημα που δέχτηκε από τους Ευρωπαίους ομολόγους του στη Λετονία θέλησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά η επιλογή του να πάει χωρίς αστυνομική συνοδεία για φαγητό στα Εξάρχεια με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου και μια φίλη τους αποδείχτηκε ατυχής! Τα μεσάνυχτα της Τρίτης σαράντα αυτοαποκαλούμενοι «αντιεξουσιαστές» με καλυμμένα πρόσωπα εισέβαλαν στην αυλή του εστιατορίου Γιάντες όπου δειπνούσαν οι τρεις τους και άρχισαν να βρίζουν τον υπουργό και να πετούν εναντίον του μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, ζητώντας του επιτακτικά να φύγει από τα Εξάρχεια.

Οπως είπε ο υπουργός, στόχος των εισβολέων ήταν να τον εξαναγκάσουν σε άτακτη φυγή με «ελαφρά, εξευτελιστικά χτυπήματα» και όπως ανέφερε: «Αυτό όμως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, επειδή η Δανάη πριν έρθουν δίπλα μας οι αντιεξουσιαστές (και πριν προλάβω να τη σταματήσω) σηκώθηκε όρθια και με αγκάλιασε με δύναμη, στρέφοντας την πλάτη της προς αυτούς, έτσι ώστε να πρέπει να χτυπήσουν πρώτα εκείνη πριν χτυπήσουν εμένα. Η κίνηση εκείνη της Δανάης φαίνεται ότι ανάγκασε την “εμπροσθοφυλακή” (δύο άτομα) να προσπαθήσουν για μερικά δευτερόλεπτα να με πετύχουν χωρίς να χτυπήσουν εκείνην». Στη συνέχεια τα πράγματα ηρέμησαν και η ομάδα των αντιεξουσιαστών αποχώρησε. Ομως το επεισόδιο είχε και συνέχεια, αφού είχαν στήσει καρτέρι στον Γιάνη Βαρουφάκη τη στιγμή που πήγαινε με τη σύζυγό του να πάρει τη μηχανή του. Μάλιστα έφεραν και… ενισχύσεις, όπως διηγείται ο υπουργός Οικονομικών: «Ανεβήκαμε στη μοτοσικλέτα, αλλά την ίδια ώρα ξεκίνησα διάλογο μαζί τους, δηλώνοντας ότι θέλω να τους ακούσω, ακόμη και αν αυτό απαιτεί να με χτυπήσουν».

Χωρίς καμία απειλή

«Εσβησα μάλιστα και τον κινητήρα, κατέβηκα και συνομίλησα με μια ομάδα πέντε έξι από τους πιο θυμωμένους εξ αυτών. Επειτα από περίπου δεκαπέντε λεπτά έντονης αλλά μη βίαιης συνομιλίας τα πνεύματα ηρέμησαν και αποχωρήσαμε με τη μοτοσικλέτα μας χωρίς καμία απειλή». Πάντως σε νεότερες δηλώσεις του ο υπουργός υποστήριξε ότι είναι… Εξαρχειώτης και ότι θα ξαναπάει στην περιοχή, την οποία δεν θεωρεί «άβατο».

Ο Θανάσης Καρυάμης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Γιάντες, αναφερόμενος στο περιστατικό είπε στην «Espresso», μεταξύ άλλων: «Αν ήθελαν να του κάνουν κακό, θα μπορούσαν κάλλιστα να τον προπηλακίσουν, μια και ήταν πολύ περισσότεροι». Οπως σημείωσε ο ίδιος, ο κ. Βαρουφάκης και η σύζυγός του τον καληνύχτισαν και του ζήτησαν συγγνώμη για την αναστάτωση, ενώ ακολούθησε νέο τετ α τετ με τους κουκουλοφόρους: «Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους ήταν πιο άγριοι και απαιτούσαν να φύγει αμέσως από τα Εξάρχεια. Αλλοι ήταν πιο ήρεμοι, έπιασαν κουβέντα μαζί του και τον ρωτούσαν για διάφορα θέματα. Ενας από αυτούς του έλεγε πως είχε πρόβλημα, καθώς είχε γεννηθεί στην Ελλάδα αλλά δεν είχε χαρτιά, ενώ αρκετοί του μιλούσαν για την ανεργία. Πάντως ο κ. Βαρουφάκης έχει έρθει ξανά στο μαγαζί μας και ποτέ δεν είχε συμβεί κάτι ανάλογο».

Τι έγραψε στο facebook δημοσιογράφος

Η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου διηγήθηκε με τη δική της ματιά, μέσω του facebook, το επεισόδιο σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη. Εγραψε, μεταξύ άλλων: «Συνέβη απόψε (σ.σ.: χθες) στα Εξάρχεια: ο Βαρουφάκης με τη γυναίκα του και μια φίλη τους έτρωγαν στην ταβέρνα της Βαλτετσίου, όπου συχνάζουν χρόνια. Κάποια στιγμή όρμησαν μέσα καμιά 10αριά εξαγριωμένοι νεαροί και άρχισαν τους προπηλακισμούς σε στιλ “τι δουλειά έχεις εσύ εδώ ρε, εδώ είναι δική μας περιοχή” και τέτοια. Ψύχραιμος ο Βαρουφάκης, τους έπιασε την κουβέντα και οι νεαροί αποχώρησαν από την ταβέρνα, περιμένοντάς τον όμως έξω, όπου είχαν συγκεντρωθεί ήδη καμιά 60αριά ακόμη. Τότε ο Βαρουφάκης τους πλησιάζει και τους λέει: “Θέλετε να με χτυπήσετε, χτυπήστε με, κάντε ό,τι θέλετε, αλλά ελάτε να μιλήσουμε πρώτα. Πείτε μου γιατί δεν με θέλετε στα Εξάρχεια, εγώ ζούσα εδώ πολύ πριν από εσάς και εξακολουθώ να συχνάζω, γιατί τα αγαπάω…” Στο τέλος του είπαν “καλά τα λες, αλλά στα Εξάρχεια να έρχεσαι όταν θα πάψεις να είσαι πολιτικός!” Γέλασε, πήρε τη Δανάη του και έφυγαν με τη μηχανή τους… Οταν τον ρώτησα αν μετά από αυτό σκοπεύει να ξαναδεί το θέμα της προστασίας, μου είπε το εξής: “Είσαι καλά; Σκέψου να είχα απόψε αστυνομικούς μαζί μου. Θα είχαν καεί τα Εξάρχεια. Τώρα είναι που δεν πρόκειται να δεχτώ αστυνομική συνοδεία”».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...