Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

«Την άκουσαν» με Σπανούλη

«ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ» ΤΟ ΟΑΚΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ – «ΚΟΚΚΙΝΟ» ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΤΗΣ Α1

Η πρωτιά της κανονικής περιόδου της Α1 και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας κρίθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ, όπου, πάντως, το ελληνικό μπάσκετ είχε το… μειονέκτημα να μη ζήσει για πρώτη φορά στιγμές μιζέριας.

4rwef4r 2Ο Ολυμπιακός επικράτησε 77-66 του Παναθηναϊκού στο εξ αναβολής ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής και κατέκτησε και μαθηματικά την πρώτη θέση, ωστόσο το ματς επισκιάστηκε από την προσωρινή διακοπή μισής ώρας, όταν 1’26” πριν από το φινάλε, 40-50 οπαδοί του «τριφυλλιού» επιχείρησαν να εισβάλουν στο παρκέ. Κινούμενοι επιθετικά προς τον πάγκο των «κόκκινων», έπειτα από κίνηση του Βασίλη Σπανούλη να δείξει τα αυτιά του, μετά το τρίποντο με το οποίο διαμόρφωσε το 77-64…

Η αναμέτρηση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε, όμως συνεχίστηκε στα αποδυτήρια. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός κατήγγειλε επίθεση σε βάρος του διευθυντή επικοινωνίας της και κατέθεσε μήνυση, αποκαλύπτοντας ένα βίντεο στο οποίο -χωρίς να φαίνεται- ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φέρεται να βρίζει χυδαία τον Σπανούλη και τη μητέρα του, τη σύζυγό του και το παιδί του!

4rwef4r 1Νωρίτερα, ο άλλοτε ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΚΑΕ είχε δηλώσει στη συνδρομητική τηλεόραση πως ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι «ένας τιποτένιος, ένας ελεεινός που έχει έρθει 25 φορές στο ΟΑΚΑ και έχει φύγει με το κεφάλι σκυμμένο», και πρόσθεσε πως «καλώ τον κ. Τσίπρα και τον κ. Κοντονή να τον τιμωρήσουν παραδειγματικά. Ο Σπανούλης δεν έχει δουλειά στην Ελλάδα. Δεν έχει χώρο στο μπάσκετ»…

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, πάντως, σχολίασε πως «όποιοι επικαλούνται τη νομιμότητα και καλούν την κυβέρνηση να επέμβει, σε θέματα μάλιστα που δεν είναι της αρμοδιότητάς της, θα πρέπει πρώτα αυτοί να είναι συνεπείς με τους νόμους, σεβόμενοι τις αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απάντησε, αναφέροντας ότι «καλά θα κάνει ο κύριος Κοντονής να μάθει πρώτα τι ισχύει και τι δεν ισχύει προτού τοποθετείται δημόσια, διότι εκτίθεται. Εγώ συμμορφώθηκα με τους νόμους και τους κανονισμούς παραδίδοντας την προεδρία, αλλά και τις μετοχές της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Εκεί τέλειωσε οριστικά η τιμωρία μου».

Στο φύλλο αγώνος καταγράφηκαν η εισβολή των οπαδών του Παναθηναϊκού, η ρίψη αντικειμένων και τα υβριστικά συνθήματα κατά του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος δήλωσε πως «δεν έθιξα κανέναν».

Κορυφαίος στο παρκέ ο Ντάρντεν

Τα πρόσωπα του ντέρμπι αναδείχθηκαν, δυστυχώς, για εξωαγωνιστικούς λόγους, όμως υπήρχε κι ένας πρωταγωνιστής εντός παρκέ. Ο Τρεμέλ Ντάρντεν, ο οποίος, και στη νίκη 81-75 του 1ου γύρου στο ΣΕΦ, είχε 13π. και είχε περιορίσει τον Διαμαντίδη (7π.), και ήταν ο κορυφαίος και στο ΟΑΚΑ, σκοράροντας 15π. και επιτρέποντας στον αρχηγό του Παναθηναϊκού να πετύχει μόλις 3π., όλους από βολές! Ο Ολυμπιακός, που είχε 10/23τρίπ. (έναντι 5/30 των γηπεδούχων) ξέφυγε στις αρχές της 4ης περιόδου, όταν έφτασε στο +16 (με 64-48) στο 31′.

«Τέλος» από τον ΠΑΟ ο Ιβάνοβιτς

Ο προ πέντε μηνών προημιτελικός Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και η νίκη των γηπεδούχων είχε αποτελέσει την αιτία της απομάκρυνσης του Γιώργου Μπαρτζώκα από τον πάγκο των «ερυθρολεύκων». Το προχτεσινό ματς έγινε η αφορμή για την απόλυση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς από το «τριφύλλι». Η «πράσινη» διοίκηση ανακοίνωσε χτες το μεσημέρι τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών, αναφέροντας ότι «η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον κ. Ιβάνοβιτς, τον οποίο κι ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα. Την ευθύνη των προπονήσεων, μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του, θα έχει ο κ. Σωτήρης Μανωλόπουλος». Από τον Παναθηναϊκό ξεκαθάρισαν χτες ότι ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν βρίσκεται στη λίστα των υποψήφιων τεχνικών. Τα «σενάρια» για τον άλλοτε παίκτη της ομάδας Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (νυν βοηθός προπονητή στη Ζαλγκίρις Κάουνας) δύσκολα θα προχωρήσουν πριν από το τέλος της σεζόν, ενώ δεν αποκλείεται ενεργοποίηση του Φραγκίσκου Αλβέρτη για το υπόλοιπο της περιόδου, όπως ακριβώς και πέρυσι.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...