Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ – Στις 21:15 η κλήρωση...

Λίγες ώρες απομένουν για τη μεγάλη κλήρωση του Eurojackpot, καθώς...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μελάνια πουλάει… κολιέ για χάρη του Τραμπ

Τον δημιουργικό οίστρο της επιστράτευσε η Μελάνια Τραμπ για...

Τα σενάρια για τη «σωτηρία»

ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ ΘΑ «ΠΑΙΧΤΕΙ» ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ

32r324trw3geΕξι ομάδες για πέντε… καρέκλες. Με όρους σχεδόν… άνισους. Η τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας θα ξεκαθαρίσει οριστικά ποιος σύλλογος θα υποβιβαστεί στη Φούτμπολ Λιγκ, ακολουθώντας τους ΟΦΗ, Νίκη Βόλου και Εργοτέλη.

Μόνο που τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Πέντε ομάδες, ο Πλατανιάς, η Καλλονή, ο Πανιώνιος, ο Πανθρακικός και ο Λεβαδειακός θα εκκινήσουν το τελευταίο 90λεπτο της χρονιάς έχοντας ένα πράγμα στο μυαλό τους: τη σωτηρία. Δίχως κανείς τους να αντιμετωπίζει τον άλλον. Και σχεδόν άπαντες να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε… τρίτους. Την έκτη τής -κατά τα άλλα ανεπιθύμητης- παρέας δεν τη λησμονήσαμε. Απλά η Βέροια έχει σωθεί και δεν το… ξέρει, αφού υπερτερεί σε κάθε πιθανό τερτίπι της μπάλας και της τύχης.

Τα σενάρια που προκύπτουν είναι 16! Αριθμός εξαιρετικά πιστευτός αν υπολογίσουμε πως περισσότερες από τις μισές αναμετρήσεις της 34ης Αγωνιστικής έχουν τον δικό τους ρόλο.

Ο Λεβαδειακός είναι η ομάδα που μπαίνει στη… ρώσικη ρουλέτα έχοντας τις λιγότερες πιθανότητες παραμονής, καθώς παίρνει την κατιούσα στην επαλήθευση των μισών περιπτώσεων (8). Οχι μόνο επειδή κατέχει την τελευταία θέση υποβιβασμού, αλλά επειδή υστερεί στην (πιθανή τελική) ισοβαθμία με τον -ήδη ισόβαθμό του- Πανθρακικό.

Μοναδικό ευοίωνο σενάριο για τον σύλλογο της Βοιωτίας είναι η επίτευξη καλύτερου αποτελέσματος από τον Πανθρακικό. Μόνο που αυτό το…άσπονδο ζευγάρι επηρεάζει και τον Πανιώνιο. Εφόσον Λεβαδειακός και Πανθρακικός νικήσουν Εργοτέλη (εκτός) και Ξάνθη (εντός) αντίστοιχα, και ο Πανιώνιος ηττηθεί στη Νέα Σμύρνη από τον ΠΑΟΚ, τότε η «κόλαση» της Φούτμπολ Λιγκ θα…καλωσορίσει τους «κυανέρυθρους»! Σε όλα αυτά προσθέστε και το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας στους 43 βαθμούς, αν ο Πανιώνιος αναδειχθεί ισόπαλος.

Ο «άτυχος»

Το πιο… τρελό σενάριο έχει «ταβάνι» στους 43 βαθμούς! Και για τις πέντε ομάδες. Επίλογος υπαρκτός μόνο αν Πλατανιάς, Καλλονή και Βέροια ηττηθούν (από Ολυμπιακό/εντός, Ατρόμητο/εντός, Παναιτωλικό/εκτός, αντίστοιχα), ο Πανθρακικός και ο Λεβαδειακός νικήσουν, και ο Πανιώνιος αποκομίσει έναν βαθμό.

Σε αυτή την περίπτωση ξανά άτυχος είναι ο Πανιώνιος, αφού συγκεντρώνει τους λιγότερους βαθμούς από τις υπόλοιπες πέντε ομάδες στο άτυπο μίνι πρωτάθλημα: 17 βαθμούς θα έχει ο Πανθρακικός, από 15 Πλατανιάς και Καλλονή, από 12 Βέροια και Λεβαδειακός, και 11 οι Νεοσμυρνιώτες.

Ηδη οι στοιχηματικές αποδόσεις δίνουν μία… ιδέα ποιο σενάριο θα προκριθεί. Απόλυτα φαβορί για τη νίκη εμφανίζονται Λεβαδειακός και Πανθρακικός, ενώ στην αναμέτρηση του Πλατανιά με τον Ολυμπιακό το…δυνατό σημείο είναι η ισοπαλία!

Θυμίζουμε ότι τα κριτήρια που θα ξεκαθαρίσουν την παραμονή, σε περίπτωση ισοβαθμίας, είναι: 1. Οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια. 2. Τα τέρματα στα μεταξύ τους παιχνίδια. 3. Η καλύτερη επίθεση.

Για μία θέση στα πλέι οφ

Ολα θα γίνουν για ένα καλύτερο…αύριο. Με προοπτική καλοκαιριού. Βλέπετε, η τελευταία αγωνιστική θα κρίνει και την αρχική συγκομιδή βαθμών στη θέση εκκίνησης στα πλέι οφ.

Και το μοναδικό ερωτηματικό. Οι τρεις ομάδες των πλέι οφ είναι γνωστές (ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, Αστέρας Τρίπολης). Αναζητείται μόνο μία, ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητο. Με δεδομένο, ωστόσο, πως οι Γιαννιώτες δεν έχουν πάρει άδεια συμμετοχής για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Χώρια που έχουν και το πιο δύσκολο έργο, αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Ενα σενάριο μπορεί να φέρει Αστέρα, ΠΑΣ και Ατρόμητο ισόβαθμους στους 56 πόντους. Σε αυτή την περίπτωση ο ΠΑΣ έχει τα καλύτερα μεταξύ τους αποτελέσματα, ενώ εκτός της διαδικασίας μένουν οι Περιστεριώτες. Η ομάδα της Τρίπολης μετρά μία νίκη (1-0) και μία ήττα (4-3) με τον Ατρόμητο, ωστόσο εκεί το γκολ του Φερνάντες στις καθυστερήσεις της ήττας στο Περιστέρι δίνει το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας στην ομάδα του Στάικου Βεργέτη.

Επιμέλεια
Ηλίας Ζυματούρας 

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...