Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

«Dealers» πίσω από το μακελειό

Η «αρχηγία» και ο έλεγχος ναρκωτικών προκάλεσαν τη συμπλοκή στον Κορυδαλλό με δύο νεκρούς και δεκαοκτώ τραυματίες

Οι οικονομικές διαφορές από την αγοραπωλησία ναρκωτικών και τους εκβιασμούς, καθώς και η διαμάχη για την «αρχηγία» στην πτέρυγα είναι, σύμφωνα με πηγές, οι αιτίες της φονικής συμπλοκής μεταξύ εκατοντάδων αλλοδαπών κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού την Κυριακή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο και να τραυματιστούν άλλοι δεκαοκτώ. Σύμφωνα με τις έως τώρα έρευνες των αστυνομικών, δύο Αλβανοί, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των τραυματιών, φέρεται ότι είναι οι δράστες της δολοφονίας δύο Πακιστανών.

Οσο εντείνονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι που πυροδότησαν τη σύρραξη μέσα στη Γ’ πτέρυγα των φυλακών, νέα στοιχεία έρχονται στο φως και αποκαλύπτουν το μέγεθος της ανομίας που επικρατεί στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, ενώ σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον «βαρύ» οπλισμό που χρησιμοποιήθηκε στη μάχη των… 300, ο οποίος περιλάμβανε από αυτοσχέδια μαχαίρια και λοστούς έως ξύλινα ακόντια! Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις έρευνες αμέσως μετά τη συμπλοκή στα κελιά των κρατουμένων όλης της πτέρυγας βρέθηκαν 32 αυτοσχέδια μαχαίρια και λόγχες (!), καθώς και 30 λοστοί. Σημειώνεται ότι στη Γ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού υπάρχουν 372 κρατούμενοι, από τους οποίους 99 Αλβανοί, 88 Ελληνες, 49 Πακιστανοί, 18 από το Μπαγκλαντές και άλλοι διαφόρων εθνικοτήτων.

Η «μάχη» έγινε μεταξύ Αλβανών, Αράβων και Πακιστανών, που είχαν χωριστεί σε δύο μεγάλες ομάδες. Με κίνητρο την επικράτηση μέσα στις φυλακές και τα πάσης φύσεως «νταλαβέρια», που περιλαμβάνουν και τις δοσοληψίες με ναρκωτικά και εκβιασμούς, Αραβες και Αλβανοί συμμάχησαν, με σκοπό να επιτεθούν μετά το δείπνο σε Πακιστανούς κρατουμένους, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σφοδρή σύρραξη.

Τα «στρατόπεδα»

Από τη θανατηφόρα συμπλοκή έχασαν τη ζωή τους δύο Πακιστανοί, ηλικίας 35 και 30 ετών, ενώ τραυματίστηκαν δεκαοκτώ κρατούμενοι και από τα δύο «στρατόπεδα». Από αυτούς, οι δεκαπέντε πήραν εξιτήριο από το Τζάνειο και μεταφέρθηκαν πίσω στα κελιά τους, ενώ εκτός κινδύνου νοσηλεύονται άλλοι τρεις. Ενας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σωτηρία και φέρει τραύμα από μαχαίρι στον πνευμοθώρακα και δύο στο Τζάνειο, εκ των οποίων ο ένας είναι χτυπημένος στο κεφάλι και ο άλλος φέρει τραύμα από μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα.

Την ίδια ώρα, στις φυλακές υπάρχει αυξημένη επιτήρηση λόγω του φόβου εκδήλωσης επεισοδίων και σε άλλη πτέρυγα όπου υπάρχουν κρατούμενοι από την Αλβανία και το Πακιστάν, ενώ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η έρευνα προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια της άγριας συμπλοκής. Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για το τραγικό συμβάν και απέδωσε τα άγρια επεισόδια στον υπερπληθυσμό των φυλακών και στην έλλειψη προσωπικού.

Μ. Μεϊμάρη, Θ. Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...