Μια εφαρμογή για τους φοβισμένους επιβάτες

Ειδικοί αισθητήρες ενημερώνουν τους αεροσυνοδούς για την κατάστασή τους

Ειδικοί αισθητήρες ενημερώνουν τους αεροσυνοδούς για την κατάστασή τους

Μια ομάδα φοιτητών από πανεπιστήμιο της Ολλανδίας συνεργάστηκε με υπαλλήλους της αεροπορικής εταιρείας KLM για το σχεδιασμό μιας εφαρμογής, η οποία θα επιτρέπει στους αεροσυνοδούς να αναγνωρίζουν ποιοι από τους επιβάτες αισθάνονται φόβο ή είναι άρρωστοι μέσα στο αεροσκάφος.

Η εφαρμογή Flightbeat θα μπορεί να παρακολουθεί τη σωματική και ψυχική κατάσταση των επιβατών, μέσω ειδικών αισθητήρων καρδιακών παλμών, ενσωματωμένων στα καθίσματα.

Η Flaminia Del Conte που συμμετείχε στο πρόγραμμα εξήγησε στη MailOnline Travel ότι η εφαρμογή προς το παρόν βρίσκεται στο στάδιο της ιδέας, όμως η τεχνολογία αισθητήρων υπάρχει και η ομάδα εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας και με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία.

«Τα καθίσματα θα ελέγχονται από τα μέλη του πληρώματος μέσω της εφαρμογής, προκειμένου να έχουν μια γενική εικόνα για την κατάσταση των επιβατών και να επεμβαίνουν αν διαπιστώσουν ότι κάποιος δεν είναι καλά» πρόσθεσε η ίδια.

«Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτρέψει το ενδεχόμενο των προσγειώσεων έκτακτης ανάγκης, οι οποίες κοστίζουν ακριβά» συνέχισε.

Η ίδια συνεργάστηκε με τους φοιτητές Mirthe Monninkhof, Quirine van Walt Meijer, Alexander Vervoort και Isbrand Karman του πανεπιστημίου τεχνολογίας στο Ντελφτ, στο πλαίσιο μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών.

Πηγή

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ