Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Κομπίνα με οικόπεδα φιλέτα στη Γλυφάδα!

Σπείρα αρπάζει ακίνητα στα νότια προάστια και με πλαστά έγγραφα τα πουλά σε ανυποψίαστους πολίτες αντί εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Στα ίχνη πολυπλόκαμης σπείρας που καταχράται οικόπεδα-φιλέτα της Γλυφάδας, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλεί σε ανυποψίαστους πολίτες αντί εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι δικαστικές και αστυνομικές Αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», το τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής πραγματοποίησε πέντε ξεχωριστές προκαταρκτικές έρευνες για τις πωλήσεις τίτλων ιδιοκτησίας οικοπέδων στα νότια προάστια και τελικά σχημάτισε κοινή δικογραφία συνενώνοντας τις υποθέσεις. Κι αυτό γιατί αποκαλύφθηκε ότι και στις πέντε περιπτώσεις εμπλέκεται η ίδια σπείρα, με διαφορετικά κάθε φορά πρόσωπα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόσο στη Δικαιοσύνη όσο και στις αστυνομικές Αρχές είχαν φθάσει εδώ και πολύ καιρό καταγγελίες για περιστατικά οικειοποίησης με παράνομο τρόπο οικοπέδων, τα οποία χαρακτηρίζονται «φιλέτα» στα νότια προάστια και συγκεκριμένα στη Γλυφάδα.

Καταγγελίες

Ο αρμόδιος δικαστικός λειτουργός στα χέρια του οποίου έφθασαν αυτές οι έγγραφες καταγγελίες αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σοβαρό και αμέσως διέταξε προκαταρκτική έρευνα, την οποία ανέλαβε να φέρει σε πέρας το τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας. Αρχικά τα πέντε περιστατικά για τα οποία έγιναν οι καταγγελίες δεν φαίνονταν να έχουν σχέση μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πέντε διαφορετικά πρόσωπα είχαν απευθυνθεί σε αντίστοιχους συμβολαιογράφους στα νότια προάστια και στο κέντρο της Αθήνας και είχαν κατοχυρώσει στο όνομά τους συνολικά οκτώ στρέμματα οικοδομήσιμης έκτασης σε εκλεκτά σημεία στην περιοχή της Γλυφάδας, παρουσιάζοντας διάφορα σχετικά έγγραφα.

Επειτα από τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής διεπίστωσαν ότι τα έγγραφα που παρουσίασαν οι ύποπτοι για να κατοχυρώσουν τις εκτάσεις ήταν πλαστογραφημένα. Οι συμβολαιογράφοι που βεβαίωσαν την πράξη δεν είχαν ιδέα για την πλαστότητα των εγγράφων, ενώ οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των οικοπέδων είτε είχαν πεθάνει χωρίς να αφήσουν κληρονόμους είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού και δεν έχουν άμεση πρόσβαση στις περιουσίες τους ώστε να τις ελέγχουν.

Στην ίδια περιοχή

Οταν διαπιστώθηκε ότι τα οικόπεδα των οκτώ στρεμμάτων όχι απλώς βρίσκονται στην ίδια περιοχή αλλά και εφάπτονται μεταξύ τους, η έρευνα επικεντρώθηκε στους φερόμενους ως δικαιούχους. Τότε εξακριβώθηκε ότι και οι πέντε ύποπτοι έχουν σχέση μεταξύ τους και σίγουρα δεν ήταν τυχαία η σχεδόν ταυτόχρονη κίνησή τους να απευθυνθούν σε συμβολαιογράφους! Ετσι, οι πέντε περιπτώσεις συνενώθηκαν σε μια δικογραφία. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο η ίδια ομάδα απατεώνων να έχει πουλήσει σε ανυποψίαστους πολίτες τουλάχιστον τρία στρέμματα οικοδομήσιμης έκτασης στη Γλυφάδα αντί εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ!

Για τον λόγο αυτό, με εντολή εισαγγελέα θα ανοίξουν ακόμη και οι τραπεζικοί λογαριασμοί των υπόπτων προκειμένου να εντοπιστούν τα ποσά που εισέπραξαν από τις πωλήσεις. Ηδη έχει σχηματιστεί η δικογραφία και βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου δικαστικού λειτουργού, ο οποίος τη μελετά και αναμένεται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...