Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Το… χρίσμα στην Ντενίση θα έδινε η Γερονικολού, αν παντρευόταν τον Τσιμιτσέλη

«Η Μιμή είναι πολύ φίλη μας, κάνουμε και παρέα,...

Πράσινο για τη «10η εντολή»

Δικαίωση Κοκκινόπουλου μετά τα ασφαλιστικά μέτρα από τους συγγενείς της δολοφονημένης δασκάλας

Δικαίωση Κοκκινόπουλου μετά τα ασφαλιστικά μέτρα από τους συγγενείς της δολοφονημένης δασκάλας

Δικαιώθηκε -προσωρινά- από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ο Πάνος Κοκκινόπουλος στην υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι συγγενείς της 24χρονης δασκάλας από τη Σαντορίνη η οποία βρήκε φριχτό θάνατο το 2008, όταν την αποκεφάλισε ο σύζυγός της. Οταν τα συγγενικά πρόσωπα του θύματος πληροφορήθηκαν πως η σειρά «10η εντολή» του Alpha πρόκειται να ασχοληθεί με αυτή τη συγκλονιστική ιστορία κινήθηκαν νομικά, ζητώντας να απαγορευτεί η προβολή του επίμαχου επεισοδίου. Μετά την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι συγγενείς, εξετάζουν τις επόμενες κινήσεις τους, καθώς είναι προβληματισμένοι για το αν θα δώσουν συνέχεια στη διαμάχη, καταθέτοντας αυτή τη φορά αγωγή!
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου: «Υπάρχει προσβολή της προσωπικότητας της νεκρής, όχι όμως ιδιαίτερα μεγάλη. Ωστόσο μεταξύ της προσβολής της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας της καλλιτεχνικής έκφρασης υπερέχει η ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης».

Παραλλαγή

Ο Πάνος Κοκκινόπουλος δηλώνει «ηθικά δικαιωμένος». Οπως είπε στην «Εspresso»: «Η απόφαση του δικαστηρίου μάς δικαιώνει απόλυτα, επειδή αναφέρει πως αυτό που κάνουμε είναι ένα έργο τέχνης, ότι ο δημιουργός έχει το δικαίωμα να παίρνει μια ιστορία που είναι γνωστή και να την παραλλάσσει όπως θέλει αυτός και νομίζω ότι είναι πολύ καλό ως δεδικασμένο για όλους τους συναδέλφους μου, για όλους τους δημιουργούς». Και συμπληρώνει: «Σας το είχα πει και τότε, όταν κατατέθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα, γιατί ήθελα να με ακούσουν και οι γονείς, αλλά δεν εισακούστηκα. Πρόκειται για τρομερή παρεξήγηση. Δεν κάνω ντοκιμαντέρ για να καταγράφω την αλήθεια, κάνω τέχνη, έργα μυθοπλασίας. Και δεν ασχολήθηκα ποτέ -ούτε άμεσα ούτε έμμεσα- με το έγκλημα της Σαντορίνης, γιατί δεν το μπορούσα ψυχικά και δεν το ήθελα. Το επεισόδιο με τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη, τη Μαρία Καβογιάννη και την Ευγενία Δημητροπούλου τιτλοφορείται “Τα σκυλιά” και αφορά την ιστορία ενός ψυχοπαθούς» τονίζει ο δημιουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον των πρωταγωνιστών, το σενάριο ασχολείται με τη δολοφονία μιας μάνας από τον ψυχικά διαταραγμένο γιο της.

1 3

Ο δημιουργός δηλώνει, επίσης, συγκλονισμένος από την υπόθεση της μικρής Αννυ. «Σας μιλάω και μπορείτε να με ακούτε κάπως. Με έχουν πάρει τα δάκρυα. Είμαι χάλια όλη την εβδομάδα. Κλαίω. Ουδέποτε σε όλες μου τις σειρές δεν ασχολήθηκα με την κακοποίηση παιδιών ή με εγκλήματα ανηλίκων. Δεν το αντέχω. Το θεωρώ φρικτό, προκλητικό, δεν το χωράει ο νους μου. Ούτε το έκανα ούτε θα το κάνω ποτέ στη ζωή μου. Εκεί τελειώνει η λογική, ο άνθρωπος, εκεί είναι το απόλυτο κακό» τονίζει χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά τους οι συγγενείς της άτυχης δασκάλας δηλώνουν εξοργισμένοι από τα πλάνα του ηθοποιού με το κομμένο κεφάλι ανά χείρας.
«Είδαμε στην ιστοσελίδα της σειράς “10η Εντολή” ότι έχουν γυριστεί σκηνές από τη φρικτή δολοφονία. Τα στιγμιότυπα και μόνο μας διέλυσαν. Δεν θα αντέξουμε να δούμε να αναβιώνει το έγκλημα» είχαν πει πριν λίγο καιρό στην «Espresso» oι συγγενείς της δασκάλας.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Νυσίριος, τονίζει στην «Espresso»: «Η απόφαση του δικαστηρίου είχε κάποια υπέρ για την οικογένεια, παίρνοντας το μέρος της σε ορισμένα σημεία, ωστόσο η τελική απόφαση δεν είναι ευνοϊκή». Οι γονείς, ο αδελφός και η θεία της άτυχης δασκάλας μελετούν τις επόμενες κινήσεις τους, καθώς δηλώνουν ότι έχουν εξαντληθεί ψυχικά από τη δικαστική διαμάχη: «Τα ασφαλιστικά μέτρα που καταθέσαμε ήταν μια προσωρινή απόφαση. Αν θέλουμε να προκαλέσουμε οριστική απόφαση, πρέπει να κατατεθεί αγωγή, κάτι για το οποίο δεν έχουν ακόμη αποφασίσει οι συγγενείς της δασκάλας».

Το φρικιαστικό έγκλημα στη Σαντορίνη

Το φρικιαστικό έγκλημα είχε γίνει τον Αύγουστο του 2008. Η αστυνομία είχε δεχθεί μία κλήση για έναν τρομερό καβγά στο Βούρβουλο, στο σπίτι του Θανάση Αρβανίτη και της συζύγου του Αδαμαντίας Κάρκαλη. Προτού φτάσει η Αστυνομία ο 31χρονος είχε σκοτώσει 2 0τη δασκάλα, είχε βγει στον δρόμο μπροστά από το σπίτι του και είχε περπατήσει για περίπου 500 μέτρα κρατώντας στο ένα χέρι του ένα κουζινομάχαιρο και στο άλλο το κεφάλι της γυναίκας του!
Ο δράστης καταδικάστηκε για την ανθρωποκτονία σε ισόβια δεσμά και από το δευτεροβάθμιο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγαίου και σε 25 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς κατά την καταδίωξή του από αστυνομικούς μπήκε στο αντίθετο ρεύμα με το αυτοκίνητο του και τραυμάτισε δύο γιατρούς που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες.

Μαρία Ανδρέου, Νίκος Πιτσιακίδης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...