Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

«Τους συνέλαβαν λίγο πριν με τσιμεντώσουν»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της 61χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του Παπαδόπουλου (της εταιρίας δολοφόνων)

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της 61χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του Παπαδόπουλου (της εταιρίας δολοφόνων)

Λίγο έλειψε να γίνει το ένατο θύμα της περιβόητης «εταιρίας δολοφόνων», που έδρασε το 1987 και την οποία ο 77χρονος -σήμερα- αρχηγός της Χρήστος Παπαδόπουλος προσπάθησε να… αναστήσει μετά την αποφυλάκισή του, το 2011. Η 61χρονη -σήμερα- Ε.Κ. πέρασε μαρτυρικές στιγμές φυλακισμένη σε σπίτι-κολαστήριο, όπου την κρατούσαν ο συνταξιούχος δικηγόρος με τον συνεργό του, απειλώντας την ότι θα τη τσιμεντώσουν μέσα σε λάκκο, ενώ προσπαθούσαν να οικειοποιηθούν την περιουσία της.

Τέσσερα χρόνια μετά η Ε.Κ. λύνει τη σιωπή της στην «Espresso», ενώ ο εφιάλτης που έζησε θα ζωντανέψει σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Ναυπλίου, όπου ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση απαγωγής της. Στην πρώτη της συνέντευξη η 61χρονη (έχει εγκαταλείψει την Αθήνα και εγκαταστάθηκε μόνιμα στη βόρεια Ελλάδα) αναφέρεται στη γνωριμία της με τον Χρήστο Παπαδόπουλο και τον 54χρονο συνεργό του, ιδιοκτήτη του σπιτιού στη Συκιά Ξυλόκαστρου, όπου την κρατούσαν αιχμάλωτη πεντέμισι μήνες. Αποκαλύπτει πώς την «πλεύρισαν» και επιχείρησαν να αρπάξουν την περιουσία του εκλιπόντος αντικέρ συζύγου της και θυμάται όσα πέρασε στα χέρια τους, χαρακτηρίζοντάς τους «κυνικούς, χυδαίους και αμετανόητους εγκληματίες»!

«Συνελήφθησαν ημέρα Τρίτη. Εγώ την Παρασκευή θα ήμουν νεκρή. Το είπαν μπροστά μου, γνωρίζοντας μέχρι εκείνη την ώρα ότι η οικιακή βοηθός δεν θα ερχόταν» αποκαλύπτει η Ε.Κ..

Θέλει τη «συγγνώμη» 

Η ίδια θέλει να δει τους κατηγορουμένους να καταδικάζονται σε μεγαλύτερες ποινές απ’ ό,τι πρωτόδικα. Μάλιστα επιθυμεί να ακούσει και μια «συγγνώμη» από τους ανθρώπους που την αιχμαλώτισαν και της «ρήμαξαν» το σπίτι στην Αθήνα, αρπάζοντας αντικείμενα1 6 μεγάλης αξίας. «Μου είναι αδύνατο να ζήσω πια εκεί. Το μόνο που έχει μείνει είναι το πιάνο. Μου αφαίρεσαν τα πάντα: βυζαντινές εικόνες, μέχρι τα πτυχία του άντρα μου. Δεν έμεινε ούτε καρφίτσα!» τονίζει, επισημαίνοντας ότι από αυτή την ιστορία επιδεινώθηκε η ήδη κλονισμένη υγεία της.
Το κυρίαρχο συναίσθημα που την κατακλύζει όταν μιλάει για τον δικηγόρο «με το δολοφονικό χαμόγελο» και τον 54χρονο συνεργό του Ευτύχιο Βαρδουλάκη είναι… αηδία: «Οταν συγχρωτίζεσαι με κατακάθια που το μόνο που σκέφτονται είναι πώς να σε κλέψουν και να σε λοιδορήσουν, αυτό που μένει είναι απέραντη αηδία. Απορώ πώς το επέτρεψα στον εαυτό μου»!

Ο εφιάλτης για την 61χρονη ξεκίνησε λίγο μετά την απώλεια του συζύγου της, με τον οποίο ήταν μαζί 33 χρόνια. Τα αδέλφια του άρχισαν να εκποιούν για λογαριασμό τους τις αντίκες, αν και είχαν συμφωνήσει να κρατήσουν την ακίνητη περιουσία και να της αφήσουν το εμπόρευμα του καταστήματος με τα πανάκριβα αντικείμενα. Τότε έψαξε για δικηγόρο και έφτασε και στον Παπαδόπουλο, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί υπό όρους: «Ο άνθρωπος που μας έφερνε τα ψώνια στο σπίτι μού σύστησε τον Παπαδόπουλο, λέγοντας ότι ήταν ο καλύτερος κληρονομολόγος. Οταν ήρθε σπίτι μου είδα έναν μελίρρυτο ηλικιωμένο, ο οποίος όμως δεν μου έκανε καλή εντύπωση. Η συμπεριφορά του, ο τρόπος που χαμογελούσε μου φάνηκε ανόητος».

Παρά τους αρχικούς της ενδοιασμούς, ο Παπαδόπουλος την επισκέφθηκε ξανά. Ωστόσο, με την πρόφαση ότι η αδελφή του σκόπευε να πολιτευτεί, εξαφανίστηκε για λίγο καιρό από τη ζωή της. Οταν εμφανίστηκε πάλι της είπε για έναν φίλο του από το Ξυλόκαστρο, τον «Ρωμαίο» (όπως αποκαλούσε τον Βαρδουλάκη), που ήταν δήθεν ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας και η γυναίκα του είχε πεθάνει πρόσφατα. Ο Παπαδόπουλος την παρακάλεσε να τον βοηθήσει, μια και ήταν ψυχολόγος, όμως η 61χρονη αρνήθηκε. Τελικά ο «Ρωμαίος» την επισκέφτηκε απρόσκλητος και στη δεύτερη συνάντηση η Ε.Κ. τού ζήτησε να τη βοηθήσει με το μνημόσυνο του συζύγου της, το οποίο πραγματοποιήθηκε τελικά σε μοναστήρι στη Συκιά. Από εκεί ξεκίνησαν όλα, καθώς ο 54χρονος την προσκάλεσε να μείνει στο σπίτι του για μία εβδομάδα και εκείνη δέχτηκε. Οταν όμως επέστρεψε στην Αθήνα, ανακάλυψε ότι είχαν μπει διαρρήκτες στο σπίτι της και αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Συκιά, αν και είχε αρχίσει να υποψιάζεται τους ανθρώπους του Παπαδόπουλου και του συνεργού του.

Την είχαν αιχμάλωτη σε σπίτι-κολαστήριο στη Συκιά

2 3«Με εγκλώβισαν και βρέθηκα σε ένα διαμέρισμα, ένα γιαπί ουσιαστικά, που δεν είχε ούτε καν ζεστό νερό. Στην αρχή έμεινα, γιατί μου είχαν διαλύσει το σπίτι. Μετά δεν μπορούσα να φύγω» λέει στην «Espresso» η 61χρονη Ε.Κ., η οποία πείστηκε ότι είχε καταστρωθεί σχέδιο οικονομικής της αφαίμαξης όταν ο 54χρονος Ευτύχιος Βαρδουλάκης πήρε τα κλειδιά του σπιτιού της και τα έδωσε σε μια μεσίτρια για να βρει αγοραστή! Παράλληλα, από τον Μάιο του 2011 η συμπεριφορά του απέναντί της άλλαξε. Οπως λέει, τη χτύπησε δύο φορές, ενώ άρχισε να τη βρίζει και να την απειλεί: «Θα σε τσιμεντώσω και δεν θα σε βρει κανείς»!
Η άτυχη γυναίκα έμεινε στο σπίτι-κολαστήριο της Συκιάς πεντέμισι μήνες, κατά τους οποίους δεν σταμάτησαν να της ασκούν ψυχολογική βία, ενώ της απαγόρευαν να τηλεφωνεί και δεν της επέτρεπαν να βγει χωρίς συνοδεία. «Η δεύτερη οικιακή βοηθός που φρόντιζε την κατάκοιτη μητέρα του Βαρδουλάκη τηλεφώνησε στον αδελφό μου και εν συνεχεία ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Το έκανε όταν απειλήθηκε και η ίδια κι, επιπλέον, δεν μπορούσε να χρεωθεί τον θάνατό μου» τονίζει η 61χρονη.

Οι ποινές στο πρωτοβάθμιο

Σε πρώτο βαθμό ο Χρήστος Παπαδόπουλος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και ο συγκατηγορούμενός του σε 14 χρόνια κάθειρξη. Το δικαστήριο, μεταβάλλοντας την αρχική κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, τους έκρινε ομόφωνα ένοχους για σύσταση συμμορίας και κατά πλειοψηφία για αρπαγή (σ.σ.: μειοψήφησε ο πρόεδρος). Ο Ευτύχιος Βαρδουλάκης κρίθηκε ένοχος και για οπλοκατοχή, καθώς στο σπίτι βρέθηκε ένα πιστόλι τύπου Glock. Στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι η 61χρονη έμεινε με τη θέλησή της στο σπίτι στο Ξυλόκαστρο και ότι ενώ είχε ευκαιρίες να φύγει, δεν το έκανε. «Δεν υπήρξε αρπαγή. Δεν υπήρξε κανενός είδους ομηρία, αιχμαλωσία ή παράνομη κατακράτηση της μηνύτριας. Το μόνο που υπήρξε είναι ομηρία της μηνύτριας στο αφήγημά της. Μία ευφυής γυναίκα με σπουδές Ψυχολογίας στο εξωτερικό διηγήθηκε μια εντελώς αναπόδεικτη ιστορία.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου δεν δέχτηκε την άποψή μας αυτή, αν και δέχτηκε ορθώς ότι δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση. Η απόφαση όμως αυτή, που ελήφθη κατά πλειοψηφία (2-1), έχει ισχυρή και τεκμηριωμένη μειοψηφία του προέδρου του δικαστηρίου, ο οποίος είχε τη γνώμη ότι οι κατηγορούμενοι θα έπρεπε να αθωωθούν. Η υπόθεση αυτή ουδεμία σχέση έχει με την προηγούμενη ποινική δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα και δεν πρέπει η προηγούμενη δράση του να ρίχνει βαριά τη σκιά της στην παρούσα υπόθεση, με αποτέλεσμα να τη συσκοτίζει και να δυσκολεύει την ορθή δικαιοδοτική κρίση» δήλωσε στην «Espresso» ο συνήγορος υπεράσπισης του Παπαδόπουλου, Βασίλης Τζιούτζιας. Ο δικηγόρος του έτερου κατηγορουμένου, Πέτρος Κουκούλης, σημείωσε: «Πηγαίνουμε στο δεύτερο δικαστήριο με ισχυρή μειοψηφία και ευελπιστούμε για δικαίωσή μας».

Το σοκ του 1987

3 1Ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο οποίος είναι σήμερα ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, έγινε γνωστός στο πανελλήνιο το Πάσχα του 1987, όταν αποκαλύφθηκε ότι ηγείται της διαβόητης «εταιρίας δολοφόνων», εξαμελούς σπείρας που μέσα σε τρία χρόνια δολοφόνησε οκτώ ηλικιωμένους για να αρπάξει τις περιουσίες τους! Ο δικηγόρος στο επάγγελμα και πρώην δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας ήταν ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης και για τον λόγο αυτό καταδικάστηκε οκτώ φορές εις θάνατον, που στην πορεία μετατράπηκαν -αντίστοιχα- σε ισόβια. Το 2008, έχοντας συμπληρώσει 21 χρόνια κάθειρξης, αποφυλακίστηκε και δύο χρόνια αργότερα άνοιξε δικηγορικό γραφείο στη Σταδίου, ώσπου το 2011 -σε ηλικία 73 ετών- βγήκε ξανά από τον… ίσιο δρόμο για να καταστρώσει την απαγωγή της 61χρονης!

Μαρία Μεϊμάρη


{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...