Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Συνελήφθη ο δραπέτης «του σινεμά»

Την ιστορία του φυγόδικου Φρανκ Φρεσγουότερ είχε ως βάση η ταινία «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» με πρωταγωνιστή τον Τιμ Ρόμπινς!

Την ιστορία του φυγόδικου Φρανκ Φρεσγουότερ είχε ως βάση η ταινία «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» με πρωταγωνιστή τον Τιμ Ρόμπινς!

Η περιπέτειά του έκανε τους παραγωγούς του Χόλιγουντ να τον προσέξουν, επειδή ακριβώς δεν τον πρόσεχαν όσο έπρεπε οι αστυνομικοί που τον φρουρούσαν και δεν ασχολήθηκαν επαρκώς με την υπόθεσή του οι λοιπές αρμόδιες Αρχές. Ετσι κατάφερε να γίνει διάσημος, χωρίς καν να βλέπει κανείς το πρόσωπό του. Επειτα από 56 χρόνια φυγοδικίας, ο αληθινός δραπέτης της φυλακής Shawhank Redemption του Οχάιο, όπου αργότερα γυρίστηκε η χολιγουντιανή ταινία «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ», με ανάλογο αλλά διαφοροποιημένο θέμα, έπεσε στα χέρια της αστυνομίας. Ο Φρανκ Φρεσγουότερ είχε δραπετεύσει το 1959, όταν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των δεσμοφυλάκων.

Ομως, σε αντίθεση με τον κινηματογραφικό δραπέτη Αντι Ντούφρενς (τον οποίο υποδύθηκε ο Τιμ Ρόμπινς) που στην τελευταία σκηνή εμφανίζεται να απολαμβάνει την ελευθερία του σε μια παραλία στο Μεξικό, ο Φρεσγουότερ επέστρεψε στη φυλακή. Η σύλληψή του έγινε στη Φλόριντα όπου ζούσε με το ονοματεπώνυμο Γουίλιαμ Χάρολντ Κοξ, αφότου οι αστυνομικοί κατάφεραν με τέχνασμα να του πάρουν δαχτυλικά αποτυπώματα. Τον πλησίασαν και του έδειξαν μια παλιά φωτογραφία του, ρωτώντας μήπως γνωρίζει τον εικονιζόμενο. Εκείνος την πήρε στα χέρια του, δήθεν με ενδιαφέρον, αλλά και για να τη δει καλύτερα, και επιστρέφοντάς την, απάντησε στους αστυνομικούς πως ο άντρας της φωτογραφίας είναι γνωστή φυσιογνωμία, που όμως έχει φύγει από την περιοχή, εδώ και αρκετό καιρό. Ετσι η αστυνομία είχε πλέον τα αποτυπώματά του. Λίγο αργότερα ο 79χρονος παραδέχτηκε την αληθινή ταυτότητά του, όταν κατάλαβε πως δεν είχε περιθώριο διαφυγής. Οι λεπτομέρειες της απόδρασης του συλληφθέντος δραπέτη δεν έχουν διαρρεύσει, αν και δεν φαίνεται ότι δραπέτευσε από τούνελ που άνοιξε σε τοίχο του κελιού του, όπως συνέβη με τον κινηματογραφικό ήρωα.

1 8

Η φυγοδικία του Φρεσγουότερ διεκόπη το 1975, όταν συνελήφθη στο Τσάρλεστον της Δυτικής Βιρτζίνια βάσει εντάλματος που είχε εκδοθεί από το Οχάιο. Ωστόσο ο κυβερνήτης αρνήθηκε να τον στείλει πίσω στο Οχάιο, οπότε αφέθηκε ελεύθερος και εξαφανίστηκε πάλι. Ο συλληφθείς όταν πέρασε πρώτη φορά την πύλη της φυλακής Shawhank Redemption, το 1959, ήταν νέος με μαύρα μαλλιά, ενώ τώρα έχει κάτασπρα μαλλιά, τα πιάνει αλογοουρά και φοράει γυαλιά. Οπως αποκαλύφτηκε, ζούσε σε παλιό τροχόσπιτο σε απομακρυσμένη περιοχή, όπου ζουν λίγοι άνθρωποι. Είχε εγκαταλείψει τη δουλειά του ως οδηγός φορτηγού και ζούσε με επιδόματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Καταδίκη για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Ο ΦΡΑΝΚ Φρεσγουότερ καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο ενός πεζού, τον οποίο χτύπησε με αυτοκίνητο τον Ιούλιο του 1957, και η αρχική ποινή του ήταν από 1-20 χρόνια φυλάκιση με αναστολή. Ομως το 1959 παραβίασε την επιτήρηση, επειδή οδηγούσε έχοντας πάρει την άδεια οδήγησης άλλου οδηγού. Ετσι ήρθη η αναστολή και οδηγήθηκε σε φυλακή του Οχάιο, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα, χαμηλότερου επιπέδου ασφαλείας, απ’ όπου δραπέτευσε τον Σεπτέμβριο του 1959. Τώρα, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μπρέβαρντ ανακοίνωσε τη φυλάκιση του Φρεσγουότερ, επειδή δεν είχε ως δραπέτης δικαίωμα αποφυγής της προφυλάκισης με καταβολή εγγύησης, ενώ στο αρχείο του δικαστηρίου δεν υπήρξε εγγραφή δικηγόρου υπεράσπισής του στην ακρόαση, επειδή υπάρχει η πιθανότητα να εκδοθεί στο Οχάιο.

Κάτια Γιαπαλάκγ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...